Problém s auto. podtaktování GPU a CPU

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
ElectricKota
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Problém s auto. podtaktování GPU a CPU

Příspěvekod ElectricKota » 31 črc 2007 09:27

Zdravim, mám NB Amilo Pi 1556(C2D 1,7ghz, 2GB ram, 120GB SATA, GF7600) a mám problémek s cool'n'quiet (no tohle označení spíš používá AMD ale jde o auto podtaktování CPU a grafiky při jejich nevyužití) prostě a jednoduše mi book topí naprosto zbytečně i když třeba píšu tenhle dotázek. Nefunguje mi ani HW tlačítko na přepnutí do "silence" modu(vše by mělo ject na minimální napájení a nízké takty ale nejede). Přitom dříve to šlapalo perfektně, teď ani grafika nejde přetaktovat a to šla dobře :). Pls poraďte někdo, už jsem zkusil vše možné co mě napadlo... moc moc thx za rady a tipy

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 31 črc 2007 10:02

No to vypada na poskozeni ovladacu. Zkus kompletne preinstalovat veskere ovladace, nebo zkus bod obnovy( z doby, kdy to jeste fungovalo). Nebo si zkus vzpomenout, co jsi instaloval. Pokud to nepomuze, tak bych udelal kompletni preinstalovani systemu.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

ElectricKota
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ElectricKota » 31 črc 2007 10:35

No to nepomohlo ani jedno, začalo to dělat menší potíže když jsem tam dal novější ovladače na grafiku ale ty jsem vrátil původní(dokonce tak že jsem je v systemu vyhledal a ručně nahradil původníma) a chvilku fungovalo aspoň (pod)taktování cpu ale grafika se nehla. Teď už se mi z ničeho nic ani cpu zas netaktuje a to jsem nic v systemu nemenil....

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 31 črc 2007 15:47

Jake mas nastavene power schema ve Windows. Kdyz jsem tam omylem nechal schema minimalni spotreba, tak jsem mel CPU neustale podtaktovane a take jsem nevedel, cim to je, nez me napadlo tohle :roll:
Tak se podivej, jak to tam mas nastavene a zkus dat schema MIN. SPOTREBA, jestli se to podtaktuje. A jinak kvuli ovladacum GK jsem ur musel preinstalovat cely system. Nadelali neplechu, ze nepomohla ani reinstalace. Takze jestli to nepomohlo ani tobe a mas jistotu, ze je vse spravne nastavene, bude asi jedine, co by melo zabrat.

ElectricKota
občas něco napíše
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ElectricKota » 31 črc 2007 16:16

No schéma mám přenosný počítač nebo minimální spotřeba(u obou mi dřív fungovalo podtaktování) podle potřeby. Blbý je že reinstal winů by mi pomoh určitě ale ten si nemůžu dovolit(spousta spousta prográmků a další nezbytných věcí které bych instaloval zas tři měsíce :? ) ještě mám na druhým partition visty ale ty vůbec nepoužívám a v nich vše jde jak má i s nej new ovladači :roll: ... jinak nevím co tam už za ovladače dát teď jsem tam pro jistotu reinstnul 84.71 a stejně nepomohlo, a na cpu od intelu jsem žádné nenašel.

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 31 črc 2007 23:41

Ja se rozhazeji Windowsy, tak uz nepomuze nic. Take jsem zkousel ruzne ovladace, ale nic nepomohlo. Nakonec to byla zaloha na ext. HDD a format.
Asi ti nakonec nic jineho nezbyde :oops: Ale jak si rikal, ze mas Visty na druhe partition, by to melo jit snadno. Ale programky pro XP uz nezachranis.

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“