zkusenosti s Amilo PRO V2065

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
donpeter

zkusenosti s Amilo PRO V2065

Příspěvekod donpeter » 23 srp 2006 14:14

Jaké zpracování mají tyto notebooky co se týče pevnosti šasi, výkonu, či celkového zpracování?

Máte někdo zkušenosti s notebookem FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V2065/ P-M 735/ 15.4" WXGA/ AX300/ 1GB/ SATA 80GB 5.4k/ DVD±RW +DL/ WiFi/ XP Pr ?

majki

Re: zkusenosti s Amilo PRO V2065

Příspěvekod majki » 23 srp 2006 14:57

donpeter píše:Jaké zpracování mají tyto notebooky co se týče pevnosti šasi, výkonu, či celkového zpracování?

Máte někdo zkušenosti s notebookem FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V2065/ P-M 735/ 15.4" WXGA/ AX300/ 1GB/ SATA 80GB 5.4k/ DVD±RW +DL/ WiFi/ XP Pr ?

Hoj,
mam V2060, lisi se akorat ve velikosti displeje a graf. karte. Takze pokud mas konkretni dotazy, ptej se :). Nekde na netu jsem na to psal recenzicku, ale nemuzu to najit, bylo to v nejakym diskuzaku.

Co se tyce pevnosti sasi, za tu cenu jsem prijemne prekvapenej, celkove zpracovani za tu cenu je hodne dobre, vykon, jak na co, s tou ATInou to bude urcite lepsi, ale ja jsem spokojenej i s tim Intelem :)

donpeter

Příspěvekod donpeter » 23 srp 2006 15:42

1. Nehrozí u tohoto NB praskání klubů u monitoru ?
2. Jak fungují servisy ?
3. Jsou tento NB aspon trochu kompatibilní s linuxem?
4. Jak vypadá obraz ?

majki

Příspěvekod majki » 23 srp 2006 16:22

donpeter píše:1. Nehrozí u tohoto NB praskání klubů u monitoru ?
2. Jak fungují servisy ?
3. Jsou tento NB aspon trochu kompatibilní s linuxem?
4. Jak vypadá obraz ?

1)Notase mam od dubna tohoto roku, dost s nim cestuju, pouzivam ve vlaku, nic neprasklo, nekrupe, nevrze.
2) SErvis jsem jeste nepotreboval, ale co jsem slysel, tak byli lidi spokojeni.
3) Linux? Podle toho, jaky, ale Ubuntu a Knoppix nebyl problem.
4. Obraz? Zadna spicka, cistej prumer, ale DVB-T se na tom sledovat da 8)

donpeter

Příspěvekod donpeter » 23 srp 2006 16:35

Neda se tento NB koupit bez OS ?

Jestli ne, jak je resena obnova systemu?
Je to jen preinstalace a obnova je resena pomoci nejakeho recorvery software a nebo k tomu dostanu instalacní cd s windows ?

majki

Příspěvekod majki » 23 srp 2006 16:39

donpeter píše:Neda se tento NB koupit bez OS ?

Jestli ne, jak je resena obnova systemu?
Je to jen preinstalace a obnova je resena pomoci nejakeho recorvery software a nebo k tomu dostanu instalacní cd s windows ?

Bez OS jsem ho naposledy videl nekde na zacatku roku, kdy zacala distribuce rady V206x, pak uz se objevoval jen s WinH nebo WinP, s SP2 samozrejme.
K notasu dostanes normalne OS recovery CD, zadny OEM widle nebo tak. Ale je to proste plna instalace widli (bud H nebo P), takze si s tim pak muzes hrat jak je libo.

donpeter

Příspěvekod donpeter » 23 srp 2006 17:44

Este bych se rad optal na klavesnici, jsou na ni patrne nejake stopy po delsim pouzivani ?

majki

Příspěvekod majki » 23 srp 2006 17:46

Zatim nic nepozoruji, coz me velmi tesi. A mnoho znamych, co meli moznost si ji vyzkouset, byli nadseni jejim chodem a vubec celym zpracovanim. Nadavky jsem zatim slysel jen na maly levy shift :P

el-codeas
občas něco napíše

Příspěvekod el-codeas » 24 srp 2006 10:28

Rozhoduji se pro FS v2085 s int. grafikou, 1gb ram, 80gb disk (hry na tom hrát nebudu, neřekl bych že to bude velký rozdil s tou grafikou + potřebuji výdrž)

* a co design ?
dle obrázku nevypadá tak hezky jako můj druhý adept (toshiba m70-340)

* jaká je jeho výdrž ?
u v 2085 píšou až 5 hodin, to je z uváděných notebooků vcelku hodně... Kolik na tom vydrží běžná práce??

majki

Příspěvekod majki » 24 srp 2006 10:38

Takze, opet neco z mych zkusenosti s V2060.
Co se tyce designu, tak musim uznat, ze krasnym ten notas dela jen ta slonovinova klavesnice, jinak samozrejme existuje fura krasnejsich notebooku, ale je to dan dejme tomu za celkem prijatelnou cenu/vykon/zpracovani.

Vydrz u me V2060 je pri prehravani filmu DVD ulozeneho na hardu cca. 3hod 45 minut (pak jeste zbyvaji 3% baterie pro bezpecne vypnuti), coz o necem vypovida, takze pro beznou kanclpraci bych to videl tak na 4hod 30min., ale nepotvrdim, pac jsem jeste nikdy nemel chut stravit ve vlaku cely cas nad dokumentama :lol:

majki

Příspěvekod majki » 24 srp 2006 10:40

Tak ted koukam na tu Toshibu a: WOW. Ten design je fakt elegantni, a to modre viko, no paradicka, to je vazne pastva pro oci :shock:

el-codeas
občas něco napíše

Příspěvekod el-codeas » 24 srp 2006 10:55

majki píše:...

bude to velmi težké rozhodování, k toshibe bych musel prikoupit 512ram, a ma od 20gb mensi disk, jinak vykon bych rekl je stejny..

lepši grafika ti nechybí, co? stačí ta int.?

Chci být notes hlavně do vysokou + někdy doma střihnout video

macutak
občas něco napíše

Příspěvekod macutak » 24 srp 2006 11:09

Koukám, že tu řešíte naprosto stejný problém, který mám já ... Toshiba j nádherná, zatím na ní slyším jen chválu, ale je také o krapet dražší jak Fujitsu Siemens ... Fujitsu zase nabízí "za málo peněz hodně muziky", ale ten vzhled není tak pěkný a nevím, jestli v kvalitě je na tom stejně jako Toshiba ... taky nemám rozhodnutý tento boj :lol:

el-codeas
občas něco napíše

Příspěvekod el-codeas » 24 srp 2006 11:12

macutak píše:Koukám, že tu řešíte naprosto stejný problém,....

no jo,ale to jsem už na půl cesty - udělal jsem si jasno kolik chci ram, hdd, graf. kartu a typ procesoru ;)

takže tedka prolézám internet a hledám...
ještě zajdu do kamenné prodejny, kde se podivámjak ten notebook vypadá v reálu...

majki

Příspěvekod majki » 24 srp 2006 11:29

Ja si na tom delam upravy nahravek z DVB-T DigiVoxu od MSI, takze MPEG-2, vystrihavam reklamy atd. a pak to kompiluju na DVD, uplne v poho, bez problemu.
Co se tyce kvality plastu, jsou opravdu dobre zpracovany, jak jsem uz nekde psal jinde, byl jsem kvalitou hodne mile prekvapen.

Jo, jinak nevim jak toshiby nyni, ale ty, co delali dva roky zpatky, tak jejich sasi docela rychle zacalo trpet vrzanim a vubec takovymi neduhy. Ale dva roky jsou dost na to, aby zapracovali :)

Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“