Fujitsu Siemens - klady x zapory
Fujitsu Siemens - klady x zapory
rozhoduju se mezi koupi ntb znacky ASUS, nebo prave FJS. Konkretne mam zajem o model ASUS A6T-AP017 (nebo novy F3T) a FJS Amilo Pi1556. Muzete mi nekdo rict, jak je to s prehrivanim, konstrukcnim zpracovanim, servisem a tak podobne, co se teto znacky a tohoto modelu tyka, dekuji za odpovedi.
Tak ja ti nevim, mlada taky vybirala podle klavesnice, hlavne podle toho, jak se na ni pise (odpor, hlucnost, rozlozeni). Jedine, co ji na FSC vadilo, byl kratky levy shift, ale zvykla si. Ted ma Dell s dlouhym levym shiftem a zvykla si taky . Ja si treba nemuzu zvyknout na Fn - Ctrl u IBM (nastesti existuji utilitky, co jsou schopny tyhle 2 klavesy prehodit) a na maly Enter u Acera od brachy, je to sila zvyku a taky to, kolik PC/nb pouzivas. Kazdopadne moje Amilo ma co se tyce zdvihu, hlasitosti a pohodlnosti mackani klaves jednu z nejlepsich klavesnic, s kterou jsem se u nb setkal.
petrv: doporucil bych FSC. Jednim z duvodu je problem chlazeni u Asusu (trva uz to pekne dlouho a porad to jaksi u hodne modelu neresi).
petrv: doporucil bych FSC. Jednim z duvodu je problem chlazeni u Asusu (trva uz to pekne dlouho a porad to jaksi u hodne modelu neresi).
myslis? tady na foru se zase pise, ze se tento notebook prehriva, kdyby tomu tak nebylo, tak do nej jdu na 100% uz. Mluvim o Amilo Pi1556. Jinak se mi vice zamlouva klavesnice toho Amila, nez toho ASUSe, ale zase ten FJS ma obraceny ctrl za fn, ale kdyz rikas, ze to jde softwarove prehodit, tak uz to neni problem, ted tedy porad jenom zbyva otaznik nad tim chlazenim..
majki píše:Tak ja ti nevim, mlada taky vybirala podle klavesnice, hlavne podle toho, jak se na ni pise (odpor, hlucnost, rozlozeni). Jedine, co ji na FSC vadilo, byl kratky levy shift, ale zvykla si. Ted ma Dell s dlouhym levym shiftem a zvykla si taky . Ja si treba nemuzu zvyknout na Fn - Ctrl u IBM (nastesti existuji utilitky, co jsou schopny tyhle 2 klavesy prehodit) a na maly Enter u Acera od brachy, je to sila zvyku a taky to, kolik PC/nb pouzivas. Kazdopadne moje Amilo ma co se tyce zdvihu, hlasitosti a pohodlnosti mackani klaves jednu z nejlepsich klavesnic, s kterou jsem se u nb setkal.
Ja tedy mluvim o rade LifeBook, mozna to maji Amila jinak. Napriklad pro programatora mi prisel LifeBook nepouzitelny, specialni znaky jako zavorky, slozene a hranate zavorky atd rozhazeny naprosto nestandardne. Home a End pomoci kombinace Fn a sipek byla taky katastrofa. Neoddelene bloky funkcnich klaves atd.
Podle mych zkusenosti to chce:
- co nejvetsi podobnost se stolni klavesnici, specialni znaky na spravnych mistech
- Funkcni klavesy oddelene po blocich F1-F4, F5-F8 atd.
- Blok Insert-Home-PgUp-Del-End-PgDn ve stejnem rozmisteni jako na stolni klavesnici, tj. v 1 bloku.
Zdvih a rozmery ani nezminuju, to je samozrejmost.
Krevety píše:Tak to myslim budes muset nosit s notesem svou oblibenou klavesnici, jelikoz zadny takovy sem nevidel, nebo ty snad jo ? Ty pozadavky sou na ntb klavesnici dost sci-fi
Nevim, co na tom je sci-fi, napr. muj HP nc8430 to ma presne tak jak popisuju.
Co se tyce ostatnich modelu, tak je treba hledat v business radach vyrobcu HP-IBM-Dell.
Koukam, ze dobre rozlozeni ma i "blby" HP nx7400:
Porovnej to s hruzou v podani FS LifeBook C1410 a myslim, ze je jasno:
No chybi tam hlavne vetsi levy shift, a navic je ten posledni radek nejaky divny, nedodrzuje tu klasickou pyramidu, ale je rovnobezny s predposlednim, to se me moc nelibi...
jo a jeste nema oddeleny funkcni klavesy od zbytku to se mi taky moc nepaci
jo a jeste nema oddeleny funkcni klavesy od zbytku to se mi taky moc nepaci
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
majki píše:samozrejme, ze petrv ma trochu divne naroky a pripada mi, ze mu stejne to, co on chce, jeho nb nesplnuje
Ja vas chlapi nechapu, bud nemate oci, nebo pouzivate NTB k psani jednoduchych textu ve Wordu nebo uz fakt nevim.
U HP, IBM a dellu jednoznacne vidim (u CZ klavesnice):
- Esc a funkcni klavesy josu usporadany do bloku po ctyrech, programator hledajici stale F9 pro kompilaci toto jiste oceni.
- Pravy horni blok klaves Insert-Home atd je presnym obtiskem stejneho bloku ze stolni klavesnice. Nemluvim ted o poloze tohoto bloku, ale o rozmisteni jendotlivych klaves v ramci tohoto bloku. Sednete si jednou ke stolnimu PC, pak k Aceru, Asusu, Toshibe atd. a zkuste intuitivne pouzivat tyto klavesy. Kazdy to ma jinde, FS navic Home a End naprosto nepouzitelne (v 1 ruce drzim svacinu, druhou chci zmacknout Home).
- Zkuste si na FS LifeBooku napsat znaky jako @ [ ] { } ^ atd - ty jsou rozhazene naprosto nelogicky a ten, kdo prejde ze stolni klavesnice bude 5 minut hledat, jak se tyto znaky pisou.
- Naprosto neprehledne popisky u FS ani nezminuju.
Ja vam neberu nadseni ze znacky FS, jen je treba se na to podivat realisticky. Nejakou chvili jsem pracoval s FS LifeBook E8210, takze vim, o cem mluvim.
Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“