adroit7 píše:pavilion no newem newem, asi by som pavilion uz nebral, dost sa prehrievaju, viem to z vlastnej skusenosti

Zakoupil jsem pavilion dv3-1250 před týdnem a je opravdu ve všech situacích hlučnější než můj starší notebook Toshiba satelite A100-011, který má podobný výkon a který prakticky ani při nenáročných hrách neslyším (ale Toshiba je 15" a tím i větší prostor pro chlazení).
Přepnul jsem BIOS aby větráček neběžel pořád naplno, což funguje ale notebooku stačí i malá zátěž grafiky, aby vyletěla teplota a tím se i zvýšily otáčky ventilátoru.
Hlučnost není celkově velká - a není žádný velký rozdíl mezi nezatíženým stavem a hraním hry - ale prostě ho pořád slyším, na což nejsem zvyklý a to mi vadí. Mohu celkem porovnat 4 notebooky, které používám -Acer s integrovanou grafikou, Lenovo W500, zmiňovaná Toshiba a nyní nově HP Pavilion .
Měřil jsem teploty cca po 10 minutách hraní Nations Forever ( pouze lokálně - ne přes web ) programem HWmonitor a CPU mělo kolem 60°C a grafika G105M 89-91°C. Tipuji, že je to způsobeno kombinací starší technologie procesoru, který má větší spotřebu, novější grafikou ( výše taktovaná NV 9300 ) a malými rozměry těla noteboooku. Jak je vyřešeno chlazení uvnitř to nevím.
V porovnání s Toshibou je teplota vyfukovaného vzduchu nižší, takže by pomohla možná úprava ovladačů karty a nebo Biosu, ale v ntb jsou aktuálně ty nejnovější. Kdyby nebyl v záruce, asi bych odporem snížil otáčky větráku
Jinak je Pavilion dv3-1250ec roztomilý a funkční notebook s rozumnou výdrží na baterky ( kolem 3 hodin s Wifi - pro porovnání Toshiba A100-011 - 1H 5 minut po třech letech stáří

)