Zdravím vás,
mám takový problém, mám možnost koupit nc6400 za dobrou cenu, ale už to není nové, je tam záruka asi do prosince. Nevíte, jak jsou na tom notebooky HP s kazovostí? Má cenu to risknout a jít do toho. Samotný nc6400 je velmi kvalitní notebook, tak by to snad nemel byt problém ne?
děkuji
Poruchovost HP
Kup si za cca 3000 Sk Post-warranty carepack a mas zaruku na dalsi rok po uplynuti povodnej zaruky.
Inac poruchovost podla ktorejsi USA studie cca 16-20% pri kazdej velkej znacke. V mojom okoli som reklamoval z 10 business HPciek 2+1:
. bratova nc8430 asi 3x (doska, monitor, monitor + neschopny technik)
. jeden odideny adapter (nc8430)
. chrobaky pod LCD maticou (asi zaliezli za teplom/svetlom, nx9420; toto sa vsak moze stat pri kazdom notase)
Takze mechanicky malo chybu len jedno z desiatich, jedno malo vadne prislusenstvo (adapter) a jedno malo chybu, ktora nezalezi na notasi.
C
Inac poruchovost podla ktorejsi USA studie cca 16-20% pri kazdej velkej znacke. V mojom okoli som reklamoval z 10 business HPciek 2+1:
. bratova nc8430 asi 3x (doska, monitor, monitor + neschopny technik)
. jeden odideny adapter (nc8430)
. chrobaky pod LCD maticou (asi zaliezli za teplom/svetlom, nx9420; toto sa vsak moze stat pri kazdom notase)
Takze mechanicky malo chybu len jedno z desiatich, jedno malo vadne prislusenstvo (adapter) a jedno malo chybu, ktora nezalezi na notasi.
C
teda, tak to mi prijde u toho prvniho notasu celkem dost... Ale tak bylo mi receno, ze na tento notas je zaruka 3 roky, takze tam mam jeste dva roky k dobru. A myslis, ze je se ta poruchovost projevi hned od zacatku, nebo ze se to kazi casem? Vis, jestli je to spatne od vyroby, tak to koupis a jdes hned na reklamaci nebo to jsou veci, ktere se projevi casem.
Jinak Ti dekuji za vycerpavajici odpoved i se statistikou
Jinak Ti dekuji za vycerpavajici odpoved i se statistikou
jak uz psal CeCo, poruchovost se pohybuje u cca 1/5 notebooku, muze se podelat IBM, Hp, Dell, proste cokolivm cemuz i odpovida ta jeho statistika z 10 notebooku 2+1 (ty brouky co se sly schovat nepocitam jako zavineni vyrobcem), takze 1/5
melo by to vydrzet minimalne tu dobu co je to v zaruce...jisteze muzes narazit na spatny kus, ale zarucni servis HP bych urcite radil k tem lepsim, takze myslim ze pokud se predchozi majitel k ntb choval slusne, bral bych ho
melo by to vydrzet minimalne tu dobu co je to v zaruce...jisteze muzes narazit na spatny kus, ale zarucni servis HP bych urcite radil k tem lepsim, takze myslim ze pokud se predchozi majitel k ntb choval slusne, bral bych ho
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
tomisko: kdyz odejde display, tak je vhodne si najit nekde na netu nejaky neznackovy a ten si nechat od nekoho z USA privest pripadne poslat.
Mam HP asi 4 roky za tu dobu az ted jeden problem, ktery byl nezpusoben uzivatelem, ale uzivanim - napajeci konektor zacal blbout (rozebral jsem to, lepe pripajel a uz to zas jede). Jinak predchzoi problemy jsem si zpusobyl sam - shodil jsem ho ze stolu takze displ v haji (proto jsem ho objednal v USA, tady za nej chteli asi 12k ja ho mel v prepoctu za 3.5 coz je uchazejici cena). Druha vec co jsem si tak trochu zavinil sam je, ze jsem chtel updatovat bios a v pulce procesu se NB vypnul a byl mrtvy. Vsude zas tvrdili, ze se musi vymenit deska za 15k, takze jsem rozebral, nechal vypajet pamet s biosem, nahrat tam novy bios a zapajet a jede se dal...
Kazdopadne, jak nekdo psal, ze lze prikoupit zaruku, tak jestli to je za rozumnou cenu, tak bych do toho asi sel..Na druhou stranu, jeste mas zaruku do prosince mam dojem pises, coz je jeste docela slusna doba, abys objevil skryte vady..
Mam HP asi 4 roky za tu dobu az ted jeden problem, ktery byl nezpusoben uzivatelem, ale uzivanim - napajeci konektor zacal blbout (rozebral jsem to, lepe pripajel a uz to zas jede). Jinak predchzoi problemy jsem si zpusobyl sam - shodil jsem ho ze stolu takze displ v haji (proto jsem ho objednal v USA, tady za nej chteli asi 12k ja ho mel v prepoctu za 3.5 coz je uchazejici cena). Druha vec co jsem si tak trochu zavinil sam je, ze jsem chtel updatovat bios a v pulce procesu se NB vypnul a byl mrtvy. Vsude zas tvrdili, ze se musi vymenit deska za 15k, takze jsem rozebral, nechal vypajet pamet s biosem, nahrat tam novy bios a zapajet a jede se dal...
Kazdopadne, jak nekdo psal, ze lze prikoupit zaruku, tak jestli to je za rozumnou cenu, tak bych do toho asi sel..Na druhou stranu, jeste mas zaruku do prosince mam dojem pises, coz je jeste docela slusna doba, abys objevil skryte vady..
Forget the past, the future is now, the present`s gone..
Tak jsem se tedy rozhodl, ze to beru. Moc Vam dekuji za rady. Zaruku mam do prosince roku 2008, sam poradne jeste nevim, tak bych to snad zjistil, kdyby neco nebylo v poradku.
To TomZ: teda, ty se v tom asi hodne vyznas, novy display jine znacky, vypalena pamet z desky , to je silene...
Jsem sice rad, ze temer vse je opravitelne, ale snad me to nepotka. Jak jej dostanu pod ruce, tak se podelim o zazitky.
To TomZ: teda, ty se v tom asi hodne vyznas, novy display jine znacky, vypalena pamet z desky , to je silene...
Jsem sice rad, ze temer vse je opravitelne, ale snad me to nepotka. Jak jej dostanu pod ruce, tak se podelim o zazitky.
tomisko: jestli mas zaruku do 12/2008 tak to bych se vubec nebal.. a asi bych za dalsi zaruku uz nepriplacel. no uvidis sam. .to je az za dlouho..
Jinak vyznam/nevyznam - je to proste stejna skladacka jako stolni pc, jen to je nacpane do maleho prostoru Ja studoval elektro slaboproud na stredni, takze s takovyma vecma problem ani nemam..
kdyz tak fotky prikladam zde:
http://picasaweb.google.com/zimakt/Notas
to je kdyz zacal blbout ten napajeci konektor tedka.. tak jsem ho lepe pripajel
Jinak vyznam/nevyznam - je to proste stejna skladacka jako stolni pc, jen to je nacpane do maleho prostoru Ja studoval elektro slaboproud na stredni, takze s takovyma vecma problem ani nemam..
kdyz tak fotky prikladam zde:
http://picasaweb.google.com/zimakt/Notas
to je kdyz zacal blbout ten napajeci konektor tedka.. tak jsem ho lepe pripajel
Forget the past, the future is now, the present`s gone..
TomZ: No, jeden kamarad mi rikal, at si hlavne dam pozor na to, jestli ten notas nebyl uz "otevreny" nebo treba polity. V prvnim pripade tim padem pada zaruka, no a v tom druhem, aby se treba ta zavada neprojevila za tyden nebo dva, nebo to bude mit vliv na kapacitu baterie, bude to treba nejak skratovat a vydrzi jen pul hodky....moc tomu nerozumim, co ja vim, jak to vevnitr funguje... Vis, potom bude zaruka naprd
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“