Výměna DVD mechaniky u HP 4510s

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
chuckym3
občas něco napíše

Výměna DVD mechaniky u HP 4510s

Příspěvekod chuckym3 » 06 kvě 2010 00:57

Zdravím, potýkám se poslední dobou s problémem s mechanikou. Mechanika čte vše v pohodě, jen vypálit nelze, vždy započne proces a po pár vteřinách vypalování selže, dělá to jen a pouze u DVD, CD pálí bez jakýchkoliv problémů, stále bazíruji na tom v čem je zakopaný pes, zda-li v mechanice, či v komunikaci SW s mechanikou. Nemá někdo s tím zkušenosti? Moc prosím o radu.

Pokud je nutná výměna mechaniky, nemá někdo podrobný návod pro lamu jako jsem já, nejlépe včetně obrázků? Na youtube jsem pro řady HP nenašel. Jsem už z toho v pasti, potřebuji zálohovat data a pod. Nechce se mi kupovat další externí disk, 1TB už mám plný :(

Díkes moc za help.

bobo99
občas něco napíše

Příspěvekod bobo99 » 06 kvě 2010 14:33

docela se to špatně rozdělává-musíš zezhora,aby jsi se dostal na mechaniku-dělal jsem toto u HP 4515/stejný model jen s AMD/ výměna HDD a docela porod-jinak úplně novou mám doma,ale toto by jsi mohl vyřešit na záruku-pokud tedy je v záruce
acer aspire 2920z

chuckym3
občas něco napíše

Příspěvekod chuckym3 » 06 kvě 2010 14:56

Bohužel je po záruce, byla jen roční, jelikož NB byl koupen na IČO.

No shora, alespoň vím ze kterého směru, teĎ už jen jak se do toho pajšlu dostat, pokud možno nenásilnou cestou.

bobo99
občas něco napíše

Příspěvekod bobo99 » 06 kvě 2010 16:14

co si matně pamatuju pod baterkou je cca 5 šroubků-s větší hlavou,pak sundáš zadní vrchní kryt jak je tlačítko power,potom odšroubuješ 2 šroubky na klávesnici-vysuneš a odpojíš přívodní kablík ke klávesnici a nakonec sundáš přední horní kryt s touchpadem,bacha na přívodní placatej kablík,potom máš odhalenej stroj s vrchní vaničkou a pod tím je vše vidět,deska,ddrka,hadr a dvd-romka-ta je sata

pár obr jak to pak vypadá odkrytované http://www.notebookreview.com/default.a ... book+4510s
acer aspire 2920z

chuckym3
občas něco napíše

Příspěvekod chuckym3 » 06 kvě 2010 18:39

No, jak to vidím, to bude porod, odpoledne jsem studoval jak do toho. On celkově i uprgrade nebude mít pozitivní ohlas u techniků, co se tím zabývají.

Nějak si s tím pomalu a v klidu pohraju.

Uvidím, teď jen popřemýšlet jakou mechaniku zvolit, co se týče kvality, s LG jsem tak nějak pomalu skončil, jelikož mi odešla i na stoláku po dvou letech. Resp. někdy čte, někdy nečte, jak se jí zachce. A nejsem jediný v okolí, komu se odporoučela v rozmezí roka až dvou a půl let.

Ale díkes, moc. Snad to pomůže. Případně se holt budu muset obrátit na technika a nasypat mu do kapsičky "pár drobných".

bobo99
občas něco napíše

Příspěvekod bobo99 » 06 kvě 2010 19:42

No já zase na LG nemohu nic namítat,ale je to kus od kusu a také záleží kolik placek se na tom usmaží-je sice pravda,začínal jsem s Teac,ale byla strašně drahá a jen dvojrychlostní-ale svou práci zmákla velmi dobře,pak byl Plextor 4 rychlostní,nějaká Toshiba,Liteonka,Yamaha F1,a potom už jen LG-pokud nastal problém se čtením,většinou pomohl firmware a smažila dále-ale to vše do PC,v booku mě odešla jen jedna slot-inka ani už nevím kdo ji vyráběl,ale byla to moje chybka-dostal se mě tam bordel a šla rychle pryč-tak snad vybereš dobře,hlavně vyber takovou kam ti půjde přehodit to čelíčko,protože obyčejná s rovným čelem se ti tam nevejde-tedy vejde,ale nebude to sedět,a na této je docela ten plast dost širokej-no uvidíš sám.Dej pak vědět jak to dopadlo
acer aspire 2920z

chuckym3
občas něco napíše

Příspěvekod chuckym3 » 06 kvě 2010 23:38

Díkes moc a moc za radu, jakmile se pustím do rozbastlení booku, udělám podrobnou fotodokumentaci, aby byla případně k mání dalším uživatelům včetně případného popisu práce.

Co se týče mechaniky, proberu vše buď s technikem na Mironetu, který doufám, že poradí dobře. Vždy mi tam vyšli vstříc, nehledě na množství odebraného zboží, včetně několika notebooků za posledních pár měsíců. Shodou okolností také HP Probook. Příští book bude asi dosti dlouhá volba, osobně si nemohu stěžovat co se týče psaní, touchpad je oproti Dell-u také bezchybný.

Určitě písnu, jak vše dopadlo.

chuckym3
občas něco napíše

Kdo hledá najde :D

Příspěvekod chuckym3 » 09 kvě 2010 14:33

Tak jsem se tu porozhlédl, njn, jsem tu na foru nováčkem.

Pokud někdo bude mít podobný problém, jak se do té mrchy dostat, je zde návod.

šasí je pro probooky stjené jen pajšl jiný, tzn, rozebrat to snad už nebude problém.

zde je podrobný návod pouze v EN:
:arrow: http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/suppo ... 905591.pdf

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“