Zdravím,
chtěla bych Vás poprosit o zkušenosti se zasláním recovery DVD od HP.
Mám notebook HP Compaq 6730s (2 roky starý, OS Vista) a musela jsem nechat vyměnit HDD za nový, což samozřejmě znamenalo, že nebylo možné provést obnovu systému přímo z HP_Recovery (jak je vyhrazeno místno na disku) a v servisu mi tam nahráli Visty, ale už klasické, tudíš bez reklam od HP apod.
Nevím jak pro ostatní, ale jelikož jsem 2 roky jela přes OS systém přednastavený od HP, tak se mi ten notebook zdál stabilní, nyní mi přijde pomalejší a nějak si na něj nemůžu zvyknout. Vím, že o Vistách se říká, že jsou pomalejší, ale i tak ...
Když jsem si jej kupovala, tak mi řekli, že mám "chránit" tento oddíl na notebooku a případně, když budu potřebovat udělat přeinstalaci systému, tak k tomu bude sloužit tento oddíl. Jenže ze starého HDD to už použit nejde. Po pátrání na internetu jsem našla informaci, že HP zasílá nový recovery DVD, což teda jsem trochu naštvaná na to, že při koupi mi ani pán od servisu, přes který jsem to měla mi neřekl, že tato možnost existuje. Tak jsem se mohla vyhnout jakýmkoliv potíží a mít jej už hned k dispozici. Nyní ho nemám.
Chtěla jsem se proto zeptat, jaké máte zkušenosti s tímto objednáváním a jaká je za to cena, příp. co všechno budou po mě požadovat.
Další otázka je ta, zda při znovu nainstalování z jejich DVD nemá vliv to, že místo HDD320GB, mám nyní v notebooku HDD500GB.
Děkuji každému za radu, postřeh či zkušenost.
HP recovery DVD
Poslání instalačních médiií je zdarma pokud máš aktivní záruku, což ty asi už nemáš. Pokud bude nějaký poplatek, tak ho čekej minimálně kolem pětistovky - mě ty dvě DVD přišly UPSkem z Francie. Nadruhou stranu to není nutné dělat, alespoň u W7 mi přišli dvě DVD - jedno s čistým systémem a druhé s drivery a programy od HP, které se ale dají stáhnout z internetu.
Nejdřív si nainstaluj HP Support Assistant, který spolu s ostatními programy a drivery najdeš zde: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... g=cs&cc=cz Ten by měl natáhnout potřebné drivery abys je nemusela vybírat ručně.
Nejdřív si nainstaluj HP Support Assistant, který spolu s ostatními programy a drivery najdeš zde: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... g=cs&cc=cz Ten by měl natáhnout potřebné drivery abys je nemusela vybírat ručně.
Jirrick: Tak jsem doma prošla papíry a záruku mám ještě 2 měsíce, tudíš by mi jej mohli poslat bez platby?
Btw. dá se reklamovat u HP HDD, kterému při zapnutí notebooku nenaběhl OS a obsahuje údajně nepřípustné množství vadných sektorů?
Udělali by s tím něco, nebo je to zbytečné?
Děkuji za každou radu, či zkušenost.
Btw. dá se reklamovat u HP HDD, kterému při zapnutí notebooku nenaběhl OS a obsahuje údajně nepřípustné množství vadných sektorů?
Udělali by s tím něco, nebo je to zbytečné?
Děkuji za každou radu, či zkušenost.
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“