Dobry den,
dnes jsem si koupil HP nx7300 v konfiguraci s CoreDuo T2250 a integrovanou grafikou. Notebook se zda byt az na par detailu relativne dobre zpracovany, ale dost me prekvapila jemna, ale jasne patrna vibrace, ktera je nejvic znat pod klavesnici, kde si clovek opira ruce pri psani. Subjektivne je vibrovani relativne nizke, ale pri delsim pouzivani to neni ono. Pri provozu na baterii je navic z otvoru na vetrani neznatelne slyset piskani (jen kdyz se da ucho tesne k otvoru; za normalnich okolnosti temer neslysitelne).
Dosud jsem pouzival starou Armadu E500, ktera je sice mnohem hlucnejsi, ale absolutne bez vibraci, tak bych se chtel zeptat, jestli ma nejaky majitel nx7300 / 7400 podobne zkusenosti (popr. zda se jedna o vlastnost serie nebo vadu kusu a ma cenu s tim chodit zpatky k prodejci).
Predem diky za vsechny reakce!
nx7300 a vibrace
Muze se jednat o spatne upevneny vetracek, ci HDD. Kazdopadne jestli jsou ty vibrace nepatrne tak to na reklamaci nebude. Na mem ntb je pri hrach citit vibraci take. Je to tim, ze se vetracek rozjede na plny vykon. Kazdopadne jestli ti to vadi, tak se urcite obrat na servis, protoze my zde muzeme pouze hadat cim to je zpusobene.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- občas něco napíše
Dekuji. Ted sleduju i teplotu pres SpeedFan. HDD je konstantne na 35 °C, ale "Remote Temp" a "Temp1" pravidelne prekracuji 50 °C (jednou nebo dvakrat za minutu, pak jsou snizeny). Neni to moc? Je mozne, ze vetracek jede naplno porad? Notebook jen lezi na stole, nic narocneho nepocita - bezi jen Windows, IM, browser, antivir
Tak to neni normalni. Mozna je pricina vibraci opravdu vetracek. Podivej se jakou teplotu ma CPU. A ten vetrak jede naplno uz od zapnuti, nebo ma nejakou dobu latence? U toho HHD by teploty do 55 C mely byt ok. A vibrace jsou citit na celem NTB, nebo jsou na nejake strane vyraznejsi?
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- občas něco napíše
Teplotu CPU se mi nicim nepodarilo zjistit, ale vibrace zacnou okamzite s najetim Windows a skonci az po prechodu do rezimu spanku. Pocitac celou dobu sumi, provozu vetracku se to podoba.
Ty teploty, co jsem popisoval, po zapnuti behem par minut vystoupaji do toho pasma 45-50, kde pravidelne kolisaji. Pri spusteni aplikace (napr. dlouhodobe testovani antivirem) vystoupa remote temperature do pasem nad 55 °, po ukonceni se vrati zpet na 45-50.
Hladina sumu a vibraci je celou dobu konstantni bez ohledu na vykon, rozhodne jsem nezazil tu tichost, jak je popisovana v recenzich. Ani nedochazi k tomu, ze by se vetracek spoustel periodicky, takze to vsechno ukazuje na to, ze vibrace jsou asi od nej.
Spodni leva strana je dost tepla, ale podle me jeste v norme.
vibrace jsou po celem notebooku cicit lehce, ale v prostoru pod klavesnici (diody, touchpad, samolepky) dost vyrazne...
Takze notebook vezmu a donesu zpatky, i kdyz mi to dost komplikuje plany. Zatim diky za pomoc!
Ty teploty, co jsem popisoval, po zapnuti behem par minut vystoupaji do toho pasma 45-50, kde pravidelne kolisaji. Pri spusteni aplikace (napr. dlouhodobe testovani antivirem) vystoupa remote temperature do pasem nad 55 °, po ukonceni se vrati zpet na 45-50.
Hladina sumu a vibraci je celou dobu konstantni bez ohledu na vykon, rozhodne jsem nezazil tu tichost, jak je popisovana v recenzich. Ani nedochazi k tomu, ze by se vetracek spoustel periodicky, takze to vsechno ukazuje na to, ze vibrace jsou asi od nej.
Spodni leva strana je dost tepla, ale podle me jeste v norme.
vibrace jsou po celem notebooku cicit lehce, ale v prostoru pod klavesnici (diody, touchpad, samolepky) dost vyrazne...
Takze notebook vezmu a donesu zpatky, i kdyz mi to dost komplikuje plany. Zatim diky za pomoc!
Zdravím, HP nx 7300 mám zhruba týden a co se týče vybrací, teploty, ani hlasitosti větráčku tak nepozoruji nic na co bych si mohl stěžovat.. ve srovnání se předchozím kouskem (FujitsuSiemens Amilo ProV3505) je HPčko velmi tiché a skoro netopí.
Co mě ale překvapilo bylo slabé pískání vycházející z výdechu procesoru. Objevující se při provozu na baterii a současném používání slotu USB. Dál mě nemile překvapila podpora na www stránkách HP, kde jsem musel stáhnout ovladače na model nx7400, protože pro 7300 tam prostě nejsou.. (zdánlivě maličkost ale.. )
Co mě ale překvapilo bylo slabé pískání vycházející z výdechu procesoru. Objevující se při provozu na baterii a současném používání slotu USB. Dál mě nemile překvapila podpora na www stránkách HP, kde jsem musel stáhnout ovladače na model nx7400, protože pro 7300 tam prostě nejsou.. (zdánlivě maličkost ale.. )
Joshua píše: Dál mě nemile překvapila podpora na www stránkách HP, kde jsem musel stáhnout ovladače na model nx7400, protože pro 7300 tam prostě nejsou.. (zdánlivě maličkost ale.. )
Mohli by tu sekci zvlášť oddělit pro 7300, ale proč? 7300 a 7400 jsou úplně shodné modely, akorát 7300 nemá port na dokovací stanici.
Ptolemayos píše:Hladina sumu a vibraci je celou dobu konstantni bez ohledu na vykon, rozhodne jsem nezazil tu tichost, jak je popisovana v recenzich. Ani nedochazi k tomu, ze by se vetracek spoustel periodicky, takze to vsechno ukazuje na to, ze vibrace jsou asi od nej.
To šumění pokud vychází od pravého dolního rohu je hardisk, u svojeho modelu nx6325 jsem si toho taky všiml, ale rozhodně nemůžu říct, že citím nějaké vibrace. Čistě teoretický je možné, že je špatně upevěný hardisk. Zkus odmontovat krytku HDD a podívat se na to (neměl bys ztratit záruku, pokud se nepletu).
-
- občas něco napíše
To šumění pokud vychází od pravého dolního rohu je hardisk, u svojeho modelu nx6325 jsem si toho taky všiml, ale rozhodně nemůžu říct, že citím nějaké vibrace. Čistě teoretický je možné, že je špatně upevěný hardisk. Zkus odmontovat krytku HDD a podívat se na to (neměl bys ztratit záruku, pokud se nepletu).
Sumeni je spis neurcite, ale z hdd myslim vychazely obcas dost zvlastni zvuky (jako kdyby pocitac porad prepinal do rezimu spanku, ale pritom se nic viditelneho nedelo). Ted lezi nekde v servisu na stole, ale jestli to bude pokracovat po navratu, mrknu na to.
-
- občas něco napíše
Joshua píše:Co mě ale překvapilo bylo slabé pískání vycházející z výdechu procesoru. Objevující se při provozu na baterii a současném používání slotu USB.
Nekde jsem cetl, ze tohle je chyba u vice novejsich HP, udajne zpusobena pri nizsim napeti dvoujadroveho procesoru. Nevim, zda se to uznava za vyrobni chybu, ale pry to resi stazeni nejakeho programu a nastaveni, aby procesor pri nizsim napeti zpracovaval urcity prikaz. Google snad napovi vic
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“