HP TX2500, problém s vypínáním

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
weiszik
občas něco napíše

HP TX2500, problém s vypínáním

Příspěvekod weiszik » 04 lis 2011 09:13

Mám problém se svým tabletem TX2500. Při připojení na zdroji se sám z ničeho nic vypne. Na baterku jede bez problémů dvě hodiny. Tento problém se dějě ve win (konkrétně win7). Čistá instalace, formát HDD nepomohla, zkoušel jsem i vytahovat RAM, bez úspěchu. Stejná reakce byla i ve win vista. Při měření napětí v HW monitoru po připojení zdroje napětí značně pulzuje a deska se začne okamžitě zahřívat, někdy naskočí pruhy přes obrazovku, někdy se rovnou vypne. Nepomáhá ani power saver profil.

Zkoušel jsem instalovat Ubuntu Linux, překvapením pro mě bylo, že v linuxu funguje všechno jak má, na zdroji jede počítač perfektně i při plném vytížení procesoru několik hodin.

Pokud máte nějaký nápad tak sem s ním. Díky předem za odpovědi. :)

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 04 lis 2011 09:26

Zvykne tam byt vadna doska ale nevylucujem ani adapter - odporucam servis a nepouzivat s adapterom ktory mas .Nema to taky prejav ze po pripojeni AC vyskoci zataz CPU na 100% a tam sa drzi ?To by bol vadny AC tympadom .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

weiszik
občas něco napíše

Příspěvekod weiszik » 04 lis 2011 09:29

Ano, po připojení AC vyletí CPU i GPU load na 100%. Spíš je zajímavé, že v linuxu není problém.

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 04 lis 2011 15:52

Tak ako prve vyskusat iny funkcny adapter - to ze vyleti zataz na 100% a kolise v HW monitore napetie spôsobuje vadny adapter (pri HPcku tomu tak bezne byvalo najme starsie modely).
Mal som takych notebookov uz mnoho len nie konkretne tvoj model ale zavada rovnaka po pripojeni AC 100% vytazenie procesora - pod linuxom som nemal moznost ani chut testovat, vymena AC to vyriesila .
Ak chces môzes skusit preinstalovat windows ale tie adaptery odchadzaju velmi casto takze by to nebolo nic noveho ze je vadny .
Najdi v okoli autorizovany servis kde ti to vyskusaju aj na pockanie a zadara alebo niekoho kto ma HPckovy adapter s rovnakym konektorom .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .

Think service engineer .

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“