Rozborka a vyčištění větráku HP Compaq 6735b

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Albertus
občas něco napíše

Rozborka a vyčištění větráku HP Compaq 6735b

Příspěvekod Albertus » 14 pro 2011 12:30

Přehříval se mne notebook a po tel. informaci na servis, že chtějí 12 stovek za vyčištění, sem se pustil do čištění sám.

Měl jsem strach, abych neulomil nějakou packu, tak sem našel na adrese:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... Id=3687779

Service and maintenance information

HP Compaq 6735b Notebook PC and HP Compaq 6730b Notebook PC - Maintenance and Service Guide 6.6MB

manuál a šlo to jak po másle. Měl jsem hotovo za cca 15 min a jede jak za mlada.
Potřeba jen hvězdička PM 2,5x9, 2,5x7.5, malý šroubováček na zvedání, pinzeta a naklápěcí světlo.

1. Odpojit zdroj napájení a baterii, vyšroubovat 3x šroubek hvězdička 2.5x9 k povolení klávesnice /návod str.61/na spodní straně, otočit normálně a vysunout k sobě 4 pohyblivé packy jezdce mezi 1. esc a F1 2, F4 a F5 3. F8 a F9 4. F12 a scroll.
lehce nadzvednout šroubováčkem na straně monitoru klávesnici, vysunout
a odpojit ZIF konektor na desce.

2. Horní lištu /zapnutí, kontrolky wifi ap./ od úrovně posledních kláves /otvor po klávesnici/ po uchycení monitoru z boku zlehka šroubováčkem nadzvedávat postupně po celé šířce na obou stranách notebooku. Jsou tam něco jako patentky, opatrně nadzvednout a odpojit dva konektorky, jeden malý vlevo a větší vpravo. Je lepší zpětně nasazovat malý pinzetou.

3. Povolit dva hvězdičky 2,5x7 na ventilátoru, ani není potřeba větrák odpojovat a vše pěkně štětečkem vymést a vysát. Měl jsem tam po roce neprůchodnou vrstvu.

4. Vše poskládat opačně. Vše jde lehce a bez násilí. :lol: :lol: :lol:

Albertus

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“