Zdravím všechny,
mám zde malý dotaz. Mám doma notebook HP 17-ak037nc. Je přibližně rok a půl starý (parametry na spodu příspěvku). Rychlost tohoto stroje je trochu nedostačující a potřeboval bych poradit. Přemýšlím nad výměnou SSD místo HDD a HDD umístím do racku do mechaniky. Pokud tohle nebude stačit přemýšlím nad výměnou paměti RAM z 8GB (2x4GB) na 4+8, nebo na 8+8. Ale bojím se toho, že základová deska by tolik RAM nepobrala. Nebyla by i nějaká jiná možnost? Nebo, byly by tyto dvě dostačující? Notebook používám převážně na hraní her a občasné programátorské práce.
CPU - AMD A12-9720P (2,7 GHz až 3,6 GHz, 4 MB mezipaměti, 4 jádra)
RAM - 8 GB DDR4 1866 MHz SDRAM (2 x 4 GB)
Paměťové sloty - 2 SODIMM
GPU - AMD Radeon 530 (4 GB vyhrazené paměti DDR3)
Zákl. deska - bohužel jsem nikde nedohledal
Děkuji za případné odpovědi nebo rady.
ScuDy
Možné zrychlení HP 17-ak037nc
Re: Možné zrychlení HP 17-ak037nc
Ahoj, Achillovou patou je právě slabounký procesor, který byl slabý už v době vydání, natož dnes.
S výkonem toho notebooku nic neuděláš, grafický výkon ani procesorový ničím nezvedneš.
SSD nic nezkazíš, zrychlíš celkové reakce v office režimu.
RAM musíš vědět sám, kolik potřebuješ, ale u her tě 100% neomezuje.
Já osobně bych se toho zbavil a koupil něco silnějšího, než do toho investovat.
Jestli nechceš utrácet, tak smysl má jedině to SSD.
S výkonem toho notebooku nic neuděláš, grafický výkon ani procesorový ničím nezvedneš.
SSD nic nezkazíš, zrychlíš celkové reakce v office režimu.
RAM musíš vědět sám, kolik potřebuješ, ale u her tě 100% neomezuje.
Já osobně bych se toho zbavil a koupil něco silnějšího, než do toho investovat.
Jestli nechceš utrácet, tak smysl má jedině to SSD.
Asus ROG Strix G18
Re: Možné zrychlení HP 17-ak037nc
Zdravím, děkuji za radu. Je to samozřejmé, že koupě nového stroje by byla nejlepší volba, ale jako student mám velmi omezené finance, tak se snažím z tohoto notebooku vyždímat co nejvíce.
Procesor je možné přetaktovat na 3.4 GHz, ale četl jsem po internetu, že taktování u notebooku může mít špatný dopad na chlazení atd.. Myslíš, že to stojí za ten risk, nebo mám vyměnit tedy SSD?
Díky
Procesor je možné přetaktovat na 3.4 GHz, ale četl jsem po internetu, že taktování u notebooku může mít špatný dopad na chlazení atd.. Myslíš, že to stojí za ten risk, nebo mám vyměnit tedy SSD?
Díky
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“