HP nx6110, 2 otazky (Wifi a baterie)

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
jmartis
občas něco napíše

HP nx6110, 2 otazky (Wifi a baterie)

Příspěvekod jmartis » 21 lis 2007 15:37

Zdravim, dneska jsem mel notebook poprve ve skole a hnedka mam 2 problemy :shock:

Prvni je ze se nemuzu pripojit na skolni Wifi sit, ktera vyuziva WEP klic (ktery samozrejme mam). Vsem ostatnim to jde jenom me to zustane u pripojovani a nikdy se nepripoji. Wifi mam externi USB (Microcom WF 3121) s "nejnovejsimi" ovadaci (z roku 2004 :lol: ). Netusite proc se mi to nechce pripojit?

Druhy problem je s baterii, jeste vcera fungovala normalne ale ted kdyz ji nabiju, NB vydrzi asi jenom 4 minuty (baterie ukazuje cca 95%) a pak najednou ukazatel skoci na 4% a do par minut se NB vypne. Takovou zavadu sem jeste nikdy nevidel, da se to nejak opravit nebo musim koupit novou baterii?

Dekuji za jakekoliv rady, J.M.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 21 lis 2007 15:51

Myslim ze baterku vypol cip, ktory ju sleduje - toto vyriesi asi len kupa novej baterky.

WiFi nemam sajnu. Mozno mas pristare USB (2004 je naozaj stare). Aky OS?

C

jmartis
občas něco napíše

Příspěvekod jmartis » 21 lis 2007 16:11

OS mam XP (pro) SP2. O tom USB nevim, kdyz to podporuje standard 11g a WEP-PSK/TKIP sifrovani (ktery ta sit pouziva), tak by to asi melo fungovat ne? Mam takovy pocit ze je chyba nekde v softwaru jen nevim kde..

Tu baterku zkusim parkrat vybit a nabit, mozna to pomuze jestli ne tak asi budu muset koupit novou :cry: ale to prece neni mozny aby se podelala ze dne na den?

Tristan
občas něco napíše

Příspěvekod Tristan » 26 lis 2007 17:27

možný to je, viděl jsi někdy prasklou žárovku ? taky rupne ze dne na den, nemyslím že by ti nabíjení a vybíjení pomohlo

jmartis
občas něco napíše

Příspěvekod jmartis » 26 lis 2007 20:50

Tak to je ještě divnější než sem si myslel.. půjčil sem baterku kamošovi, tem mi teď řekl že mu vydržela 90 minut!! Mě vydrží maximálně 20 ve win. a tak 40 v BIOSu.
Ale co je divný, v biosu mi to ukazovalo vybíjecí proud skoro 3A!!! Jak je to možný, normálně přece tyto notebooky žerou tak 1.5A. Jestli to fakt žere 3A z té baterky tak se nedivím že nevydrží...
Takže je chyba asi v notebooku, dá se tohle nějak spravit? nebo to musím dát do servisu??

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“