8510p - wifi problemy s WPA

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
attim
občas něco napíše

8510p - wifi problemy s WPA

Příspěvekod attim » 02 kvě 2008 20:23

po rade IBM/Lenovo jsem si nyni koupil HP 8510p, protoze jeste pred nekolika dny Lenovo nemelo odpovidajici model - ted uz ho ma. Nicmene moje HP (C2D 9300, WSXGA+, 4GB RAM) je OK, v podstate vse v pohode, beha to dobre a rychle...az ta toto:

kombinace WiFi Intel (pravdepodobne jen urcite modely), Win Vista a nektere wifi access pointy (v mem pripade 3Com adsl modem/router 3CRWE754G72-B) s WPA maji problem a proste nedojde ke spojeni s hlaskou "Layer 2 security key exchange did not generate multicast keys before timeout". Pokud je nastaven WEP nebo uplne bez zabezpeceni, funguje to. Nasel jsem nekolik for, kde se to resi, neni to problem HP, ale spis vyse zminene kombinace faktoru - napr tady: http://forums.microsoft.com/technet/sho ... 0&pageid=0

zadne z uvedenych oprav u me nezafungovaly, budu muset zkusit jiny access point, ktery to jak doufam vyresi. Beru to jako pokrok, i kdyz by me zajimalo v cem je vlastne problem. Navic od chvile, kdy jsem pripojil 8510p do domaci site pres kabel, tak se mi ten 3com nepravidelne sam restartuje (mam 2 kusy, delaji to oba). Muze to byt chyba NTB, nicmene v praci nebo kdekoli na LANu zadne problemy nemam, jen doma.

Tolik moje zkusenost, treba se to nekomu tady stalo taky.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 kvě 2008 20:33

Konečně někdo, kdo to napsal.

Musím tě chlape zklamat. 90% ze ~40ti notebooků, co jsem za poslední rok recenzoval, se mi na můj 3com router s WPA nedokáže připojit. Je jedno, o jakou značku jde a o parametry, podstatné je jen jedno:

- Intel Wifi karta (3xxx/4xxx)
- Windows Vista

3com router se mi nějak nepodařilo updatnout, takže nevim, jestli by to pomohlo. Přepnutí na WEP nebo vypnutí šifrování funguje ok. To si ovšem nemůžu dovolit, tak mám malou lest, která zaručeně funguje... já si přejdu o dvě místnosti vedle přes chodbu do koupelny, kde signál natěsno a ono se to chytne. Když jsem blízko, tak se nechytne nikdy. Tohle mi zabralo se všema notebookama.

Ještě jedna zásadní věc: Pokud byl na notebooku s Intel wifinou Windows XP, či Linux, tak se žádný problém neprojevil.

Tím se ti teď hlavně snažím naznačit, že prodejem svého notebooku a koupí jiného by sis vůbec nemusel pomoct. Rozhodně nejde o chybu HP notebooku.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

attim
občas něco napíše

Příspěvekod attim » 02 kvě 2008 20:41

Jojo, ja to nemyslel jako chybu NTB, ale proste ten wifi router je stara past, jedine, co mi vadi je, ze nevim v cem presne je problem. To se mi nikde nepodarilo najit. Notes menit urcite nebudu, vzhledem k tomu, ze problemy mam jen doma to ukazuje na ten router, takze tak. Doufam, ze Asus WL600 bude v pohode.
Na to, ze ten problem je docela znamy (netyka se jen HP a 3com, ale hromady jinych NTB a wifi AP), se o nem pomerne malo diskutuje. To si kazde proste koupi jinej wifi AP nebo co ? :-)

Jeste bych doplnil, resp. souhlasil s tim, ze s WinXP to funguje - fakt je to problem s Win Vista a specifickym HW.
Chodit si chytit signal treba do garaze se mi fakt nechce :)

CeCo

Příspěvekod CeCo » 02 kvě 2008 20:52

Mam novy 3Com (vratane ADSL modemu - 3CRWDR200B-75-ME), ten sa raz za den/dva vypne z ADSL a treba odpojit/zapojit ADSL kabel. WPA2 vsak na nom zatial funguje v poriadku a dostal som novy kus, tak uvidim co to povie... (teda co povedia nasi, maju to doma).

Kazdopadne ma 3Com evidentne nejaky globalny problem so svojimi routermi...

Skusal som to inac s 8510w (tiez Intel 4965AGN) i s ASUS M6VA (Intel 2945ABG).

C

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 kvě 2008 21:44

attim: Netuším, jestli je problém známý. Já sám tím "trpím" rok a teď je to poprvé, co jsem to někam napsal :-D. Takže jestli jsou ostatní jako já, tak se ani nedivim, že se o tom nediskutuje :-D

EDIT: Teď koukám,že na netu se to diskutuje docela dost.
EDIT2: S Vista SP1 je to pořád stejné...
EDIT3: Vista je prostě debilní. Podobné problémy řeší lidé po celém světě nejen s 3com routery. Hlavní problém je WPA-PSA+Vista.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

attim
občas něco napíše

Příspěvekod attim » 03 kvě 2008 11:08

Souhlas, WPA-PSK na určitých routerech, Vista (vč. i bez SP1, x86 i x64), Intel 3xxx a 4xxx wifi karta. Nezaleží na výrobci NTB.

Vím, že ten 3com co mám je v podstatě levnej "šmejd", nicméně mám ho X let, 1x reklamace vyřízená do týdne a jinak bez problému, žádné odpojování, prostě to funguje a funguje a teď tohle.

Co mě opravdu nejvíc vadí je to, že není známa příčina, alespoň ne obecně známá. Někdy u novejších routerů to prý řeší firmware, ale ten můj má poslední z roku 2005 a na tom už se nic nezmění.
Koupím ten Asus a snad budu mít zase vystaráno.

Mimochodem, to jsme jen 2 s touto zkušeností ? :-)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 03 kvě 2008 14:56

attim píše:Doufam, ze Asus WL600 bude v pohode.

ja mam asus WL500, na notebooku intel 4965AGN s vistou a nejake problemy som si zatial nevsimol. pouzivam WPA-PSK a AES sifrovanie.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“