HP AMD Turion 64 X2 - pomalé spoštění WIN XP a ost.programu

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
ren100
občas něco napíše

HP AMD Turion 64 X2 - pomalé spoštění WIN XP a ost.programu

Příspěvekod ren100 » 07 črc 2008 14:25

Ahoj, mám cca půl roku notebook HP AMD Turion 64 X2 s operačnim systemem WIN XP a zhruba po 2 měsících užívání od instalace se strašně zpomalilo nabíhání operačního systému i dalších programů. Provedla jsem tedy přeinstalaci a vždycky se problém cca po 2 mesicich objevil znovu. Mám tu z internetu stažených pár písniček v mp3 a free ware Solidedge a AutoCAD. Tedy velmi málo programů i dat. Při prověření Nortonem Security se nikdy žádná problematická položka nenašla . Zkoušela jsem obnovení systému od určitého data, to nepomáhá vůbec a přeinstalace jen dočasně. Zřejmě v tom bude nějaké špatné nastavení v msconfig, protože bezprostředně po přeinstalaci to funguje super a zhoršuje se to postupně. Zkusila jsem v záložce Po spuštění pár věcí odškrtnout, u kterých jsem si byla jistá, ale nepomohlo. Máte s tím někdo zkušenosti? Poradte pls. Díkec

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 07 črc 2008 14:51

Ahoj,
1) AMD Turion X2 je název procesoru, ne notebooku ;)
2) co přesně je "strašně zpomalilo"? Po nějaké době používání se Windows zpomalí vždy, zase ale ne nijak dramaticky
3) Notron Security je sám o sobě docela žrout, navíc pro jistotu bych určitě nechal notebook otestovat jinými programy (AdAware, Spybot, SpywareTerminator, hijackthis)
4) kolik máš RAM?
5) Sem tam čistím CCleanerem
6) pro zrychlení načítání systému je možno smazat obsah složky Prefetch (umístěná myslím v Program Files nebo ve Windows)
7) jednou za čas defragmentuj
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

ren100
občas něco napíše

Příspěvekod ren100 » 07 črc 2008 15:24

Diky za odpoved.
1) Mam presne tento notebook, ale s XP ne s Vistou

http://eshop.btcomp.cz/zbozi/hp-compaq- ... =z:117236&

2) Strasne zpomalil znamena: ze bezprostredne po 1. instalaci nebo dalsi reinstalaci je windows do pul minuty nastartovanej a veskere aplikace spusteny behem par sekund. Ale postupne se tyto doby prodluzuji natolik, ze treba po 2 mesicich se windows startuje 10 minut, vykres v solidedge nabiha taky nekolik minut a napriklad pisnicky v mp3 se hraji utrzkovite a HDD u vseho strasne chrochta. Mam z toho pocit, jakoby kazdym vypnutim a zapnutim se vlastnosti zhorsovaly.

3) Defragmentace uz taky byla. Nepomohlo. Mam ten notas necelych pul roku, takze kdyz se tento problem objevil poprve, bylo tam opravdu malo dat. Myslim, ze tady problem neni.

4) Vyzkousim tedy jiny antivirak, mam tedy toho Nortona zakazat?

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 07 črc 2008 15:29

Nemusíš, ty programy nejsou antiviry, ale antispywary. Jestli je budeš zkoušet, tak jednoho po druhém, ne současně :)
Zkus se pro jistotu ještě podívat do správce úloh (ctrl+alt+del), kolik máš obsazené paměti a kolik je vytížení cpu, ty problémy můžou být způsobeny i nějakým programem, co se "zasek". Je to sice nepravděpodobné (neovlivnilo by to spouštění), ale za zkoušku nic nedáš.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“