Notebook HP 500

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Duracell

Notebook HP 500

Příspěvekod Duracell » 10 led 2007 21:11

Zdravím Vás

Potrebujem kúpiť notebook na školu.Budem používať Office,internet a rád by som si pozrel aj nejaký ten film.Na hry určite nie a ani žiadne náročné aplikácie.Požadujem "dlhú" výdrž na baterku - ca 3 hod.,"Ľahkosť" - do 2,5 kg a lacný.

Budem veľmi rád ak mi napíšete Váš názor na notebooky HP 500 - RQ260AA a HP 500 - RQ257AA.Recenzia lepšie vybaveného sa nachádza na tejto stránke.

Hlavne, aby mi šlapal pri spomínaných programoch - neviem,aké majú nároky.

Neni podmienka,aby bol ako OS Win XP! Niesom technický typ - nepotrebujem žiadnu "mašinu",len aby mi stíhal programy.

Za Vaše rady a názory Vám veľmi pekne ďakujem

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 10 led 2007 21:13

na to ti tenhle notas stacit bude ostatne proto je vlastne vyroben. OS jine nez XP v ruznych verzich nebo mozna Vista a nebo linux asi tezko sezenes :D
tento účet již není aktivní.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 10 led 2007 22:39

1, Ak nie si technicky typ, dokazes robit na Linuxu?
2, Vydrz 3 hodiny - to teda bude zaujimave na tejto 29Wh baterii... (priemerna spotreba je 10-12W pri takomto NB pri tretinovom jase a kancelarskej praci => vydrz tak 1,5 hodiny - treba zobrat este nejaky ten peak pri vypinani, zapinani, rezervu baterie a pod.)

C.

Duracell

Příspěvekod Duracell » 11 led 2007 14:11

Podľa testu na www.notebook.cz citujem:
"Možná to ale nebude potřeba, jelikož v našem standardním* redakčním testu vydržela notebook napájet celé 3 hodiny 20 minut!!"

Samozrejme nehádam sa,len vychádzam zo spomínaného testu.

Technický typ - myslím tým,že nepotrebujem a nepožadujem silný stroj.

Ďakujem vám za informácie a názory.Ak sa ešte nájdu nejaké rady,budem veľmi rád.

Ozi

Příspěvekod Ozi » 11 led 2007 16:46

Počkej do zítra, projde mi jeden rukama, tak pak napíšu..

line-up 2007-01-12 16:38 > stroj vypadá dobře-bytelně, chová se kale, video WMV HD (720p) přehrává ok, kontrast displeje mi přijde malinko horší (srovnávám se svým R200 a VAIO x-black), touchpad je zvláštní a tlačítka TP potřebují poněkud větší sílu, ale třeba se to okliká. S baterkou zkusím udělat dva cykly, pak se uvidí.

2007-01-13 9:10 > Takže po dvou úplných cyklech jsem provedl neredakční test výdrže. Power management jsem ponechal na "battery factory default" (střední jas, CPU tiká na 800Mhz + navíc vypnuté wifi) a spustil přehrávání filmu z DVD (které se v průběhu přehrávání zastavovalo a rozbíhalo), CPU utililization okolo 30-40%. Notebook vydržel přehrávat 2h10min. Nakolik se přehrávání filmu blíží běžné práci nevím, ale podle mě 3 hodiny s touto základní baterií nevydrží nikdy. To nic nemění na faktu, že tvým požadavkům vyhovuje a je to stroj renomovaného výrobce.

Duracell

Příspěvekod Duracell » 16 led 2007 22:20

Ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď a vykonané testy :-).

T2000
občas něco napíše

Příspěvekod T2000 » 17 led 2007 12:10

Dneska dorazil, ve verzi s P-M. Moje postrehy:

+ rozmery a vaha
+ tuhe a dobre zpracovane (viko se temer neprohyba, klaveska taky ne)
+ stabilni na stole i pri maximalnim naklodu displaye (do roviny nelze)
+ minimalni zahrivani
+ tichy

- hlucny v pripade nastaveni ventilatoru na ON pri napajeni z adapteru
- hlucnejsi tlacitka touchpadu
- povrch na operce pod ruky se patrne brzo oskrabe
- otevirani (nutno obe ruce a opatrne)

Display neni zadna spicka, ale neni to ani zadna hruza. Pro me bylo dulezite, ze neni leskly. Opravdu me prekvapila kvalita zpracovani, vsechno perfektne licuje a je dostatecne tuhe, jak podlozka, tak klavesnice i okoli. Display rovnez je neobycejne tuhy, kam se hrabe verze nx7400 (bude to ale dano i uhloprickou LCD).

Duracell

Příspěvekod Duracell » 17 led 2007 20:52

Tak dnes som si ho kúpil,ale tú slabšiu verziu.Momentálne prebieha inštalácia ovládačov a programov.Ani inštalácie niesu dodané,tak ich sťahujem z netu.Ešte ma zaujíma,ako sa nastavuje jas displaya?

Duracell

Příspěvekod Duracell » 17 led 2007 22:19

Ešte malý dotaz.Potreboval by som ovládač na notebook HP 500 rq 257AA na zvukovku.Kde by som ho mohol stiahnuť?

Ďakujem

Ozi

Příspěvekod Ozi » 18 led 2007 07:30

Duracell: pokud's koupil verzi s Windows, tak se po prvním zapnutí rozběhne rozbalení obrazu a pak instalace Windows (včetně ovladačů). Vřele doporučuji po instalaci vytvořit recovery DVD. Pokud jsi koupil verzi bez OS, pak si to musíš postahovat z webu. Ovládání jasu, hlasitosti, přepínání monitorů (interní, externí), hibernace a ještě pár věcí se ovládá přes funkční klávesu Fn (netypicky bílá) společně s klávesou s příslušnou funkci (F1-Fněco) opět s (netypicky) bílým potiskem. Podle typu dotazů by asi nebylo marné konzultovat s manuálem anebo si k tomu pozvat zběhlejšího kamaráda.

Duracell

Příspěvekod Duracell » 18 led 2007 21:31

Ozi - Ďakujem,už som to rozchodil.Funguje to všetko v poriadku.Je to veľmi dobrý stroj - samo na moje používanie a keď ešte k tomu prirátam cenu,tak je to špička :-)

T2000
občas něco napíše

Příspěvekod T2000 » 23 led 2007 14:39

Funguje nekomu z vas touchpad v nektere z distribuci Linuxu ??

ogre
občas něco napíše

Příspěvekod ogre » 14 úno 2007 15:32

Cauves, zvazuju nakup toho s P-M pro pritelkyni, ale trochu se bojim HP. Mel jsem problem s HP 6110, piskala pri nabihjeni a zatezi CPU. Dela to i tahle rada??

Dekuji za odpoved
Mira

Duracell

Příspěvekod Duracell » 14 úno 2007 20:30

Tento Notebook mám už vyše mesiaca a nieje s ním ani jediný problém.

ogre
občas něco napíše

Příspěvekod ogre » 15 úno 2007 09:13

Takze zadne piskani (ani slabe) pri nabijeni a soucasne zatezi CPU??

Me to delalo i pri pohybu mysi, takove obcas slabsi obcas silnejsi piskani kdyz jsem nabijel baterku... 3 krat to uznali jako vadu, menili MB, na webu HP se to resili v UK diskusnim foru a prisli na spatny tyristor v cele rade 6110, takze asi tak... pak odesel celej... Tak se bojim...

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“