HP Pavillon DV6000 Baterka

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Shotgunman
píše často
Kontaktovat uživatele:

HP Pavillon DV6000 Baterka

Příspěvekod Shotgunman » 10 lis 2008 23:10

Mam takovej problémek, resp. ho má známej.
Držel se pravidla čim méně se použivá = tim déle vydrží :?. Což je samozřejmě blbost. Baterka je v takovém stavu že vydrží 5 minut. NB je starej asi rok. Nejspíš je na nějakou nápravu pozdě, ale i tak to zkusím sem napsat. Kdybyste věděly o nějakym způsobu, jak alpson částečně kapacitu vratít, byly bysme rádi. Díky všem
Nyní žádný NB nevlastním.
Zkratka mého nicku není Shotgun, ale Shot. Thx.

PavelH
občas něco napíše

Příspěvekod PavelH » 11 lis 2008 08:11

Toto se mi taky stalo, když jsem měl ještě Acera 3003. Byl většinou doma zapojen na adaptér a po relativně krátké době jsem zjistil, že kapacita baterie se drasticky snížila. Myslel jsem si, dnes už vím že to byla blbost, že alespoň částečně kapacitu vrátím, začnu-li téměř nepoužívanou baterii používat. Ale nastal přesně opačný efekt, baterie šla "do kytek" ještě rychleji. Dokonce asi začala do systému posílat nesmyslná data (o kapacitě, stavu) a stávalo se, že notebook bezdůvodně zamrzával. Když jsem přišel na to, že je to tou odrovnanou baterií, musel jsem ji vyndat. Pak už šel v pohodě, jenže už bez alespoň nějakého "záložního" zdroje při výpadku proudu.

Některé notebooky mají funkci "formátování" baterie, která by snad tento problém mohla trochu řešit. Jinak nejlépe má systém napájení/nabíjení vyřešené asi Lenovo, které umožňuje i nastavení u ostatních notebooků v nižší třídě to nebude asi nic moc. Já už teď baterii raději občas používám a také nenechávám nb zapojený v síti víc než je třeba.
HP 6735b (KU211EA), AMD Turion64 X2 RM-70, 2GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 3200, 160GB HDD, 15.4" WXGA

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“