HP 6735b - nenačíta bios
HP 6735b - nenačíta bios
zdravim,
dnes sa mi stala neprijemna vec
pri defragmentacii sa mi samovolne restartoval notebook (HP Compaq 6735b) a windows ani bios uz nenabehli
ostalo to v rovine akoby zacykleneho nacitavania biosu - jemne to piplo a vsetky kontrolky ostali rozsvietene a blikali kontrolky caps locka a num lock - obe sucasne
nepomohlo ani vybratie baterky a vytiahnutie zo siete a ani opatovne zapnutie
co by ste mi poradili? co s tym moze byt?
a ako funguje reklamacia u tejto rady notebookov? (kupovany v alza.sk)
vopred dakujem za vsetky rady
dnes sa mi stala neprijemna vec
pri defragmentacii sa mi samovolne restartoval notebook (HP Compaq 6735b) a windows ani bios uz nenabehli
ostalo to v rovine akoby zacykleneho nacitavania biosu - jemne to piplo a vsetky kontrolky ostali rozsvietene a blikali kontrolky caps locka a num lock - obe sucasne
nepomohlo ani vybratie baterky a vytiahnutie zo siete a ani opatovne zapnutie
co by ste mi poradili? co s tym moze byt?
a ako funguje reklamacia u tejto rady notebookov? (kupovany v alza.sk)
vopred dakujem za vsetky rady
pokud mas v pocitaci SATA disky, muzes to napojit primo, SATA konektor pro 2.5 a 3.5 disky je stejny.
jinak ramecek do USB, cca 300kc
jinak ramecek do USB, cca 300kc
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Něco takového podobného se mi stalo taky, při zapnutí NB jen svítily a blikaly ty dvě kontrolky. Prodejce mně NB k mému překvapení nevzal, ale poslal mě přímo do servisního střediska. Tam mi počítač vzali, po asi týdnu mi ho vrátili, s tím, že byla vyměněna deska i procesor, o data jsem naštěstí nepřišel.
HP 6735b (KU211EA), AMD Turion64 X2 RM-70, 2GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 3200, 160GB HDD, 15.4" WXGA
"Prodejce mně NB k mému překvapení nevzal, ale poslal mě přímo do servisního střediska"
ono je to totiz vyhodnejsi pro tebe i prodejce
(prodejce se nemusi zaoborat se zasilanim do servisu a ty to budes mit rychleji doma - prave o tech par dni, ktere by trvaly, nez to prodecje posle servisu a ten zpatky)
ono je to totiz vyhodnejsi pro tebe i prodejce
(prodejce se nemusi zaoborat se zasilanim do servisu a ty to budes mit rychleji doma - prave o tech par dni, ktere by trvaly, nez to prodecje posle servisu a ten zpatky)
kazdy velky byk byl jednou tele
no notebook som dostal naspat zo servisu so slovami, ze to len rozobrali a zlozili a vsetko islo bez problemov - pravdepodobne len vypadol konektor monitora (neviem preco, ale nezdalo sa mi to...)
lenze o dva ci tri tyzdne opat ten isty problem - notas je v servise po druhy raz, tak som zvedavy co mi na to povedia...
lenze o dva ci tri tyzdne opat ten isty problem - notas je v servise po druhy raz, tak som zvedavy co mi na to povedia...
Doufám, že už tohle téma není úplně mrtvé, když vidím stáří
Nicméně jak vidím, je to častý problém u téhle řady HP-ček... Momentálně je moje HP v naprosto stejném stavu, jednou se prostě vypl a už se "nezapl" tma, svítí kontrolky a bliká caps-lock a num-lock, jak je to tu popsané.
Vím 100%, že to není procesorem, jelikož mi momentálně běží na notebooku Asus F5Z, taktéž paměti jsou funkční a vlastně všechno na co se dá běžně přijít, nebo ozkoušet jinde.
Napadá mě, jestli nemůže být problém přímo v BIOSu a nestačilo by nějaké přehrání BIOSu. Moje HP už není nějakou tu chvíli v záručním období a netroufám si odhadovat cenu čisté opravy a jelikož mám i zmiňovaný F5Z, není to tak důležité, ale určitě chci HP rozjet opět znovu.
Pokud by někdo věděl, jak tenhle problém vyřešit třeba bez servisu, nebo pokud by někdo věděl(nebo alespoň slušně odhadl) cenu v nějakém servisu, budu velice vděčný![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nicméně jak vidím, je to častý problém u téhle řady HP-ček... Momentálně je moje HP v naprosto stejném stavu, jednou se prostě vypl a už se "nezapl" tma, svítí kontrolky a bliká caps-lock a num-lock, jak je to tu popsané.
Vím 100%, že to není procesorem, jelikož mi momentálně běží na notebooku Asus F5Z, taktéž paměti jsou funkční a vlastně všechno na co se dá běžně přijít, nebo ozkoušet jinde.
Napadá mě, jestli nemůže být problém přímo v BIOSu a nestačilo by nějaké přehrání BIOSu. Moje HP už není nějakou tu chvíli v záručním období a netroufám si odhadovat cenu čisté opravy a jelikož mám i zmiňovaný F5Z, není to tak důležité, ale určitě chci HP rozjet opět znovu.
Pokud by někdo věděl, jak tenhle problém vyřešit třeba bez servisu, nebo pokud by někdo věděl(nebo alespoň slušně odhadl) cenu v nějakém servisu, budu velice vděčný
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Řešení je velmi snadné - výměna základní desky.magnus píše:zapnu nb a po cca 2 sekundach se zase vypne.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
pokud se 6735b jednoho dne samovolne nezapne (syndrom "Blank screen") a blikaji pouze lockovy LED-ky, je ve vetsine pripadu problem v IGP (predevsim z duvodu nadmernyho tepelnyho namahani). jedna se o IC v blizkosti CPU patice, ktery je chlazen i stejnym chladicem jako CPU. oprava je mozna pomoci reflow popr.prekulickovanim. aby se zavada v budoucnu neopakovala, je vhodny nahradit teplovodivou hmotu mezi IC a heatsinkem chladice Cu podlozkou.
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“