Rozdeleni disku "C" pomoci Win Vista nefunguje
Rozdeleni disku "C" pomoci Win Vista nefunguje
Ahoj, mam Pavilion DV6655ec, mam pouze jeden hdd "C" , chtel bych si ho rozdelit, ale kdyz to chci udelat pres Visty, napise mi to, ze misto na novy hdd partii je nula, takze nemohu rozdelit, jaky program mohu pouzit ve Vistach, abych mohl disk v klidu rozdelit, nechci zadnej soft kupovat, existuje freeware? Vim ze to umel partition magic8, ten mam, ale ve Vistach me nefunguje...
přesně,ten je perfektní,měl jsem stejný problém,prý žádné místo na nový oddíl,tak jsem použil tuto 95Megovou utilitu? za minutu hotovo bez nejmenších problémů
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... -livecd/?g[hledano]=gparted&g[oz]=0.4.3-2
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... -livecd/?g[hledano]=gparted&g[oz]=0.4.3-2
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Tak jsem si stahnul ten program Getparted, jako .rar soubor jsem ho vypalil na cd a vlozil do notesu, z CD notes normalne nabootoval a uz jsem byl v Getstarted, zvolil jsem velikost mista co chci vytvorit a potom uz GP prechroupaval disk asi 4 hodiny, pote se GP tvaril jako ze uz je hotovo, avsak nemohl jsem pres ty ikony na obrazovce v GP vyskocit, tedy restartovat notes, tak jsem ho vypnul natvrdo, bohuzel pote uz me notebook hlasil pri bootovani nejakou chybu a uz jsem ho nerozchodil, zkousel jsem i instalacni bootovaci cd win vista, jestli nabootuju pres toto, ale marne, tak jsem nakonec preinstaloval cele visty, rozdelil jsem si disk jak jsem potreboval a holt jsem musel resit vsechny ovladace, coz uz skoro mam hotovove...spis by mne zajimalo, kde jsem udelal chybu??
zřejmě si nezvolil správnou verzi souborového systému,default je tam nastaveno něco asi pro Linux,myslím "ext2",musíš to překliknout na NTFS,akorát nechápu cos udělal navíc,že by jsi dal převést celý HDD na ten ext2?
když zadáš NTFS,tak to celé trvá jen pár vteřin a není žádný problém,musíš nejprve vyčlenit místo na HDD,pak z toho místa udělat oddíl
je to linuxácká distribuce,proto to nastavení na jejich souborový systém
když zadáš NTFS,tak to celé trvá jen pár vteřin a není žádný problém,musíš nejprve vyčlenit místo na HDD,pak z toho místa udělat oddíl
je to linuxácká distribuce,proto to nastavení na jejich souborový systém
mě se totiž stalo to samé,trvalo to asi 4 hodiny-podle toho času co tam byl uveden,takže asi po hodině/byl jsem netrpělivý/ jsem to přerušil,že to udělám jindy,resp. jinak,pak jsem tam v tom nastavení zahlédl,že jsem vlastně měnil systém souborů na ten Linuxácký,změnil jsem to na NTFS a za minutu hotovo
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“