HP TX2000Z - tablet notebook - zahřívání - svévolné vypínání

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
synchron
občas něco napíše

HP TX2000Z - tablet notebook - zahřívání - svévolné vypínání

Příspěvekod synchron » 29 pro 2009 08:20

Ahoj,
mám tenhle noutbůk TX2000z. Přístroj se sám kdysi vypínal. Nešel hned znovu nahodit - až třeba po chvilce. Po čase těchto neplech nešel nahodit už vůbec - jen se rozsvítili diody ale počitač se nerozběhl a display taky ani neblikl. Tak šel na reklamaci. Tam ho opravili a řekli mi, že vyměnili celou základovou desku.

Pak počítač fungoval asi tři měsíce normálně. Nyní se ale zase začíná výše zmíněná vada opět projevovat - tedy občas se zase vypne.

Testováním jsem zjistil, že teploty procesorů se při zátěži pohybují kolem 85 - 95 stupňů. A to třeba i při prohlížení a stahování z internetu. Grafická karta se také enormě zahřívá také kolem 80 - 90 stupňů.

Pak jsem zjistil ještě, že při puštění úplně jednoduché hry jede procesor na 100% (což mi přijde také divné)

Každopádně počítač je často profukován a "luxován"

Nemá někdo prosím nějakou radu nebo zkušenost jak se tohoto problému vyvarovat? Záruka končí za dva měsíce. Počítač byl pořízen nový v Rakousku a tam musí být i uplatněná záruka...

Je jasný, že to můžu jít reklamovat - oni mi to třeba i zpraví - ale co když za dva měsíce to bude dělat znovu?

Nejdříve byl na PC windows Vista Ultimate 64bit pak 32bit nyní je tam Windows 7 64bit - dělá to u všech systémů

Ve správci zařízení je vše nainstalované...

Je možné, že by byl vadný procesor?

Prostě pustí se jednoduchá hra - nebo se stahuje z netu - procesor vylítne okamžitě na 100% větráky se rozfuní - teplota okamžitě taky vylítne na cca 90 stupňů....

teplota v klidu je cca kolem 45 - 50

Přístroj byl docela drahý.

Díky moc všem za postřehy a rady....

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 29 pro 2009 18:07

No, tak toto je v poslednej dobe tradičný problém Pavilionov ale je tu aj recenzia na prehrievajúci sa Probook http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... book-5310m

Ak ho máš v záruke tak ho pošli na reklamáciu.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 pro 2009 18:25

Tohle je jeden z nejnepovedenějších tabletů, s jakými jsem se kdy setkal.

Přehřívání určitě nevyřešíš. Je to prostě zprasený návrh. Ty ostatní problémy jsou důsledkem přehřívání. Počítej s tím, že po reklamaci se to časem může objevit zas (není otázkou jestli, ale spíš kdy). Nejjednodušší je tedy notebook vyreklamovat a pak ho obratem prodat nějakému hlupákovi. Je tu v ČR několik shopů, které tu za pár šupů přesně tyhle HP ze zahraničí prodávají.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“