HP Probook 6550b - rady a zkušenosti

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
klvy
píše často
Příspěvky: 121
Registrován: 22 pro 2008 20:59

Příspěvekod klvy » 01 čer 2011 17:02

No já na svém Elitebooku normálně jedu na Win7pro s MSDN a klíčem opsaným zespodu notebooku. A to už jsem to instaloval takhle dvakrát.

Petin67
občas něco napíše
Příspěvky: 18
Registrován: 28 led 2010 12:10

Re: Odirani plastu

Příspěvekod Petin67 » 25 čer 2011 10:17

Korbos píše:Zdar,

přemýšlím o koupi tohoto NB, ale po přečtení jednoho konkrétního komentáře na jednom prodejním webu (CZ*.*Z), si nejsem jistý. Uživatel tam popisuje, že po 2 měsících používání dochází k odírání plastů pod klávesnicí v důsledku tření o víko NB při zavřeném stavu a k odírání víka NB vlivem přepravy v pouzdrech apod.

Stal se tento jev i někomu jinému?

Díky moc :)


Mám už cca rok předchozí model 6540b. Předpokládám, že konstrukce je stejná. Notebook přenáším tak cca 4x týdně v batohu. Co se týká odírání plastů, tak z vnější strany žádné nepozoruji. Z vnitřní strany je vidět lehké odírání v místech, kde se dotýká kryt displeje opěrky rukou. Otlačení je vidět i na rámečku displeje. Bohužel je to špatným umístěním ochraných gumiček v rohu rámečku displeje - měly být trošku vyšší. Co se týká provozní spolehlivosti, tak si nemohu stěžovat a koupě nelituji a displej 1600x900 je super...
HP ProBook 6540b
HP Compaq nx9105

RadekPilich
občas něco napíše
Příspěvky: 1
Registrován: 03 črc 2011 13:19

Příspěvekod RadekPilich » 03 črc 2011 13:21

Ahoj, zeptam se tady... mam problem s HP ProBook 6540b a to sice ze nedokázu nabootovat z DVD.

V boot options jsou pouze HDD a Expansion bay (coz bych tipoval na tu DVD mechaniku), ovsem vzdy to bootuje z HDD. V BIOSu lze nastavit i poradi "legacy boot devices", ovsem at s tim hybu jak s tim hybu, tak to z te interni mechaniky ani z USB vypalovacky nebootuje. Vite nekdo kde je problem?

bedrunacz
občas něco napíše
Příspěvky: 35
Registrován: 26 zář 2008 22:46

Příspěvekod bedrunacz » 30 zář 2011 23:44

ta media, ktera HP k tomuto notebooku prklada, je na nich cista instalace windows, nebo uz obsahuji i nejaky soft od HP? kdyz se totiz podivam kolik Gb data na disku zabírají, tak je to 3,99 GB a když se podívám na originální Windows 7 Home premium dvd tak data zabírají pouza 2,9 GB. Je to kvuli rozdílu ve verzích, nebo na tom dbd od HP je nejaky extra soft?

bedrunacz
občas něco napíše
Příspěvky: 35
Registrován: 26 zář 2008 22:46

Příspěvekod bedrunacz » 05 říj 2011 12:08

taky máte u vlastností pc napsáno:

Nainstalovaná paměť (RAM) 4,00 GB (použitelné 3,86 GB)

Luca2
občas něco napíše
Příspěvky: 9
Registrován: 13 lis 2010 12:41

klávesy

Příspěvekod Luca2 » 26 lis 2011 11:56

Ahoj, u velkého Entru vlevo se nacházejí dvě klávesy s pátým znakem uprostřed ("ň" a "ä"). Nevíte jak tyto znaky zkrz ty klávesy napsat?

Btw. umím napsat samozřejmě tyto znaky jinak, ale zajímalo by mě, zda to jde rychleji přes tyto klávesy nebo proč tam vlastně jsou.

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 26 lis 2011 15:21

Znaky tam jsou z toho důvodu, že klávesnice je CZ/ENG/SVK. Slováci tedy mají l s háčkem místo ě, t s háčkem místo ř, o se stříškou místo ů a tebou zmiňované klávesy.
Využití je tedy nulové,protože přepínání rozložení klávesnic se IMHO nevyplatí vzhledem k frekvenci jejich průměrného výskytu (ten se blíží nule).
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

O'Neill
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 12 zář 2009 13:22

Příspěvekod O'Neill » 01 úno 2012 10:05

Nedávno jsem přeinstaloval Windows a teď jsem si všiml, že mi nefunguje slot na paměťové karty, dřív přitom nebyl problém. Ovladač je nainstalovaný (pokud je to RICOH Mediia Driver). A ve správci zařízení vidím jen jedno neznámé zařízení. Dále mě zaráží to, že pokud mám kartu ve slotu a zapínám ntb, tak nenabootuje, zasekne se hned na začátku, když je možnost vstoupit do BIOSu a blikají LEDky Num Locku a Caps Locku. Takže musím kartu vytáhnout a restartovat. V BIOSu mám ale povolen boot jen z HDD a ostatní možnosti mám zakázané.

Nějaké nápady?

Luca2
občas něco napíše
Příspěvky: 9
Registrován: 13 lis 2010 12:41

mechanika

Příspěvekod Luca2 » 06 bře 2012 12:25

Ahoj, rozhodl jsem se vyndat optickou mechaniku (kvůli její hlučnosti). Po vyndání tam ale zůstane prázdný otvor. Dá se k tomuto modelu (6550b) sehnat nějaký kryt?

Btw. další HDD tam dávat nechci (drahý, těžký, pro mě zbytečný)

popř. Nevíte o nějakém návodu na rozebrání (na vyndání mechaniky)?

Jirrick
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1681
Registrován: 04 pro 2010 19:37

Příspěvekod Jirrick » 06 bře 2012 14:44

Samotný řámeček bez disku existuje - poptej u svého oblíbeného obchodu díl s P/N 613682-001 (případně servisní parnery HP, možností je mnoho, jen to nikdo nemá běžně skladem).
Na spodku je jeden šroubek, ten povolíš a zatlačíš na kus plechu, který je kousek vedle toho šroubku (ve směru k okraji notebooku). Mechanika potom vypadne téměř sama.
Lenovo X1 Carbon Touch



* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

stavjanam
občas něco napíše
Příspěvky: 1
Registrován: 11 bře 2012 14:00

Ach, kde mám ty progámky?

Příspěvekod stavjanam » 12 bře 2012 16:13

Zdravím majitele tohoto skvělého stroje,
jsem spíš lama, nicméně se mi podařilo reinstalovat w7 64 a vytvořit malý c: 79 GB a větší disk na data D:
Rozhodně nechci použít recovery, aby se mi zase neroze*ralo.

Za 1. Jak mám oživit ovladače a např. funkci pro otisk prstů, no zmizelo mi to.
2. Na ten D: si ještě Dokumenty apod. ručně přendám, ale jak zařídit, aby se nové programy instalovaly do D:profram files (Program files (83)

No vím, určitě se to dá někde dohledat. Ale mám za to, že zrovna majitelé 6550b mi bez předsudků nějaký zaručený zdroj pošlou.

Dík.

macabe

Příspěvekod macabe » 16 srp 2012 08:34

Ahooj potřeboval bych poradit. Mám tento notebook a chtěl bych k němu připojit monitor 27" http://www.czc.cz/hp-zr2740w-lcd-monito ... 9940=d27.0
nebude problem vzhledem k rozlišení?

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 16 srp 2012 08:46

ntb ma DP a LCD taky, problem by nemel byt
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

macabe

Příspěvekod macabe » 16 srp 2012 08:50

díky v připojeni jsem ani takový problém neviděl šlo mi hlavně o to rozlišení

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 16 srp 2012 09:51

To souvisi i s pripojenim, kdyby mel ten monitor jen HDMI, tak to jednoduchym kabelem (DP->HDMI/DVI) nepripojis. Ten funguje jen do fullHD.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 2 hosti