HP Probook 6550b - rady a zkušenosti

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
efficient
občas něco napíše
Příspěvky: 44
Registrován: 02 čer 2010 00:05

Reproduktory

Příspěvekod efficient » 08 led 2013 22:55

Ahoj, z ničeho nic mi přestaly fungovat na tomto notasu reproduktory. Když připojím sluchátka, tak do nich všechno hraje.
Už jsem přeinstaloval i ovladače.
Nevíte co s tím můžeme být? Případně jestli s tím mohu něco udělat sám?
Nebo je na výměnu těch repráků?
Díky za odpovědi.
HP ProBook 6550b

Vinky
občas něco napíše
Příspěvky: 16
Registrován: 12 zář 2008 14:02

Upgrade RAM, SSD

Příspěvekod Vinky » 13 led 2013 01:59

Dobry den,

planuju upgrade RAM na 8GB (asi mozne maximum) a 128 nebo 256GB SSD disk.

Je dulezite, aby byl tento jako primarni, nebo staci misto opticke mechaniky? Prakticke zkusenosti v rychlosti cteni a pod?

Doporucite konkretni SSD disk a RAM?
HP ProBook 6550b , HP Compaq 6735b

Vinky
občas něco napíše
Příspěvky: 16
Registrován: 12 zář 2008 14:02

Re: Reproduktory

Příspěvekod Vinky » 13 led 2013 02:04

efficient píše:Ahoj, z ničeho nic mi přestaly fungovat na tomto notasu reproduktory. Když připojím sluchátka, tak do nich všechno hraje.
Už jsem přeinstaloval i ovladače.
Nevíte co s tím můžeme být? Případně jestli s tím mohu něco udělat sám?
Nebo je na výměnu těch repráků?
Díky za odpovědi.


Toto se mi stava cas od casu take, imo si notebook porad mysli, ze jsou sluchatka pripojena. Resim tak, ze je opet pripojim, neco pustim a vyndavam pripojuji dokud to neni OK, cca 5x za rok se to stava...
HP ProBook 6550b , HP Compaq 6735b

mato87
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 03 pro 2010 09:15

Re: Upgrade RAM, SSD

Příspěvekod mato87 » 14 led 2013 11:01

Vinky píše:Dobry den,

planuju upgrade RAM na 8GB (asi mozne maximum) a 128 nebo 256GB SSD disk.

Je dulezite, aby byl tento jako primarni, nebo staci misto opticke mechaniky? Prakticke zkusenosti v rychlosti cteni a pod?

Doporucite konkretni SSD disk a RAM?




Mam primárne Crucial m4 128 GB a namiesto DVD mechaniky pôvodný disk(500GB).

Tato konfigurácia je pre mňa ideálna, SSD disk rýchly a hlavne tichý, HDD disk ako úložisko dať na ktorom mam nastavene pri 2 min. nečinnosti sa vypne.
Vykon SSD disku obmedzuje radič SATA 2.
Hp Probook 6550b (WD705EA)

Vinky
občas něco napíše
Příspěvky: 16
Registrován: 12 zář 2008 14:02

Příspěvekod Vinky » 19 úno 2013 17:22

Tak jsem poridil tyto pameti :

Operační paměť 2x4GB, DDR3 1333MHz, PC3-10600, CL9-9-9-24, napětí 1.5V

Bohuzel po vymene pocitac nenabehne (se starejma ramkama vracenejma alespon ano). Nahral sem aktualni bios. Nepomohlo to.. Pritom nejak o nich bios vi, pise, ze je tam 8GB RAM... System mam W7 PRO 64bit.

Vite nekdo cim to muze byt?
HP ProBook 6550b , HP Compaq 6735b

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 19 úno 2013 18:30

A jen s jednou z tech novych nabehne? Testujes to nejakym memtestem nebo nabehnutim systemu?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Vinky
občas něco napíše
Příspěvky: 16
Registrován: 12 zář 2008 14:02

Příspěvekod Vinky » 19 úno 2013 18:38

nenabehne to ani s jednou, v zadnem se slotu. Kombinace 1stara 1 nova take nic. Bios pozna, ze je tam v tomhle pripade 6GB RAM, ale windows nenabehne. memtest v BIOSU nevidim, je tam run/start test. Behem nej to pise, ze to testuje i pamet. Pak se to vypne samo, nebo restartuje.
HP ProBook 6550b , HP Compaq 6735b

Vinky
občas něco napíše
Příspěvky: 16
Registrován: 12 zář 2008 14:02

Příspěvekod Vinky » 27 úno 2013 01:54

Tak pamet vymenena za stejnou variantu od kingstonu 2*4GB DDR3 1333MHz a spolu s 256GB SSD od Crucial M4 to hodne pomohlo vykonu.

Zaroven chvalim ALZU za vymenu rozbalene RAM a vraceni plne ceny.
HP ProBook 6550b , HP Compaq 6735b

konema
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 17 bře 2013 11:49

Re: Reproduktory

Příspěvekod konema » 18 bře 2013 20:39

efficient píše:Ahoj, z ničeho nic mi přestaly fungovat na tomto notasu reproduktory. Když připojím sluchátka, tak do nich všechno hraje.
Už jsem přeinstaloval i ovladače.
Nevíte co s tím můžeme být? Případně jestli s tím mohu něco udělat sám?
Nebo je na výměnu těch repráků?
Díky za odpovědi.



V době, kdy jsem ještě tento notebook měl, jsem měl stejný problém. Při instalaci ovladačů nic nepomohlo, při odinstalaci ovladačů reproduktory fungovaly, ale nešel zase zvuk do sluchátek. Řešilo se to reklamací - měnila se zvuková karta

mato87
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 03 pro 2010 09:15

Příspěvekod mato87 » 14 čer 2013 09:55

Dnes po prvy raz potrebujem pouzit esatu a nedari sa mi spojit disk s pocitacom.
Ide o externy box AXAGO ADSA-X2 +1TB 3.5"disk (USB2, esata).
Cez USB pocitac hned najde zariadenie, ale cez esatu sa tvari ako keby nebol kabel vobec pripojeni(esata funguje skusane na stolnom pocitaci).

Mate nejaky tip ?

Win 7 prof 64 bit.
Hp Probook 6550b (WD705EA)

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 14 čer 2013 10:44

mas pri pouziti eSATA pripojene dostatocne napajanie?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

mato87
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 03 pro 2010 09:15

Příspěvekod mato87 » 14 čer 2013 12:14

Externy box je napajani cez adapter (12V, 2A)
Teraz kopirujem data cca. 450GB cez USB(nemam cas), ked mi eSATA nechce ist ...
Aj ked to ide relativne rychlo cca. 21MB/s.

Rad by som vedel kde moze byt chyba ...

Len opakujem, ze na stolnom pocitaci to islo bez problemov, ci zapojenie cez USB, alebo eSATU a na mojom probooku ide len cez USB .
Hp Probook 6550b (WD705EA)

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 14 čer 2013 12:40

Nemas SATA radic v rezimu "kompatibilni IDE"? Pak by nemuselo fungovat pripojeni do eSata za behu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

mato87
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 03 pro 2010 09:15

Příspěvekod mato87 » 14 čer 2013 12:55

Neviem, pozrem to ked mi dokopiruje data.

Mam na miesto povodneho disku SSD Crucial a povodny disk mam namiesto DVD mechaniky, tak ci tam nebude mozna chyba ...

Dakujem vam za ochotu najst riesenie.
Hp Probook 6550b (WD705EA)

Luca2
občas něco napíše
Příspěvky: 9
Registrován: 13 lis 2010 12:41

SIM karta

Příspěvekod Luca2 » 31 led 2014 15:46

Ahoj, dnes jsem si při vyndavání baterky všiml otvoru na SIM kartu. Dá se pomocí ní připojit k síti? Případně jak?


Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 1 host