Prehrivani
Prehrivani
Ahoj, nedavno jsem cistil notebook a zjistil jsem ze ta pasta co tam je uz je vyschla a tak jsem ji dnes menil, jenze po vymeneni zadny vysledek... tak si rikam ze treba pri hrani her to bude znat... zapnu NFS underground 2 a po minute grafika mela 90 stupnu!!! Nikdy predtim to nedelalo... tak jsem si rekl ze jsem tam dal blbe pastu... zkoukl jsem ruzne tutorialy na YT a nanesl jsem pastu znova (neakou tupkovaci metodou...) CPU se rapidne schladilo.. 32 stupnu v iddle ale grafika ma 60 ( driv mivala 40-50)pri hre behem 30 sekund se vypl komp... Tak jsem udelal 3. pokus, uz se to zlepsilo ale porad to neni ani zdaleka to co to byvalo... celkem me to stve tam prosim za kazdou radu jsem vdecnej
Super, takže jsi vyměnil pastu (byla vyschlá... měla být mokrá?) a pak jsi se šel mrknout na youtube, jak se to má správně udělat?... Dal jsi špatně pastu poprvé, nejspíše i podruhé...
- Co je to za notebook.
- Jaké teploty a při jakých situacích (např. bez vytížení/v zátěži) má teď (víš mj., jaké měl před tím experimentem)?
- Pasta se nanáší pouze jako "mikrofilm", který jen dorovnává nerovnosti mezi chladičem a... Nejspíše jí tam máš pořád moc, ač se Ti to nezdá.
- Sedí dobře chladič?
- Co je to za notebook.
- Jaké teploty a při jakých situacích (např. bez vytížení/v zátěži) má teď (víš mj., jaké měl před tím experimentem)?
- Pasta se nanáší pouze jako "mikrofilm", který jen dorovnává nerovnosti mezi chladičem a... Nejspíše jí tam máš pořád moc, ač se Ti to nezdá.
- Sedí dobře chladič?
HP DV5- 116ec
- teploty prave nechapu, prive mel notebook v klidu klidne 40-45 stupnu, ted ma v klidu 32-40... ale naopak pri hrach mel drive 50-70 (podle hry) a ted ma 60-90...
-Pastu jsem tam dal nejdrive bez YT protoze jsem to delal uz na deskopu... ale jakmile jsem zjistil ze jsem to asi udelal blbe tak jsem ji tam dal znovu...zase se to prehrivalo tak potreti a vsiml jsem si ze na chladici jsou 3 srubky ktere vzdy dotahnu na plno, ale porad s chladicem muzu trochu hybat (nahoru a dolu jen u grafickeho chipu) to mi vrtalo hlavou... takze to je mozna spatnym dotekem chladice.
- Pasty se mi nezda ze byc tam dal moc, vrstva byla dokonce na nekterych mistech pruhledna
- teploty prave nechapu, prive mel notebook v klidu klidne 40-45 stupnu, ted ma v klidu 32-40... ale naopak pri hrach mel drive 50-70 (podle hry) a ted ma 60-90...
-Pastu jsem tam dal nejdrive bez YT protoze jsem to delal uz na deskopu... ale jakmile jsem zjistil ze jsem to asi udelal blbe tak jsem ji tam dal znovu...zase se to prehrivalo tak potreti a vsiml jsem si ze na chladici jsou 3 srubky ktere vzdy dotahnu na plno, ale porad s chladicem muzu trochu hybat (nahoru a dolu jen u grafickeho chipu) to mi vrtalo hlavou... takze to je mozna spatnym dotekem chladice.
- Pasty se mi nezda ze byc tam dal moc, vrstva byla dokonce na nekterych mistech pruhledna
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“