HP Pavilion dv6319ea - nezapina sa monitor

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Arašid

HP Pavilion dv6319ea - nezapina sa monitor

Příspěvekod Arašid » 20 led 2011 16:32

Cawte.. tak po roku co mi padla zaruka na moj notas mi nastal tento problem: pri zapnuti ntb sa nezapne display, ntb len tri krat zapipa a podla zvuku nabehne aj system, ale s ciernym monitorom...dal som teda otazku na siet a zistil som, ze tento problem je u rady dv6000 s grafikou GeForce dost bezny a ide o poruchu grafickej karty chipu GPU..
na vsetkych forkach bola rada jasna - dat ho do servisu kde grafiku aj s MB vymenia..
Nakoniec mi poradili temu v ktorej je popisane, ze po zahriati zapnuteho ntb na vyssiu teplotu (upchanim chladenia napr. dekou) a jeho naslednom restarte sa monitor zapne (tzv. blanket trick).. Sa mi tomu nechcelo verit, ale skusil som to.. nechal som ntb s upchanym chladenim zapnuty asi 30min., pak som ho nahrial fenom a restartol.. ani nepopisem moje prekvapenie ked orazovka naskocila a ntb isel ako vzdy.. :shock:

problem je ten, ze ho kazdy den musim nechat pusteny a pak nahriat aby mi monitor naskocil.. je to vsak len docasne riesenie ktore sposobi ze sa nahreju spoje na GPU a ta sa rozbehne.. a preto bych rad vedel ci mi neviete poradit daku lacnejsiu alternativu jeho opravy, ako vymena zakladovky co stoji asi 70ecok..
v zahranici ponukaju nahriatie GPU a pretavenie spojov ak som to dobre pochopil, tak ci to nahodou niekto nepraktizuje aj na Slovensku
Diky :wink:
Naposledy upravil(a) Arašid dne 20 led 2011 19:11, celkem upraveno 1 x.

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 20 led 2011 16:37

Jenom 70? Tak to máš ještě dobrý.

A lepší metoda? Hm, nevypínat? :lol:
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Arašid

Příspěvekod Arašid » 20 led 2011 16:40

sekol som sa.. 70 libier to vyhodilo :D .. taze preto.. a nevypinat? hmm nevim kolko vydrzi notas v nepretrzitej prevadzke :?

Arašid

Příspěvekod Arašid » 20 led 2011 21:50

tak asi fakt neni mozne to akosi opravit u nas.. neviete aspon ci sa da na Slovensku ci cechach kupit doska: 434722-001 HP Pavilion DV6000 Intel MotherBoard s Nvidia GO7400 Gpu Chipestom ?
na ebay to vychadza kolem 64ecok no postove asi na 42ecok :?

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“