Zdravím, mám problém s nefukčností skriptů v origo systému Windows 7 půl roku novým NTB a chtěl bych přeinstalovat systém. Dovolím si zkopírovat zprávu, co jsem psal na servis Mironetu (kde mi ještě neodpověděli), odkud NTB mám a zajímaly by mě vaše názory, zkušenosti.
"Dobrý den,
kupoval jsem si u vás na konci loňského července notebook HP Probook 6550b. Jednou mi počítač kleknul a od té doby nefungovala windows zálohování ani bod obnovení. Rozhodl jsem se po 2měsících navrátit stav do bitové kopie, kterou jsem vytvořil v den zakoupení.
V pondělí jsem měl hotovo a odinstaloval jsem nějaké nepotřebné programy od výrobce. Avšak v úterý jsem zjistil, že na počítači je další chyba a to konkrétně "A script engine for the specified language can not be created". Projel jsem různá fóra na internetu, scanoval, jestli jsou všechny MS soubory v pořádku, ale nic nepomohlo.
A tak jsem se si řekl, že vytvořím druhou bitovou kopii, zazálohuju si opět data a zkusím tam nahodit tu první bitovou kopii. Při zálohování mi to napsalo, ať si tu 1. bitovou kopii zálohuji, aby se to nepřepsalo. Tak jsem ji přesunul do jiného adresáře na mém externím disku a přepsal z tvaru Backup 1****** (sedmimístné číslo začínající 1, kde zbytek číslic si nepamatuji). Použil jsem Disk pro opravu systému Windows 7, který jsem vypálil u té první bitové kopie, s tím, že obnovím tu první kopii. Jenže jak jsem přepsal to sedmimístné číslo v adresáři zálohy, počítač našel jen tu novou bitovou kopii... Smutné, když to číslo již neznám a tudíž jen kvůli tomuto číslu nemůže ten pos* počítač najít tu bitovou kopii, která tam JE! Nu což, řekl jsem si, že obnovím počítač do továrního nastavení, tak jsem klikl na příslušnou ikonu a restartoval se počítač. Jenže ejhle chyba - nějaké ty recovery nástroje chybí a bootovací obrazovka mě nabádá k tomu, abych vložil instalační disk - který teda ovšem nemám.
A tak se chci zeptat, jak mám počítač navrátit do továrního nastavení. Součástí balení NEBYL instalační disk Windows 7 64 bit, pouze 32 bit, který nepoužívám. Někde jsem četl, že společnost HP na požádání dodá instalační disk, tak bych se chtěl zeptat kam se má obrátit má pozornost, pokud mi nebudete moci pomoct vy.
P.S.
Ještě bych dodal, že HP se pyšní na webových stránkách, že stačí zmáčknout F11 při startu a NTB se sám převede do továrního nastavení. Mě to ovšem hlásí, že chybí instalační soubory.... Dokonce jsem se dočetl, že tato možnost byla jen u Vist - no to je teda binec... A co mě ještě napadlo - na diskuzních fórech jsem četl, že se dá ještě udělat sada 3 nebo 4 Recovery DVD (pouze 1x nebo co) - této možnosti jsem neyvužil - nevíte jak na to? Pokud se teda ovšem nejedná o zmíněný Disk pro opravu systému, který s prominutím dělá velké kulové, když chci přeinstalovat systém."
Ještě bych dodal důležitou věc, že jsem po prvním zálohování na disku vytvořil z Céčka partition disku D na data. Psalo to nějaké "bezvýznamné" varování, že disk bude změněň na dynamický a skutečně je tomu tak. Možná je to důvod, proč nefunguje nabootování HP Recovery.
Zároveň by mě zajímal ten průser s tou bitovou kopií - aby to systém našel, potřebuje u adresáře zálohy mít správné 7místné číslo. Zkoušel jsem přepsat tu druhou zálohu bez toho čísla a ono to nenašlo i ji. Zajímalo by mě, jestli to někde nejde nějak zjistit.... Ach jo.
P.S. Existovala stránka hpinfo.cz kam se napsalo pro instalační disk HP, ale ta stránka už nefunguje! Tak jestli mám volat někam na HP ústředí - moc se mi nechce...
Díky za každou radu, protože jsem nebyl schopen vygooglit anglicky nic smysluplného, co by odpovídalo mému problému.
HP Probook 6550b - Problém s opravou Windows 7 Pro
na Mironet se vybodni, 1 rok záruky máš mezinárodní od HP, tak zavolej na technickou podporu HP ( +420 261 307 310 ), řekni, že se ti pokazil Recovery oddíl, že chceš instalační médium Windowsů. on se tě zeptá na sériový číslo a produkct number (obojí na spodku notebooku), potom tě nechá vybrat 32 vs 64 bit a do pěti dnů máš doma dvdčka (poslaný z francie btw) - čistej systém a potom druhý s driverama a HP softem. hotovo
Díky moc! Nevěděl jsem, kam jim mám zavolat, takže ještě jednou díky za pomoc, už je to vyřízeno. Tak už se jen dočkat těch DVD
Takže až to dorazí, při instalaci zformátovat HDD? Natáhnou se tam zase ty partitiony nebo to můžu při instalaci nějak zrušit? Ptám se, protože jsi tímto reinstalem taky procházel že?
Takže až to dorazí, při instalaci zformátovat HDD? Natáhnou se tam zase ty partitiony nebo to můžu při instalaci nějak zrušit? Ptám se, protože jsi tímto reinstalem taky procházel že?
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“