Hp HP Pavilion dv6-3040ec - Teploty

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Cappy
občas něco napíše

Hp HP Pavilion dv6-3040ec - Teploty

Příspěvekod Cappy » 07 črc 2011 15:42

Dobrý den, chtěl bych požádat o radu ohledně teplot u tohoto typu notebooku.

Vlastním už nějaký čas tento model a poměrně brzy jsem si všimnul vyšších teplot při zatížení. Stáhnul jsem si monitorovací program (CPUID Hardware monitor) a začal měřit. Při hraní méně náročných her dosahuje teplota procesoru hodnot kolem 80°C. Při hraní náročnějších her ale jde i hodně přes 90°C až ke 100 °C. Jako odkaz přidávám záznam z měření po půl hodině hraní náročnější hry (World of tanks). Notebook se zatím nevypíná, ani nerestartuje, ale protože teploty při hraní sleduju, nenechávám je vyšplhat se tak vysoko a hru raději vypnu.

Narazil jsem na recenzi k tomuto notebooku ,myslím že od Swarma. Píše že u něj teploty na procesoru dosahovaly 80 stupňů.

Notebook jsem jsem profukoval stlačeným vzduchem a dávám si pozor, aby nebyl v nějak zvlášť prašném prostředí. Ale co si pamatuju tak hřál už brzy po koupení, takže následkem nečistoto to zřejmě nebude, ale jistý si nejsem.

Moje otázka tedy je ... myslíte si že jsou takové teploty u tohoto typu běžné, nebo se jedná o špatný kus a měl bych ho reklamovat? Jsou teploty kolem 90-100°C pro notebook nebezpečné ?

Za případné reakce a snahu pomoci předem děkuju.

odkaz na měření:
http://imageshack.us/photo/my-images/12/men2.gif/

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 07 črc 2011 18:48

to už jsou hraniční teploty a neznačí nic dobrého - těch 80°C bych bral jako takové maximum pro dlouhodobý provoz, nejde jen o CPU samotný, ale i o komponetnty kolem které tím teplem můžou trpět. pokud můžeš ntb na chvíli postrádat a je v záruce, tak bych ho reklamoval.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 07 črc 2011 22:19

100°C už je na hranici. Jinak ale jsou notebooky, které jsou designované tak, že teplota 85, nebo třeba 95°C je normální v maximální zátěži.

Většinou má cenu reklamace až ve chvíli, kdy teplota způsobuje vypínání počítače nebo snižování jeho výkonu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

Cappy
občas něco napíše

Příspěvekod Cappy » 24 pro 2011 17:06

Jen pro úplnost.
Notebook jsem se rozhodnul po určité době reklamovat. Po výměně chladícího modulu a aktualizaci BIOS jsou teploty v normě. V zátěži se teploty na procesoru pohybují okolo 80-84 stupňů. Notebook je i na dotek výrazně chladnější než dříve. Celá reklamace byla bezproblémová a trvala týden, což mě mile překvapilo.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“