Dobry den,
pred cca mesicem jsem zalozil tema, ohledne vyberu noveho notebooku. Bylo mi doporuceno HP Elitebook 8560w. Studuji interierovy dizajn a venuji se grafice obecne, tak jsem snim velice spokojeny..
Bohuzel jsem prisel na jeden problem, ktery mi dost zneprijemnuje praci prave v techto programech, kvuli ktery jsem si tento noteboook koupil...:/
Mam problem s touchpadem na mem notebooku. nebo spise asi s ovladacem..:/ U meho predchodziho notebooku (HP Compaq 6715b) jsem mel klasicky touchapd-tedy dve tlacitka , touchpad plochu a na prave strane plochy touchpadu vertikalni plochu, ktera slouzila jako Scrooling kolecka na bezne mysi.. A tady je hlavni kamen urazu u meho noveho notebooku. Elitebook ma novy touchpad s 6ti tlacitky(3nahore a 3dole).. ovladani je vpohode, bohuzel je problem se scroolingem(resp. se zoomovanim). tento touchpad totiz podporuje ovladani vice prsty - tzn priblizovani ze davam dva prsty ksobe, oddalovani dva prsty od sebe, scrooling stranky kdyz posouvam po touchpadu dva prsty soucasne. Ano je to zajimave a muze to byt dobry pomocnik pro uzivatele co koukaji na web stranky, ale pro me co pracuji v programech jako photoshop, CAD , apod to je problem, a zdrzuje to..:/ potreboval bych, aby touchpad zvladal zakladni funkci, a to tu, ze kdyz budu scroolovat prstem na strane(nebo teda tema dvema prsty pres cely touchpad) abych mohl ZOOMOVAT v programech jako photoshop, CAD ,apod. a HLAVNE aby jsem zoomoval tam kde se nachazi prave ukazatel mysi.. ne do stredu:/ bohuzel stimto touchpadem mi to nejde.. a kdyz uz v nastaveni touchpadu nastavim ze bude prava cast touchpadu slouzit jako scrooling plocha, tak bohuzel slouzi jen jako scrooling na POSUNOVANI nahoru a dolu. ne jako problizovani(zoomovani)..:/ funguje jen v pripade, kdyz stisknu zaroven CTR, ale i tak pouze zoomuje jen do stredu.. ne tam kde se neachazi kurzor mysi://
Proto by me zajimalo jak by se tento "problem" dal vyresit. jestli jinym ovladacem?.. (nemusi ani podporovat gesty vice prstu, staci aby proste fungoval jako bezny touchpad).. Je to pro me pomerne dulezita vec, protoze v programech pracuji kazdy den, a touchpad potrebuji vyuzivat take denne..
dekuji za odpoved...
V.
OVLADAC TOUCHPAD HP EliteBook 8560w
Je to jen nastavení ovladačů. V Ovládacích panelech jdi do sekce myš, tam by měla být záložka s takovou červenou ikonkou (název může být různý, ostatně i ta ikonka, ale oproti normálním Windowsům je tam prostě jedna záložka navíc), což je nastavení touchpadu Synaptics. Tam si můžeš nastavit prakticky vše, mimojiné i jak se má skrolovat (dva prsty, jeden prst, velikost skrolovacích regionů...). Zkus si ty možnosti projít a v případě nejasností se znova zeptej.
Ahoj. No ja jsem to zkousel. byl jsem v nastaveni mysi, a je tam opravdu vice variant a moznosti nastaveni.. ale ikdyz aktivuji scrooling na prave strane touchpadu.. tak stejne v programech jako vhotoshop, CAD ,apod na to program nereaguje, resp. reaguje ale pouze jako scrooling nahoru a dolu, nepouziva jej jako zoom in/out. coz tyto programy u beznych touchpadu automaticky delaji.. takze v nastaveni to nejde upravit.. a kdyz uz v nastaveni zvolim u scroolingu edge motion, tak mi lze zoomovat pres pravou cast touchpadu,ale pouze kdyz stisknu soucasne CTRL klavesu, a i tak se mi nezoomuje tam kde je myska, ale pouze do stredu obrazku/dokumntu,apod..://
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“