Problem s BlueTooth

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Nyny
píše často

Problem s BlueTooth

Příspěvekod Nyny » 20 led 2012 22:14

Uz jsem to psal na forum s mobilama, ale zeptam se i tady.

Zdravím,
mám notebook a v něm Windows 7 Ultimate x64 SP1 CZE, k němu chci připojit telefon SE Xperia Pro přes Bluetooth. Takže na mobilu zapnu BT, dám, že má být vidět a na notebooku dám vyhledat zařízení, který ho normálně najde. Pak se notebook i telefon zeptá, zda chci zařízení spárovat, na obou zařízeních dám, že ano. V PC se začne instalovat ovladač, což je indikováno bublinou v taskbaru.
Potom se ukáže toto hlášení:

Obrázek

Dva ovladače se nainstalují v pořádku, třetí ne. Když se pak podívám do seznamu připojených BT zařízení, tak tam vidím toto:

Obrázek

Zařízení je nainstalováno, ale s chybou. Když se podívám do vlastností, tak vidím toto:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Bohužel když dám aktualizovat ovladač, tak přes WindowsUpadte nic nenajdu, když dám prohledat počítač, taky nic nenajdu. Zkoušel jsem hledat na stránkách SE, ale taky nic. Poradí někdo co s tím?

P.S.: předtím jsem měl HTC HD2 a tam to fungovalo normálně. Nebaví mě pokaždé připojovat telefon přes USB kabel.
HP EliteBook 8560w - LG664EA,

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 21 led 2012 11:16

Ovladace pre telefony byvaju sucastou aplikacie od vyrobcu telefonu ako Nokia ma PC Suite a po novom Ovi Suite tak aj SE ma PC Companion aplikacia na pracu s telefonom - zoznam, SMS a pod. veci, to nainstaluj a potom telefon sparuj cez danu aplikaciu alebo priamo s OS - driver by sa uz mal automaticky nainstalovat ked budes mat v PC ich aplikaciu .
Rovnaky problem robi aj nokia so symbianom, tiez je kopa neznamych zariadeni bez ovladaca a je potrebne mat Ovi suite aby to slo .
HTC ti islo preto lebo to ma Windows mobile na ktory su ovladace vo windowse .
http://www.sonyericsson.com/cws/support ... c=cz&lc=cs
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 21 led 2012 15:13

mě to dělá taky (mobily asus,motorola,htc)...ale na funkci to nemá vliv-přenos souborů funguje...

Nyny
píše často

Příspěvekod Nyny » 21 led 2012 15:20

To MaTToS: Ten jejich SW nainstalovanej mam, dokonce sem to i aktualizoval na nejakou posledni verzi, tak nevim, kde delam chybu.

To Václav Sedlář: No jo, ale me v telefonu furt sviti, ze sparovano, ale nepripojeno. A jak posilas soubory? Jak to potrebuju rozchodit tak, aby se mi to prihlasilo jako dalsi disk (massstorage). Popripade, abych se moh notebookem pripojovat pres telefon na net.

Václav Sedlář
píše často

Příspěvekod Václav Sedlář » 21 led 2012 16:53

aha, přes BT jako massstorage jen tak nepůjde...k tomu se používá com port a to se mi povedlo jen u staré motoroly...jako massstorage použij kabel-pře bt to bude (když se to povede) velmi pomalé...

jinak posílám takto:

z pc do mobilu:

označím soubor, pravým tlačítkem, odeslat, bluetooth...pak jen vyberu ten mobil...

z mobilu je podobný postup...vyberu příjemce daný pc...

pozn.: u některých BT v pc je potřeba v případě že posíláš soubor do pc kliknout v pc na ikonu bt (vedle hodin) a dát volbu přijmout soubor...pak teprve začít odesílat..

p.s.:všechny mobily mám s windows mobile...

Nyny
píše často

Příspěvekod Nyny » 21 led 2012 19:38

Tak ja predtim pouzival HTC HD2 a ten jsem pripojil pres BT k notebooku a v Total Commanderu jsem mel jakysi plugin a diky nemu jsem pak s telefon pracoval jako by to byl dalsi disk, mel jsem tam obsah pameti telefonu a slozku Pametova karta, kterou, kdyz jsem otevrel, tak sem mel k dispozici obsah karty. Moh sem mazat, kopirovat, prejmenovavat, proste pohoda. No a myslel jsem si, ze stejne to bude i ted, kdyz mam android.

Jinak zkousel jsem telefon pripojit pres tu aplikaci SE Companion, vse probehne zda se v pohode, kdyz dojde na sparovani a dam sprarovat, tak chvili nic a pak to napise, ze aplikaci se sparovani nepodarilo a konec.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“