Hp ProBook 4520s, vada displeje

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
zvonda

Hp ProBook 4520s, vada displeje

Příspěvekod zvonda » 29 lis 2012 04:36

Dobrý den, mým problémem jsou s největší pravděpodobností vysvícené, vypálené, jednoduše řečeno nefunkční pixely na monitoru. (odborný název pro tento stav neznám). Před dvěma dny to byla nepatrná tečka, kterou jsem se snažil odstranit hadříkem, jako nečistotu. Při bližším ohledání jsem zjistil, že problém není na povrchu. O to víc s hrůzou přihlížím, jak se nyní z drobné tečky po dvou dnech vytvořila nejprve hvězdička, a nyní tento tvar vypadá jako jedna z kostiček Tetrisu. Když mě někdo uklidní zprávou, že to je přirozený stav odchodu mého notebooku do důchodu, budu vděčný. Letošní léto mu vypršela dvouletá záruka, shodou okolností nedávno na mě vyskočilo varovné upozornění, že baterie je na 30% své kapacity a měl bych zvážit koupi nové. Takže abych definoval můj dotaz. Již nastala doba, kdy mi za 22tis. Kč poslouží notebook bez vad dva roky a 3 měsíce? Pokud ano, vyberu si s klidným svědomím na další dva roky něco levnějšího. Tedy, uvítám jakoukoliv zkušenost či radu ohledně toho, zda je lepší investovat do opravy displeje, či pořízení nového přístroje. Předem děkuji všem za cenné rady i připomínky.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 29 lis 2012 11:19

Baterie odjakživa uměly odejít do 1-2 roků, když člověk neměl štěstí. Displej bys musel vyfotit, abych dokázal posoudit, co přesně je to za chybu.

Jinak já mám třeba notebook za 20 tisíc pátým rokem a funguje jako po vybalení z krabice (i baterka super), takže se to k té ceně nedá generalizovat.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

zvonda

Příspěvekod zvonda » 30 lis 2012 02:23

Díky za reakci. Pro potvrzení mé domněnky jsem závadu vyfotil, rád bych ti obrázek vystavil, jen se omlouvám, nenašel sem v pravidlech fóra postup ke zveřejnění fotografie. Jinak na netu je několik instruktážních videí, jak postupovat s výměnou displeje, tudíž to bude nejlepší i cenově nejvýhodnější varianta. Budu doufat, že se následně nic nepokazí. Máš ty osobně nějaký tip na značku notebooku, který se udrží alespoň rok či dva po záruce, o kterém bych v budoucnu mohl přemýšlet? Děkuji za názor.

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“