Dobrý den, jelikož po internetu putuje spousta dezinformací a prodejci na dotaz, zda lze monitor otočit o více než 90° je 'Dobry den neda se to o 90°.' což si lze vylíčit všmožně.
Souhrnné informace:
Procesor:
Typ procesoru: Intel Core Duo
Frekvence procesoru [MHz]: 1600
Předinstalovaný OS: Windows Vista Home Basic
Displej/Grafika:
Typ displeje: WXGA
Rozlišení displeje: 1280 x 800
Grafická karta: Intel GMA 950
Úhlopříčka displeje [palce]: 15,4
Optická mechanika/Pevný disk:
Optická mechanika: DVD±RW/RAM DL
Velikost pevného disku [GB]: 80
Operační paměť:
Operační paměť: DDR2
Velikost operační paměti [MB]: 1024
Komunikace:
Modem
WLAN
Typ síťové karty: 10/100
Rozhraní:
USB
Modem
LAN
WLAN
Rozšiřující slot: PC Card
Hmotnost a výdrž na baterie:
Hmotnost (může se lišit podle konfigurace) [kg]: 2,7
___
Monitor se dá (už to tu někdo psal) otočit asi o 130° (mě to taky přišlo jako kravina, na 90°se v podstatě nedá makat). Výkonově mi to přijde jako naprosto revoluční notebook v poměru výkon/cena. Máte tady core duo s 1024 ramek za pár kaček. Hned jak skončej prázky valim do krámu si to koupit. Jediný co by mě zajímalo:
Baterie: Někde sem četl že je jen 4 - článková, což by mohlo působit problémy v dodávkách energie, tzn například při koukání na video nebo hraní nějaké průměrné hry jako World of Warcraft by nemusela stačit dodávat dostatek energie.
A poslední, na předchozí navazující: Máte někdo zkušenosti s hrama na tomhle notásku ? Jako student to moc potřebovat nebudu, za rozumný peníz si pořídim perfektní notebook, ale když budu mít dlouhou chvíli (znáte takový ty žvásty co do vás hustěj v literárce nebo ekonomice) a přes wifinu bych si to wowko občas zahrál.
Takže dodatečné zkušenosti z praxe bych ocenil, i když tenhle note je pro mě už v podstatě jasná volba.
HP 530
no ja mám tuto 530 a som s ním plne spokojný....
Milo som bol prekvapený baterkou, ktorá aj napriek tomu že je iba 4 článková mi pri znížení kontrastu a pri jednotuchom surfovaní na nete alebo práci vo Wore vydrží 3 hodiny....
A tiež som bol celkom milo potešený že na tej integrovanej grafike sa dá hrať NFS Underground 2 na plnom rozlíšení bez akehokolvek sekania.....
A ďalej ma potešilo že notebook mo dobré chladnenie teda sa velmi neprehrieva oproti Aceru čo som mal predtým je brutálny rozdiel..
Proste nie je čo riešiť.... pomer cena/výkon ju pri tomto noebooku geniálny...
Milo som bol prekvapený baterkou, ktorá aj napriek tomu že je iba 4 článková mi pri znížení kontrastu a pri jednotuchom surfovaní na nete alebo práci vo Wore vydrží 3 hodiny....
A tiež som bol celkom milo potešený že na tej integrovanej grafike sa dá hrať NFS Underground 2 na plnom rozlíšení bez akehokolvek sekania.....
A ďalej ma potešilo že notebook mo dobré chladnenie teda sa velmi neprehrieva oproti Aceru čo som mal predtým je brutálny rozdiel..
Proste nie je čo riešiť.... pomer cena/výkon ju pri tomto noebooku geniálny...
Je vidět že umíš hledat
taky jsem do něj investoval a za ty peníze sem dostal našlapanou mašinku která by se dala řadit o třídu víš
Chlazení je perfektní a display taky (ale sledovanost s boku zadny luxus .. nekde se usetrit muselo
) ale stiply ho i na kontrolce HDD
jedno je jiste je to nejlepso notebook na trhu do 15 000
a ted ho maji v mironetu za neco pres 14 000 a jeste ti k nemu daji tiskarnu .. tak do toho
a podtaktovat se da perfektne
podtaktovani + jas na maximum + zaple wifi = skoro 3 hodky

Chlazení je perfektní a display taky (ale sledovanost s boku zadny luxus .. nekde se usetrit muselo

jedno je jiste je to nejlepso notebook na trhu do 15 000
a ted ho maji v mironetu za neco pres 14 000 a jeste ti k nemu daji tiskarnu .. tak do toho
a podtaktovat se da perfektne

podtaktovani + jas na maximum + zaple wifi = skoro 3 hodky

no nekecejte... já na něm pořád hledám kde ho zkrouhli že to je tak levný... Core Duo je pokud se nemýlim Celeron ve dvoujádru, 1MB cache ne ? ale jestli na tom rozchodíš undergroundy2 na full tak obavy nemám, mě jde o Visual Studio a World of Warcraft. To první rozchodim všude, to druhý už dneska skoro taky. Hledal sem a žádný další omezení mě nesere, pohled z boku mě přijde celkem OK, naopak ten notebook se mi líbí že nemá žádnej rušivej element... Krásně hladkej, nerušenej plast, čistej jak dětská pr***. HDD kontrolku u svýho PC ani nepoužívám
Takže jdu do toho, tohle nechci prošvihnout !

Tak sem si ho obědnal u mironetu. Vzal sem si toho s 512 ramu kvůli tiskárně a rovnou sem si přiobědnal další modul 512tek. Už se těšim až to přijde
EDIT: btw když se kouknete na web mironetu tak tam uvidíte v parametrech Intel Core Duo a vedle toho máte obrázek Intel Core 2 Duo lol, myslim že ten už by do nota za 16k neprotlačili

EDIT: btw když se kouknete na web mironetu tak tam uvidíte v parametrech Intel Core Duo a vedle toho máte obrázek Intel Core 2 Duo lol, myslim že ten už by do nota za 16k neprotlačili

-
- občas něco napíše
Dalo by se na tom rozfachat třeba Tiberium Wars nebo Far Cry? Klidně i se vším na nejnižší a na 5 FPS (jsem na to zvyklej).
Nebo je tento nb (s 1GB ramkou) aspoň lepší než moje PC?
Intel Celeron 2 GHz, 128 KB cache
512 MB RAM DDR, 333 MHz
HDD Samsung 80 GB
ATI RADEON 9550 (256MB)
Asi ta grafárna bude dost slabá co? Já moc nemam zkušenosti s integrovanýma tak pls poraďte
Nebo je tento nb (s 1GB ramkou) aspoň lepší než moje PC?
Intel Celeron 2 GHz, 128 KB cache
512 MB RAM DDR, 333 MHz
HDD Samsung 80 GB
ATI RADEON 9550 (256MB)
Asi ta grafárna bude dost slabá co? Já moc nemam zkušenosti s integrovanýma tak pls poraďte

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“