Start visty na pavilionu dv6680
-
- Moderátor
Start visty na pavilionu dv6680
mám dotaz ohledně toho jak rychle vám windows startuje? Díky
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
-
- občas něco napíše
Na notebooku z hibernace necelou minutu -> optimalizovano pro start / kancelarinu
Na desktopu (4giga ram, RAID 0 [2 disky]) startuje +- 3 minuty -> optimalizovano pro vykon (aneb zapne se vsechno co v dany mesic muzu pouzivat (;)
Zalezi co se ti spousti za sluzby, aplikace apod... Ja vysekanim nesmyslnych veci na notebooku docilil o +- 60% rychlost pri bootu. Hlavne kdyz clovek seradi fragmentovane soubory podle posledniho pouzivanosti, tak disk pri startu nema zadne prostoje, coz je hoodne znat (O&O Defrag toto umi)
Na desktopu (4giga ram, RAID 0 [2 disky]) startuje +- 3 minuty -> optimalizovano pro vykon (aneb zapne se vsechno co v dany mesic muzu pouzivat (;)
Zalezi co se ti spousti za sluzby, aplikace apod... Ja vysekanim nesmyslnych veci na notebooku docilil o +- 60% rychlost pri bootu. Hlavne kdyz clovek seradi fragmentovane soubory podle posledniho pouzivanosti, tak disk pri startu nema zadne prostoje, coz je hoodne znat (O&O Defrag toto umi)
-
- Moderátor
jaký je přesně rozdíl mezi hibernací a spánkem. Máš tip na nějaký dobrý program na tu defragmentaci? Ale myslím, že nejde o spouštěné aplikace, protože notebook byl používán první den a nic na něj nebylo instalováno. Prostě se během startu na minutu a půl objeví černá obrazovka, během které se nic neděje...
T420, X31
-
- občas něco napíše
O&O Defrag pouzivam osobne ja.
Co se tyka ciste instalace, tak moje HP bylo totalne zabordelene trial verzema programu, malwarem a ja nevim cim vsim ... takze po prvni instalaci z partitiony disku jsem to vsechno propiral rucne nez to jelo pekne.
EDIT:
hibernace -> ulozi obsah relace na disk, vypne fyzicky vsechny pohyblive casti -> vypne se komplet PC prakticky (nic neni v ram) -> (nezere baterku)
spanek -> vypne pohyblive casti a ulozi relaci do ram (zere baterku)
- spanek diky tomu ze ma vse v ram nabehne za zlomek casu oproti hibernaci
Co se tyka ciste instalace, tak moje HP bylo totalne zabordelene trial verzema programu, malwarem a ja nevim cim vsim ... takze po prvni instalaci z partitiony disku jsem to vsechno propiral rucne nez to jelo pekne.
EDIT:
hibernace -> ulozi obsah relace na disk, vypne fyzicky vsechny pohyblive casti -> vypne se komplet PC prakticky (nic neni v ram) -> (nezere baterku)
spanek -> vypne pohyblive casti a ulozi relaci do ram (zere baterku)
- spanek diky tomu ze ma vse v ram nabehne za zlomek casu oproti hibernaci
-
- Moderátor
-
- občas něco napíše
Priklad:
mas zaply Office Word, Zaply web browser, nejake dalsi aplikace ...
Vypnuti --> Ukonci aplikace, vypne
Hibernace --> Ulozi stav relace, vypne --> po zapnuti mas vsechno opet zaple tak jak jsi to nechal, prakticky to zamrazi to co delas a pak pokracujes dale
Jinak v tom notebooku bylo doopravdy hodne veci co bych tam nechtel ^^ a za malware povazuju codecy na video, ktereo obsahovaly skutecne nepekne veci ...
mas zaply Office Word, Zaply web browser, nejake dalsi aplikace ...
Vypnuti --> Ukonci aplikace, vypne
Hibernace --> Ulozi stav relace, vypne --> po zapnuti mas vsechno opet zaple tak jak jsi to nechal, prakticky to zamrazi to co delas a pak pokracujes dale
Jinak v tom notebooku bylo doopravdy hodne veci co bych tam nechtel ^^ a za malware povazuju codecy na video, ktereo obsahovaly skutecne nepekne veci ...
Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“