Omnibook 6000 - otázky ohledně disku a cpu

notebooky HP - Hewlett-Packard (Compaq, Pavilion, Presario) a vše kolem
Sten
občas něco napíše

Omnibook 6000 - otázky ohledně disku a cpu

Příspěvekod Sten » 01 led 2008 20:11

Zdravim, začal jsem přemýšlet o koupi nového disku do mého staršího notebooku, dosud zde je 10 gb disk, a chtěl bych se zeptat, jestli u takto starého nb je nějaké omezení na velikost disku ( nejsem blázen abych do ?7? let staryho notasu rval 100 gb disk, takove maximum by mohlo bejt tak 40 giga). a eště druhá otázka, kdysi jsem si koupil do novej cpu, šlape v pohodě, cache se zdvojnásobila (jak měla) ale jede pořád na starej takt, mluvil sem s jedním člověkem a on říkal že by to mohlo být nastavením cpu (po odklopení krytky nad klávesnicí je mezi repráčkama takovej "bastl" kterej má myslim 6 tlačítek, každé tlačítko má myslím jen dvě polohy) otázka zní, dá se někde sehnat jakou kombinaci nastavit ? popř nějaké řešení aby to jelo na takt cpu (starej cpu 550 mhz, novej mam pocit 700) a otázka čistě pro zajímavost, kde zjistím jakej nejrychlejší cpu tam narvu ? sice nepřemýšlím nad upgradem cpu, ale zajímalo by mě to.

ps. kdyby někdo nevěděl tak ten "bastl" (nevím jak to nazvat) můžu vyfotit

Díky

vladsoft
píše často

Příspěvekod vladsoft » 01 led 2008 22:04

Je dost mozne ze ma obmedzenie na 32GB , bude treba upgrade BIOSu ale neviem neviem ci HP daaky taky vidal aby riesil tento prob. je to preds len uz dost stari NB. vobec zazrak ze to tolke roky facha to nie ako tieto nove NB co idu hned na reklamacku :D ale k tomu disku musel by si zohnat len daaky pouziv. tusim dostat kupit nove 2.5" disky len 80GB a viac.

Sten
občas něco napíše

Příspěvekod Sten » 01 led 2008 22:16

jojo, šlape jako hodinky :) stim ze budu kupovat jetej disk sem pocital.. takze rikas raci 30 gigovej ?? (delali se vubec 30 g ? nedelali se jen 20 gb ?).. stim biosem bych musel zhanet ffd mechaniku no ..

Sten
občas něco napíše

Příspěvekod Sten » 02 led 2008 16:05

a eště jedna otázka, koukal sem na hp.com ale moc z toho moudrej nejsem, vydali teda bios kterej bere vic gb ? (myslim ze jo, protoze sem ten notebook jednou videl v jedne aukci a mel tam myslim 60 gb disk..) popr hodily by ste mi link na ten bios ? a jakej disk by tam sel s tim novym biosem ? rekl sem si ze bych tech 80 kc s postou asi dal za ffd .. diky moc za odpovedi

Zpět na „notebooky HP (dříve Hewlett-Packard)“