ThinkPad X300 - SSD Disk je SLC nebo MLC?
-
- občas něco napíše
ThinkPad X300 - SSD Disk je SLC nebo MLC?
Zdravim, chtěl jsem se zeptat zda někdo neví jestli je v X300 SSD disk MLC nebo SLC a to samé v Toshiba R500. Uvažuju totiž o tom že bych si koupil SSD disk 32GB SLC nebo 64GB MLC ale zatim jsem moc neslyšel chválu na typ MLC tak nevim. Předem všem díky za odpovědi.
HP Pavilion Dragon HDX9050el - 20,1" SWXGA+, Core 2 Duo T7300, 4GB RAM, ATI Radeon HD2600XT, XP Pro
tak zaujimave to byt moze. SLC SSD disky byvaju vacsinou rychlejsie a mali by mat aj vacsiu zivotnost. aj ked neviem ci sa da realne zistit aky disk bude v konkretnom notebooku X300 alebo R500.
Naposledy upravil(a) Ghost dne 08 kvě 2008 17:41, celkem upraveno 1 x.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
-
- občas něco napíše
CeCo píše:Toto ti nikto nepovie. Kedze sa pouzivaju obycajne disky od viacerych vyrobcov (i v ramci jedneho modelu), mozes dostat tak jeden, ako aj druhy typ. A dozvies sa to az ked otvoris krabicu...
No to si myslim že zas taková pravda neni protože když vezmeš že 64GB SSD MLC stojí okolo 6k a 64GB SSD SLC 17k tak se to asi musí někde projevit, a pokud Toshiba R500 stojí se 160GB HDD cca 40k a se 64GB SSD diskem něco přes 45k tak tam podle mého názoru SLC být nemůže, ale to je pouze můj názor a skutečnost může být jiná a proto se ptam jestli to někdo neví. Někde jsem četl že SLC vydrží asi 100 000 přepisovacích cyklů a MLC v uvozovkách jenom 10 000 ale vůbec nedokážu odhadnout jestli je to hodně či málo. A samozřejmě největší rozdíl je v rychlosti čtení a zápisu dat ale zas jsem se nikde nedočetl zda-li je ten rozdíl natolik markantní že by byl zápis a čtení u MLC srovnatelný s HDD, takže spíš jestli někdo nemá zkušenost s jedním či druhým typem SSD disku.
HP Pavilion Dragon HDX9050el - 20,1" SWXGA+, Core 2 Duo T7300, 4GB RAM, ATI Radeon HD2600XT, XP Pro
realne skusenosti s tym nemam ale podla toho co pisu tu http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=223173 realny rozdiel bude v rychlosti a cene. to ci ma ten disk zivotnost 7 rokov alebo 50 je imho dost jedno co sa notebookov tyka.
inak podla vysledkov SSD v X300 v tejto review http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4281 a podla googlu na ten 64gb samsung to vyzera skor na MLC SSD. nepredpokladam, ze do ineho kusu toho isteho modelu by dali 3x drahsi SSD
50MB/s zapisu MLC SSD disku je cca to iste ako maju v sucasnosti najrychlejsie HDD ale u SSD je vyrazne lepsia odozva a nizsia spotreba. skor je otazna spolahlivost sucasnych SSD diskov. nedavno o tom boli na notebookovych serveroch clanky.
inak podla vysledkov SSD v X300 v tejto review http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4281 a podla googlu na ten 64gb samsung to vyzera skor na MLC SSD. nepredpokladam, ze do ineho kusu toho isteho modelu by dali 3x drahsi SSD

50MB/s zapisu MLC SSD disku je cca to iste ako maju v sucasnosti najrychlejsie HDD ale u SSD je vyrazne lepsia odozva a nizsia spotreba. skor je otazna spolahlivost sucasnych SSD diskov. nedavno o tom boli na notebookovych serveroch clanky.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“