Thinkpady s ThinkVantage softem a bezpečnost

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Arty
občas něco napíše

Thinkpady s ThinkVantage softem a bezpečnost

Příspěvekod Arty » 22 zář 2007 14:26

Ahojte,

Mám TP Z60m s ThinkVantage softem (plný balík). Chtěl jsem se zeptat, jak moc dbáte na bezpečnost celého notesu a jak moc využíváte služeb Client Security Solution. Notes mám půl roku a zatím jsem do toho moc nepronikl. Na přihlašování používám jen čtečku otisků prstů. BIOS password nemám nastaveno. Používám virtuální disk, kde dávám citlivá data. Nevím jak je to se zálohováním tohoto disku. Jestli třeba při pádu systému se k těmto datům mohu bez problému dostat. Rovněž jsem nezkoušel používat čtečku prstů jako přístup do všech webových služeb. Používáte to někdo? Pokud jsem si dobře přeložil info u CSS tak překonání čtečky otisku prstů není zas tak složíte, pokud ji používáte pro přihlášení do systémů. Jak tedy zabezpečit NB aby byl opravdu "bezpečný" a zároveň při startu neobtěžoval 20 ti hláškami na vložení hesla :) .

Arty
občas něco napíše

Příspěvekod Arty » 25 zář 2007 19:10

Nikdo CSS nepoužíváte? No ták... :-)

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 25 zář 2007 19:44

Jsem na tom ještě bídněj než ty... nepoužívám ani ten šifrovaný virtuální disk. Ono možnosti CSS jsou dost zoufalé, v porovnání se stejnou službou u HP :( Někde už jsem to psal. V podstatě tam lze nastavit jen přihlášení do OS pomocí otisku prstu, dále takto zabezpečit BIOS, hard, vytvořit virtuální šifrovaný disk, ukládat šifrovací klíče (např. zabezpečení WiFi sítí) do TPM čipu...a tím to asi hasne. :(
Velmi mi tam chybí možnost šifrovat jen určitý adresář (nikoli vytvářet virtuální disk, BTW nezná někdo nějaký program na toto?), vyžadovat otisk prstu k přístupu do tohoto adresáře, při spuštění zvoleného programu, vyplnění hesla na webu nebo i do programů(!) při zadání otisku prstu....to vše soft od HP umí, a ještě více, bohužel CSS nikoli :(
Navíc jsem měl dost problémy s nejnovější verzí 8.0 - je až tak bezpečná, že i přes veškerou snahu mi odmítla první přístup k nastavení :roll: Musel jsem tedy odinstaloval a použít verzi 7.0. Avšak z toho důvodu, že jsem to stejně neměl na co využít (to co potřebuju to neumí), tak to ted ani nemám nainstalované a používám jen přihlášení do winů pomocí otisku prstu.

Takže celkově jsem z CSS spíše zklamaný. Jinak teď jdu na VŠ, tak že z důvodu bezpečnosti plánuju vyšší zabezpečení (otisk prstu do BIOSu atd).
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

Arty
občas něco napíše

Příspěvekod Arty » 26 zář 2007 17:33

Ahoj diky za odpověď. Private disk je celkem v pohodě, ale nevím přesně na jakém principu pracuje narozdíl od takového truecryptu. Docela bych si to rad na HP ckach vyzkousel..

P3T3R
občas něco napíše

Příspěvekod P3T3R » 13 čer 2008 20:43

Zdravim, mam takovej malej problem... zjistil sem ze k verzi 5.4 se da instalovat FFE - file and folder encryption... tak sem stahl jak ten starej CSS tak i utilitu FFE... Jak se ale ukazalo nefunguje to a ja to nemuzu odinstalovat, nevite nekdo jak na to? CSS nemuzu odinstalovat protoze mi to hned rekne ze mam nejdriv odinstalovat FFE utilitu, ale ta nejde odinstalovat pokud tam nezadam heslo ktery sem nikde pri instalaci nezadaval, takze ho vubec neznam... zkousel sem heslo do verze CSS 8, kterou sem mel predtim, ale nejde to, stejne tak nejde ani heslo, ktere mam jako login do windowsu...

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“