Koupil jsem si nový thinkpad Z60m. Mam na nem predinstalovane Win XP home EN, po prvním spuštění stačilo pouze dokončit instalaci. Na disku C mám uložené ovladače přímo od IBM, s ničím nebylo manipulováno. Před časem došlo k zamrznutí celého notasu, nedopatrenim jsem spustil Restore a Backup proces (prekliknuti, notebook trhane reagoval na pohyby mysi ). Proces vytvareni zalohy na skrytou partition se prerusil v polovine a vyhodil hlasku ze byl predcasne ukoncen a at jej pro jistotu opakuji. Pochopil jsem ze asi ulozil cast zalohy na servisní partition, kerá není viditelné.
Proč píšu, notebook ted normálně funguje, planuji zvetsit ramku z 512MB na 1,5GB ( kvuli prehlceni notebook prestal reagovat ). Bohuzel tento proces kdy zaloha nebyla provedena korektne mi pravdepodobne ubral z mista na HDD 15GB mista.. Muj cisty notebook ma 70GB HDD, po prvnim spusteni servisni partition zabirala 5GB a mi tedy zustavalo cca 65GB, dnes je 20GB useknuto podle me nepovedenou zalohou a po stisku ThinkVantage buttonu v odeleni Rescue a Backup mi to pise ze zadna zaloha nebyla nalezena. Nemuze mi nekdo poradit jak toto resit? Chtel bych to misto uvolnit a popripade vyuzit k vytvoreni normalni zalohy.
Ciste teoreticky zvazuji postup. V biosu skrytou servisni partition zviditelnit. Balast na ni ve win nebo partition magicem maznout a dal normalne fungovat. Coz mi pripomina ze by pred timto krokem asi bylo dobre vytvorit Restore a Backup CD.
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nemohl by mi poradit nekdo kdo ma s timto zkusenosti jak problem co nejefektivneji vyresit?
Diky moc