Vypínání Lenova N200
Vypínání Lenova N200
Dobrý den, už delší dobu mám notebook Lenovo N200 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48063 ) A začalo se mi stávat že něco dělám a on se najednou z ničeho nic vypne.Znovu ho zapnu a pracuje dál a třeba po půl hodině se to stane znovu.Nevíte prosím co s tim, nebo čím by to mohlo být?Děkuji
dost možná přehřívání... zkus si zjistit teploty (je na to tuším program everest, nezkoušela jsem, ale zkus hledat tady na fóru nebo v google)
pokud je to tak a pokud je v záruce, reklamuj to.
pokud jsou teploty ok, může to být ještě i jiná HW závada... ale pro všechny případy mrkni do výpisu událostí (pravým klikni na Počítač - Spravovat... - rozbal Prohlížeč událostí a mrkni do aplikačního a systémovýho výpisu událostí), jestli tam nenajdeš nějaké chyby, případně jaké.
zároveň pohledej ve složce Windows, jestli tam nenajdeš soubor memory.dmp nebo nějaký minidump (všechno s příponou .dmp). to jen kdyby to bylo BSOD, ale podle popisu bych to tipovala na HW záležitost.
pokud je to tak a pokud je v záruce, reklamuj to.
pokud jsou teploty ok, může to být ještě i jiná HW závada... ale pro všechny případy mrkni do výpisu událostí (pravým klikni na Počítač - Spravovat... - rozbal Prohlížeč událostí a mrkni do aplikačního a systémovýho výpisu událostí), jestli tam nenajdeš nějaké chyby, případně jaké.
zároveň pohledej ve složce Windows, jestli tam nenajdeš soubor memory.dmp nebo nějaký minidump (všechno s příponou .dmp). to jen kdyby to bylo BSOD, ale podle popisu bych to tipovala na HW záležitost.
:)
Děkuji moc problém je vyřešen nejspíš to bylo opravdu přehříváním...doma dost topím a náročné aplikace nebyly to vhodné ani s baterkou není nic jen se přehříval a vypínal...šoupnul jsem ho k oknu a zatím nic tak doufám že dál se nic dít nebude
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“