problem prepoj. DVI-D - T500 a exter.monitor

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
StanoB
občas něco napíše

problem prepoj. DVI-D - T500 a exter.monitor

Příspěvekod StanoB » 12 led 2009 12:19

Ahoj

obracam sa na Vas s prosbou o radu k problemu prepojenia ntb a ext. montora.

mam T500 a Advanced Mini Dock, externy monitor Eizo S2231W.

Prepojenie cez VGA ide. Dam na DVI a nic, ziadny signal. Ak postupujem cez Pomocnika a vyhladavanie externeho monitora (Centrum mobilnych zaradeni) - nic, nenajde. Ak vyhladam pomoc cez ATI Catalyst, neviem najst dane polozky...napr.Graphics Settings tree, ci Display manager.

Prepol som aj na High performance aby sa zapla dedik. karta, kedze tu citam ze integrovane karty nepodporuju DVI prepojenia (vid Lenovo Support & downloads - Integrated graphics model support all docking functions except DVI-D) - a opat nic.

Zrejme mam nieco nenastavene na prenos digital signalu a neviem sa k tym polozkam dostat.

S rozlisenim by problem nemal byt, tu na fore som sa docital, ze grafika podporuje v pohode aj vyssie rozlisenie ako je na ntb. (ja mam na T500 display WXGA LED).....Eizo ma 1680x1050

Ak sa tema opakuje, sorry, nemusite potom odpovedat.

Dik.

Jakoob
guru

Příspěvekod Jakoob » 12 led 2009 13:32

ahoj,
zkus dat fn+f7 a spust presentation director, dale manage schemes a new(novy profil), projdi nastavenim a dej test. pokud se to nepodari pak jeste variantu pres nastaveni rozliseni ve win...
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 12 led 2009 13:52

V presentation directoru je možnost vybrat analogové či digitální připojení monitoru, zkus se na to podívat.
Já jsem s tím trochu válčil (a vůbec s PD) ale již mi připojení u mé T500 (ale přes displayport) funguje jak má.

J.

StanoB
občas něco napíše

Příspěvekod StanoB » 12 led 2009 14:10

Dik za rady.

Display port, aj redukciu na to...myslel som uz na to skor, ale tu kupim ako posledne riesenie, vies, tu dokinu som kupoval hlavne na DVI vystup, viac USBciek, pekne kable usporiadane vzadu a pod...no, nerad by som vyhodil peniaze do luftu.

Ano, da sa, ze ntb bude v dokine a externy monitor bude napojeny priamo na ntb, nie cez dokovaci DVi vystup....vyskusam aj s fn+f7

v ATI Catalyst Center je riesenie, ale ich zlozky Graphics settings tree, ci Display manager som vsak v OS nenasiel.

dwg
občas něco napíše

Re: problem prepoj. DVI-D - T500 a exter.monitor

Příspěvekod dwg » 12 led 2009 19:52

StanoB píše:Ahoj
Prepol som aj na High performance aby sa zapla dedik. karta, kedze tu citam ze integrovane karty nepodporuju DVI prepojenia
Dik.

já teda žiju v tom, že i s integrovanou grafikou by to melo tech 1920x1200 přes DVI dát.. to mě neděs :)

StanoB
občas něco napíše

Příspěvekod StanoB » 13 led 2009 13:55

tak to pisu na lenovo stranke. ja som sa tiez zdesil, lebo som zil v tom aj ci iny pisali, ze to bezi aj na integrovanej grafike. Ked som to zapol cez dokinu, monitor ani nepipol. ale ked sa to preplo cez switchable graphics na high performance, okamzite to nabehlo. ono asi 22" monitor neutiahne...hmmm

moj problem tohto vlakna je DUFAM vyrieseny. problem bol v tom, ze v novom notase uz s dvoma graf. kartami bol OS, alebo software na ntb bez tejto funkcie!!!...preto mi nezobrazovali nic co ste tu pisali, ci co som cital v v ThinkVantage Help, a vobec nesiel ATI Catalyst centre. ked som klikol na malu ikonku baterie dole v task bar, vobec neukazovalo ze ma aj inu grafiku Switchable graphics, stale len bralo INTELacku. Jedine v BIOSe ked sme natvrdo zmenili grafiku, DVI siel. Co bolo naprd, ze.

doinstalovali sme tam novy OS +ATI catayst, a uz to frci, ako ma, zatial.

Nechapem, ako k takejto chybe doslo, ked notas je vyrobeny 11/2008. Chapem pri takom mnozstve produkcie, ale od Lenova som to necakal.

Este raz vyskusam DVI cez Integrovanu grafiku v dokine a napisem ti, cez Display port som to neskusal. nemam kabel.

Pri surfovani na nete, kancel praca a budem neustale na ATI 3650, nie je zbytocne na vykon? ked budem rendrovat, Corel atd, chapem, vyuzije sa to. len som fakt myslel, ze to bude viac uzitocnejsiea hlavne na DVI!

prepinat, jedine ak sa cestuje a ntb nie je napojeny na ext. monitor. alebo len cez VGA porty.

ma to vyhody ale vzdy tam je zadrhel. :( Alebo sa to predsa da?

StanoB
občas něco napíše

Příspěvekod StanoB » 13 led 2009 14:30

resume+ dotaz

- ak je T500 v dokine a je Integrovana grafika - DVI nepojde. ak mate iny nazor, pls, napiste. mne to realne neslo. na Dedikovanu to slo.

- ako to bude, ak je T500 v dokine, prepnem na integrovanu grafiku, no pouzijem Display port pre prepojenie priamo ntb+exter.monitor? pojde takto DVI aj na exter. monitore?

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 13 led 2009 15:05

DVI na docku bezi na R400/T400/T500 s intel grafikami len ak tam nie je hybridna grafika s ATI 3470/3650. ak je tam grafika ATI tak (dual link) DVI je vyvedene z nej.

dynamicke prepinanie grafik pod OS je podporovane len vo Viste, pod XP je nutne prepinat aktivnu grafiku v BIOS-e. to nie je chyba, tak to funguje. vista ma na rozdiel od XP oddelene graficky subsystem od jadra a je ho mozne restartovat samostatne.

vsetky u nas dostupne konfiguracie T500 je mozne kupit aj s predinstalovanym XP aj Vistou. pritomnost XP alebo Visty v notebooku nie je problem Lenova ale problem volby OS toho co ten notebook kupoval. ;-)
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

StanoB
občas něco napíše

Příspěvekod StanoB » 13 led 2009 15:53

hmmm...aj ked som laik, ale dal som si to priadne vysvetlit. za tie prachy by inak bol hazard, nie? a to ze integrovana grafika nepodporuje v dokine DVI vystup som sa bohuzial dozvedel neskoro, ked sme na to prisli, a myslim, nie som sam. Ak vam opak tvrdia 4 zo 6, z toho dvaja neisty preco neverit. ze je to inak, to uz je moj problem a tych co radili.

Na ntb som mal Win Vistu Bussiness ako predinstal. program, ten vsak neobsahoval, neviem ako to nazvat...software veci aby mi ukazovalo, co ma. Nevedeli sme priamo z Visty prepinat grafiku, ako to bolo uvedene a chvalene na recenziach a pacilo sa mi to. Jednoducho co mi pisalo v Help, alebo tu na fore, nebolo mozne najst v v Ovladacich paneloch! ziadne Graphics settings. Ziadna Switchable graphics, nic.

Jedine v BIOSe sa to dalo prepnut, ale naco potom je to uzitocne a pohodlne prepnutie ked som priamo vo Viste?a to mi slo. lebo to s tym bolo prepojene aj fungovanie vystupu DVI na exter. monitor. Nevedelo to najst dedik. ATI grafiku

Slo to k technikovi, muselo sa to potrebne doinstalovavat. Ked to ma dynamicky prepinat aj vo Viste na prac.ploche, tak nech to robi.

proste, ako ked mate auto urobene na 4 valce, ktore chcete vyuzivat, objednate si ho, a pritom dostanete ntb kde su sice 4, ale zfunkcnene len 3...o to ide.

Lenovo som si vybral pre ich kvalitu a servis. ale ze s tym bude problem, som nepocital. a ak to aj technikovi trvalo kzm sa to spojazdnilo, asi to problem bol. tot vsjo

spat k tvojmu mailu:
cize ani cez Display port nebude fungovat na Integrovanej grafike prepnutie na externy monitor s DVI? (kedze ako pises, dual link je lpri hybrid grafike u ATI Radeon 3600)

Dik.

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 14 led 2009 11:32

grafika sa neprepina v ovladacich paneloch ale v power manager utilite http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... R-70495#s1 ktora je predinstalovana na vsetkych thinkpadoch uz pri kupe. teda pokial ti to nejaky technik u vas pred tym ako ti ten notebook dal "neoptimalizoval" odinstalovanim "nepotrebnych" utilit od lenova alebo preinstalovanim celeho OS.

DVI aj Displayport na T500/W500 s hybridnou grafikou funguju len v high performance mode so zapnutou ati grafikou.

DVI and DisplayPort digital graphics output ports are not supported in "Energy Savings" mode.
This is the expected behavior of the Switchable Graphics architecture. The discrete graphics adapter must be active to use a digital graphics output port.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... R-70495#e2

ten system urcite nie je dokonaly ale stale lepsie ako nic. :) je skoda, ze to lenovo neprespekulovalo aby sa displayport dal pouzit aj s integrovanou grafikou lebo napr. k X301 s tou istou intel grafikou sa da cez displayport bez problemov pripojit aj 30" lcd monitor s rozlisenim 2560x1600.

Warhawk
guru

Příspěvekod Warhawk » 14 led 2009 12:57

Jen doplním malou zkušenost -

pokud jsem měl připojené externí LCD pomocí DSUB, nebyl problém ani s jednou grafikou, přepínáním atd. (bez připojeného LCD samozřejmě). V momentě, kdy jsem přišel na displayport, tak to občas blbne (nesmyslné rozlišení, nechce se přepnout atd. Pomůže restart. Ikdyž v poslední době už to také nezlobí jak zlobilo - zřejmě update zafungoval :-)

Jirka

StanoB
občas něco napíše

Příspěvekod StanoB » 16 led 2009 16:07

Dik za pomoc.

to Ghost: to vies ze sme presli aj lenovo support atd, ako uvadzas v odkaze. Bohuzial, vzdy ked sme to prepli, mi ukazovalo len Intel grafiku a nie ATI Radeon.
Ale urcite to tam bola naistalovana, lebo uz mi to funguje, len problem sa k nej dostat.

Mne to prepina aj ked klik lavym tlac. na mysi na malu ikonku baterie v dolnom riadku task bar a vyroluje sa mi medzi inymi aj switchable graphics - nastavis na Energy Saving alebo High performance a po chvilke uz to jede. nemusim do Power Manager. ale v podstate to je jedno aka cesta.

Ano, Dsub ide aj na jednu aj druhu grafiku. Vyhody prepinatelnej grafiky sa urcite prejavia casom, pri plnom prac. nasadeni. a vobec ako cely notebook. Zatial to mam len na DVI, obraz bez sumu. Spokojnost.

ahoj

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 16 led 2009 16:57

ikona baterie na task bare je sucast GUI power managera. od verzie 2.30 obashuje aj gadget pre sidebar vo viste. http://lenovoblogs.com/yamato/files/2008/12/pm02.jpg

(prepinanie grafik je podporovane od verzie 2.31)

StanoB
občas něco napíše

Příspěvekod StanoB » 16 led 2009 17:19

to Ghost:

Prepinanie> tak, tak, je to aj v Side bar. Ale u mna nebol problem v tom ako a kde prepinat grafiku, este raz - ked sme to prepli hocikde, neukazovalo ze je aktivna ATI Radeon grafika. vzdy len Intel. (s vynimou BIOSu - co v porovnani uzitocnejsieho prepinania priamo v OS, ovela menej prakticke)

ale dik za odkaz.

ahoj.

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“