Vytvořil jsem si virtuální stanici ve VMware (Windows XP nastaveno na 1GB RAM) s cílem vyzkoušet nějakou starší, nenáročnou hru (Warcraft III). Po úspěšným nainstalování bohužel nejde hra ani spustit.. spustím, monitor problikne a jsem zase na ploše bez žádného varování, upozornění, odezvy..
Mám ntb Lenovo T61 14", core2duo, 4GB RAM, nVidia NVS 140m.
Díky za jakoukoliv reakci.
VMware -> hry
VMware -> hry
Naposledy upravil(a) lucasse99 dne 24 úno 2009 20:58, celkem upraveno 1 x.
Zdravím, zkuste povolit Akceleraci DirectX 9.0c v nastavení Display u virtuálního stroje. Nebo http://www.vmware.com/support/ws5/doc/w ... ng_vm.html
Naposledy upravil(a) Domeek dne 24 úno 2009 21:24, celkem upraveno 1 x.
Stařičký Compaq EVO N410c,
Asus F3Jc,
Lenovo ThinkPad R400
Asus F3Jc,
Lenovo ThinkPad R400
Ahoj.
Nezapomen nainstalovat vmware-tools nebo vm-tools (ted presne nevim, jak ten nazev je). Jinak musis mit povolenou 3D akceleraci ve vmware a musis mit verzi, ktera tu 3D akceleraci podporuje. Mam za to, ze starsi virtualizacni nastroje od firmy vmware, nepodporovaly 3D akceleraci. Posledni vmware 6.5 by nemel byt problem s 3D akceleraci.
Nezapomen nainstalovat vmware-tools nebo vm-tools (ted presne nevim, jak ten nazev je). Jinak musis mit povolenou 3D akceleraci ve vmware a musis mit verzi, ktera tu 3D akceleraci podporuje. Mam za to, ze starsi virtualizacni nastroje od firmy vmware, nepodporovaly 3D akceleraci. Posledni vmware 6.5 by nemel byt problem s 3D akceleraci.
Poslední (?) VMware 6.5 určitě 3D akceleraci podporují, je však otázka, jestli ji podporují na takové úrovni, aby mohly běžet "náročné" 3D aplikace (rozuměj hry).
Vm-tools se, nicméně, instalují hned po prvním spuštění, takže v tom bych problém neviděl.
Zkus se tedy podívat do dxdiag, jestli skutečně běží 3D akcelerace, pak kdyžtak změnit nastavení ve zmiňovaném display menu.
Vm-tools se, nicméně, instalují hned po prvním spuštění, takže v tom bych problém neviděl.
Zkus se tedy podívat do dxdiag, jestli skutečně běží 3D akcelerace, pak kdyžtak změnit nastavení ve zmiňovaném display menu.
Lenovo ThinkPad R61 14" (7732-NEG)
Tak po nastaveni parametru v souboru *.vmx (pozor pro ostatni, ktery to zajima -> hodnoty musi byt v uvozovkach) a nainstalovani Direct 9c jsem konecne rozjel na zkousku hry CS 1.6, Warcraft 3. Hry se zdaji byt hratelne, nesekaji se... bohuzel ve hre u Warcraftu "blika" zem (v nastaveni hre jsem zkousel vselijake kombinace grafiky a stale problem pokracuje) a CS 1.6 vypada dobre, jen mam problem s mysi (reaguje uplne neprirozene, bud kurzor stale smeruje 'na nebe' nebo 'na zem' a s pohybem mysi se stale toci..). Tenhle problem je primo ve hre, takze napr. v nastaveni hry muzu mys normalne pouzivat. Zkousel jsem opet nastaveni mysi ve hre, ale bez reakce. Ma nekdo nejaky napad?
Kazdopadne diky za dosavadni prispevky.
Kazdopadne diky za dosavadni prispevky.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myš se musí přepnout z absolutního snímání souřadnic. Nejjednodušší možností je instalace klasického driveru myši v guest OS.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“