swarm píše:Ačkoli se přiznám, že jsem kdysi viděl Rku ultrabay baterii a vypadalo to v pohodě... a tam předpokládám, že víc typů asi taky nedělaj.
nerobi. ta ultrabay bateria zostala rovnaka aj pre nove stovkove R/T thinkpady (43R9250).
swarm píše:Ačkoli se přiznám, že jsem kdysi viděl Rku ultrabay baterii a vypadalo to v pohodě... a tam předpokládám, že víc typů asi taky nedělaj.
Jelikož mám IBM40Y8725-1 LENOVO ThinkPad SATA HDD Drive Bay Adapter pro T60 tak to nebude asi tak úplně pravda.Ghost píše:edit: tak asi nie http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=214315 z T4x na T6x chodia asi len PATA veci. btw pre T61 je aktualna 43R9250.
Ghost píše:3xP053r píše:Ano, nasunie na konektor, zaklapne zapadka, lenze otocis adapter a disk skoro vypadne. A ked das adapter do notebooku a s notebookom otocenym na kratsiu hranu (ako v ruksaku) pohybes, tak pocujes ako disk udiera o vystuz nad UltraBay. Tie sroby (nasrobovane do disku zboku nadoraz) sluzia na to, ze pri zasunuti disku na konektor vbehnu pod plastove vycnelky po stranach a tym zabrania zvislemu pohybu disku.
Ak mas ten adapter pre T6x, tak sa jednak pozri, ci v nom nie su po stranach plastove vystupky presne nad dierami v disku pre sroby a tiez sa pozri do manualu, ci tam disk nie je nakresleny prave s tymito srobmi (pritom sa to tam v texte nespomina, asi predpokladaju, ze pouzijes povodny Lenovo disk vybrany z caddy, kde by tie sroby vraj povodne mali byt a drzat tie veci po stranach).
Ak to tam tak nie je, tak tam musel byt nejaky iny typ zapadky, pretoze v tom adapteri pre T500 ta zapadka ani nedociahne k disku...
Inak - zaujimalo by ma, kolko ludi chodi po svete a pri kazdom kroku obijaju disk o rollcage - je strasny problem pribalit k tomu adapteru styri sproste sroby alebo aspon napisat do manualu "zozente si sroby"... Kto sa nepozastavi nad tym, ze disk je nejaky volny a nezacne nad tym patrat na forach Lenova (kde na to aj tak museli prist sami pouzivatelia) to ani nemusi z toho mini obrazka v navode zistit.
v adapteri pre T6x by som si musel na sroby vyvrtat diery do adapteru by sa mal ten disk vkladat s tymi tlmiacimi gumickami ktore su aj na disku v sachte (Hard disk drive rubber rails, FRU 41V9756). s nimi to tam drzi dobre, su tam take plechove zuby po stranach ktore to drzia. ale k tomu adapteru som ich nedostal. ci by som ich dostal keby som kupil 2,5" HDD part od lenova neviem.
jirip píše:1/ V mé konfiguraci se SATA disk v UB hlásí jako PATA, přestože je nastaven jako AHCI. Hlásí se ale korektně včetně názvu modelu disku. Naproti tomu HDD v primární šachtě se sice hlásí jako SATA, ale nehlásí název modelu o SN ani nemluvě...
j.matrix píše:je bezpecne odobrat disk v sleep mode iba vytiahnutim?
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů