Problem s Rescue and Recovery

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
lwwwl
občas něco napíše

Problem s Rescue and Recovery

Příspěvekod lwwwl » 23 kvě 2007 23:09

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli by jste mi nemohli poradit v čem je problém případně jak ho řešit.
Jsem vlastníkem Lenovo ThinkPad Z60m a mám problém s Rescue and Recovery.

Chtěl bych si uvést notebook do továrního nastavení, tudíž po rebootování počítače si spustím utilitku pomoci modrého tlačítka "ThinkVantage" Tohle mi ale nejede, neboť jsem si nainstaloval Linux a zavádeč grub to prostě blokne. Tudiž jsem si do toho grubu připsal tu partišnu kde je ten system.

Při spouštění té aplikace, se po chvilce objeví na obrazovce hlášení: Rescue and Recovery Workspace Logon a je tam napsáno:

Unable to locale valid key information for this computer. Bypassing logon.

Poté mi najede obrazovka,s menu ve kterém si zvolím Restore your system. Odklikám různe obrazovky, vyberu si to co přesně chci.
Pak kdyz už by měla proběhnout samotná "reinstalace",ale uplyne z ní jen pár vteřin asi tak 3-5 a vyskočí okno s hláškou Product Recovery failed to restore your system.

Nemohli by jste mi poradit jak tohle vyřešit?

diky lwwwl

cancri
občas něco napíše

Příspěvekod cancri » 24 kvě 2007 08:33

Poslední dva dny jsem řešil podobný problém, byť s Vistama.
Co mi pomohlo po různém laborování - nainstaloval jsem standardně čistou instalaci XP. Do toho pouze Rescue and Recovery 3. Tím se vytvořila obnovovací partition. Poté to již zafungovalo.
Podívej se jakou verzi Rescue and Recovery máš. Tuším že jsem někde přečetl že poslední, tj. 4 má problém s obnovením do továrního nastavení.

lwwwl
občas něco napíše

Příspěvekod lwwwl » 24 kvě 2007 22:38

To s tou novou partisnou jsem moc nepochopil. To mi jako zrusi ty partisny ktere mam? Vis jak odnekud si totiz vzit to misto musi.

Nebo proste kdyz mam rozdeleny disk System; Data; Linux; Swap; tak se s nema nic nestane?

Jinymi slovy formatnu C nainstaluju novy system nainstaluju Rescue and Recovery pak teda mam udelat co? Neztratim tim data na linuxovem disku pripadne na datovem?

sry ze se tak blbe ptam :wink:
ale docela me to vytocilo ze to neslo, nebot jsem byl jeste na kolejich a tak jsem chtel vyuzit rychleho netu k stahnuti aktualizaci a ono si to proste reklo ne. Zadne tovarni nastaveni nebude !!! :(

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“