R500 - nekvalitna klavesnica
R500 - nekvalitna klavesnica
Ahojte, som majitelom noveho R500 a som trosku sklamany z kvality. Znepokojuje ma vola baterie, ktora sa hybe hore-dole, ale viac mi vadi klavesnica, ktora v lavej casti, hlavne okolo pismen RTYDFGCV je akoby nepodlozena a ked stlacim klavesu nadoraz, tak hlasno naraza na nejaky spodok. Asi spravim o tom video a dam to na youtube. Zaujimalo by ma ci na toto exestuje nejake dobre riesenie. Na oficialnom fore lenova sa toto rozvadza, ale v spojeni s modelom T500, T400 a W500. Ako riesenie tam jeden z adminov vybavoval taketo staznosti a posielal klavisnice s povodnym robustnejsim dizajnom z cias T61. Po nejakom case riesenie tychto problemov prevzal druhy admin. Prvy uz nepracuje u lenova, aspon jeho status je retired emloyee. V aprili bol topic zamknuty a odvtedy tieto neoficialne vymeny nerobia. Vraj u novych modeloch je tento problem vyrieseny. Ale zda sa, ze lenovo mozno spravil nejake kozmeticke zmeny okolo podlozenia klavesnice, ale tu odlahcenu klavesnicu nadalej davaju do novych notebookov. Prava 1/3 je v poohde, ale ako som vravel, okolo pismena F je to velmi neprijemne. Jednoznacne mi to vadi. Ako najlepsie riesenie by som videl bezplatnu vymenu, alebo aj kupu novej klavesnice, ale dizajnovo z cias modelov T61. Vie mi v tomto probleme niekto z vas poradit?
Lenovo ThinkPad R500
tieto problemy sa rozoberali v teme o R a T modeloch, baterka sa hybe kazdemu, co narobis. Co sa tyka klavesnice, mozno si dostal nejaky leziak, pokial sa ti prehyba moc tak ho reklamuj, daju ti novsiu ktora ma zozadu silnejsi plech
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8
Lenovo ThinkPad X201
Lenovo ThinkPad X201
- Chlebovnik
- guru
Taky jsem měl podobný problém. Nedávno jsem přepastovával a čistil chlazení, takže jsem notebook rozebral (musí se vyndat klávesnice) a po opětovném složení to bylo ok. Takže bych zkontroloval, zda-li je klávesnice dostatečně utažená (je to jeden šroubek vespodu, někde v úrovni kláves H/J). Takže stlačit klávesnici (přiměřeně) a dotáhnout. Mně to pomohlo, ale je možné že máš prostě tu slaběji podloženou klávesnici.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Viklajici se baterie je bezna u vsech ThinkPadu (alespon v mych X31 a R51). Lenovo ted pouziva odlehcene klavesnice, ktere se bohuzel vice prohybaji. Pochybuji ze ti ji zrovna u nas (= zeme tretiho sveta) vymeni za lepsi. Staci to podlozit. Osobne jsem si musel podlozit i jinak vybornou NMB klavesnici v X31, protoze se v levem spodnim rohu mirne prohybala, asi o 0.5 mm.
Tu je to slubovane video, co som natocil:
http://www.youtube.com/watch?v=eTyOHygpOIg
Inak su mierne rozdiely medzi roznymi R500, napriklad kamos ma cesku verziu a ma urcite iny typ LCD panelu, lebo jeho je kontrastnejsi, avsak s mensim jasom. Dalej on ma hitachi-LG DVD RW, ja mam Panasonic/Matshita. Mne sa viac hybe baterka, on ma zas horsie tlacidla touchpadu a trackpointu.
http://www.youtube.com/watch?v=eTyOHygpOIg
Inak su mierne rozdiely medzi roznymi R500, napriklad kamos ma cesku verziu a ma urcite iny typ LCD panelu, lebo jeho je kontrastnejsi, avsak s mensim jasom. Dalej on ma hitachi-LG DVD RW, ja mam Panasonic/Matshita. Mne sa viac hybe baterka, on ma zas horsie tlacidla touchpadu a trackpointu.
Lenovo ThinkPad R500
-
- občas něco napíše
bohuzial, zvykajme si, vsetko je podvod, iba mlieko je z vody
a bude to horsie, ludia nechcu platit za kvalitu viac, ved Thalia odvezie "rovnako" ako predrazeny mercedes, konkurencia tlaci ceny dolu, no akcionari a manageri chcu svoj zisk, tak sa hladaju rezervy v nakladoch, pripadne sa znacka preda a investor nejaky cas profituje z povodnej hodnoty znacky a podstatne znizenych nakladov (znizenej kvality), neskor znacka upadne
a bude to horsie, ludia nechcu platit za kvalitu viac, ved Thalia odvezie "rovnako" ako predrazeny mercedes, konkurencia tlaci ceny dolu, no akcionari a manageri chcu svoj zisk, tak sa hladaju rezervy v nakladoch, pripadne sa znacka preda a investor nejaky cas profituje z povodnej hodnoty znacky a podstatne znizenych nakladov (znizenej kvality), neskor znacka upadne
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“