Thinkpad R61 a vse kolem nej
smiesek: Doporucuju si pohrat s PowerManagerem, jestli sis s nim jeste moc nehrala. Clovek to zachvilu cely pochopi a nastavis si tam takovy opatreni, aby ti to zralo min energie. Na prednasky nepotrebujes skoro zadnej vykon tak se to da dost osekat.
Ja mel akorat problem se svitivosti lamp. Svitili me nedostatecne, tak sem si v biosu musel vypnout ten setrici plan, aby to svitilo neplno, pak to ale zere mnohem vic. Standartne to mas vyply a jas uz si pak nastelujes podle potreby, nejspis skoro na nimimum.
Mrkni na ten Power Manager a fakt si s nim pohraj (samozzejme v tom advanced rozhrani). Mozna se vic pise ve fore o Power Manageru.
Ja mel akorat problem se svitivosti lamp. Svitili me nedostatecne, tak sem si v biosu musel vypnout ten setrici plan, aby to svitilo neplno, pak to ale zere mnohem vic. Standartne to mas vyply a jas uz si pak nastelujes podle potreby, nejspis skoro na nimimum.
Mrkni na ten Power Manager a fakt si s nim pohraj (samozzejme v tom advanced rozhrani). Mozna se vic pise ve fore o Power Manageru.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Kilo: dělá mi problém, že Power Manager je celý v angličtině a proto se bojím jakéhokoliv zásahu, abych z toho neudělala nemožné.
Můžeš mi prosím nějak přiblížit své nastavení? Pokud jedu přes napájení, tak mě to ani tak netíží, než když jedu pouze přes baterii.
Ani nikde na internetu nemohu najít diskuzi, která by odkazovala na co nejvhodnější nastavení![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Můžeš mi prosím nějak přiblížit své nastavení? Pokud jedu přes napájení, tak mě to ani tak netíží, než když jedu pouze přes baterii.
Ani nikde na internetu nemohu najít diskuzi, která by odkazovala na co nejvhodnější nastavení
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
OS Vista Business 32-bit
OS Vista Business 32-bit
no jestli neumis vubec anglicky tak na to nervy asi nemam
Ale jesi umis aspon neco tipnout, tak si vytvor novy profil v Power Manageru, neco jako nove schema, na ktery de prepinat Power Plan. (Nevim jak se ty pojmy ted jmenujou, mam Lenovo ve sprave)
No a ktyz takhle vytvoris novej, tak si ho edituj jak chces a kdyz to bude zly, tak vzdy staci jen prepnout zpet na nejaky prednastaveny rezim.
A jak to nastavit. Cim vic osekas vykon tim vic ti to prida casu. Ale casto je lepsi nejajit nejaky kompromis a na ten ma podle me kazdy svoje naroky, takze zkousej.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ale jesi umis aspon neco tipnout, tak si vytvor novy profil v Power Manageru, neco jako nove schema, na ktery de prepinat Power Plan. (Nevim jak se ty pojmy ted jmenujou, mam Lenovo ve sprave)
No a ktyz takhle vytvoris novej, tak si ho edituj jak chces a kdyz to bude zly, tak vzdy staci jen prepnout zpet na nejaky prednastaveny rezim.
A jak to nastavit. Cim vic osekas vykon tim vic ti to prida casu. Ale casto je lepsi nejajit nejaky kompromis a na ten ma podle me kazdy svoje naroky, takze zkousej.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
Používám wifi připojení jak doma, tak i ve škole. Bohužel se mi ale nedaří docílit toho, abych při přesunu nemusela wifi zapínat ručně. Přesto jsem se koukala na nastavení jednotlivých připojení, kde mám zaškrtnuté, aby se mi to automaticky připojilo, při dostupnosti sítě. Realita je ale opačná, a vždy to musím sama zapnout.
Je to dáno typem NTB, či dělám někde něco špatně?
Je to dáno typem NTB, či dělám někde něco špatně?
Lenovo ThinkPad R61i, NF 092CF, 8932-9ZG
OS Vista Business 32-bit
OS Vista Business 32-bit
Aby se to prepinalo samo, se snadno nastavuje. A pokud obe site nevysilaji najednou, tak to i casto funguje. Ikdyz mozna je nekdy snazsi kliknout v liste na ikonku accesconnection a jen dat z vyjetyho seznamu siti jinou.
Proc ti to nefunguje, je asi ze mas nastaveno v Acessconnection nebo Powermanageru (ted nevim presne kde, a notas porad na zprave :/) aby se ti wifi sama vypnula, kdyz neni signal a tim si setril energii.
Proc ti to nefunguje, je asi ze mas nastaveno v Acessconnection nebo Powermanageru (ted nevim presne kde, a notas porad na zprave :/) aby se ti wifi sama vypnula, kdyz neni signal a tim si setril energii.
nefunkcni ctecka
po downgrade na XP prestala fungovat ctecka karet, respektive nacte pouze 512MB SD, vyssi kapacity neprecte. Zkousel jsem preinstalovat ovladace a zadna zmena. prosim poradte
Ahoj, udělal jsem čistou instalaci xp sp2 a stáhnul system update kterej nainstaloval potřebné ovladače. Problém je ten že nejde zvuk (vyžaduje se ovladač sběrnice HDA Audio,ale nebyl nalezen) a chce to ovladače na PCI Device. Ani nejde tlačítko Thinkvantage. http://img200.imageshack.us/i/lenovor61.jpg/
Když už jsme u těch pamětí, jaký mám dát do R61? Chci přejít na W7 x64, takže bych tam hodil 2x2GB. Co byste řekli na tohle http://www.alza.cz/so-dimm-kingston-2x2 ... d94909.htm Jakou nejvyšší frekvenci ta R61 využije? Je to těch 667 MHz nebo můžu dát vyšší?
Jo a máte někdo zkušenosti s SSD? Četl jsem, že tu někdo má OCZ Vertex a spokojenost.
Jo a máte někdo zkušenosti s SSD? Četl jsem, že tu někdo má OCZ Vertex a spokojenost.
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64
Ja mam teda pemet 2GB odtud: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43516
Ale myslim, ze je snad jedno, ktery tam das. Nejlepe tedy 2 stejny a samozrejme s 667 MHz. Na alze maji myslim pameti i primo od Lenova. Ale vsechny ty ceny sou celkem stejny.
Jo a taky by me zajimala maximalni frekvence, kterou podporuje zakladni deska. Ale mam pocit, ze to bude opravdu maximalne tech 667 MHz a kdo vi jestli je vyuzije plne.
CPUZ mi ukazuje min, ale to je tu nekde reseno v jine diskuzi a melo by to byt spravne, ale toto je jedna z mala veci, ktere jsem uplne nepobral.
Ale myslim, ze je snad jedno, ktery tam das. Nejlepe tedy 2 stejny a samozrejme s 667 MHz. Na alze maji myslim pameti i primo od Lenova. Ale vsechny ty ceny sou celkem stejny.
Jo a taky by me zajimala maximalni frekvence, kterou podporuje zakladni deska. Ale mam pocit, ze to bude opravdu maximalne tech 667 MHz a kdo vi jestli je vyuzije plne.
CPUZ mi ukazuje min, ale to je tu nekde reseno v jine diskuzi a melo by to byt spravne, ale toto je jedna z mala veci, ktere jsem uplne nepobral.
Mela by fungovat i 800MHz pamet, ale pojede jen na 667MHz.
A fungovani snad spravne odhaduju asi takhle. Deska podle jedne (rekneme prvni) pameti zjisti, jak ma komunikovat. Pri spravne variante je druhy modul stejny nebo rychlejsi a to nastaveni tak zvlada. Horsi je varianta, ze pameti nejsou stejne, ta druha stejne nastaveni nezvlada a ntb neni stabilni. Pak muze pomoci prehozeni pameti, deska detekuje o neco pomalejsi parametry, druhy modul nejede na svem maximu, ale vse je stabilni.
A fungovani snad spravne odhaduju asi takhle. Deska podle jedne (rekneme prvni) pameti zjisti, jak ma komunikovat. Pri spravne variante je druhy modul stejny nebo rychlejsi a to nastaveni tak zvlada. Horsi je varianta, ze pameti nejsou stejne, ta druha stejne nastaveni nezvlada a ntb neni stabilni. Pak muze pomoci prehozeni pameti, deska detekuje o neco pomalejsi parametry, druhy modul nejede na svem maximu, ale vse je stabilni.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“