Přeji hezký den,
mám cca měsíc notebook ThinkPad R32 a mám problém s nabíjením baterie.
Někdy se baterie v pořádku nabíjí (dle ikonek), někdy však notebook jakoby baterii vůbec nepoznal (ukazuje, že baterie není vložena) a baterie se vůbec nenabíjí- notebook si myslí, že baterii vůbec nemá.
Přitom baterie je v dobré kondici, dle infa byla vyrobena 3/2009 a začátek používání 6/2009, když je plně nabitá vydrží cca 2 hodiny (tak podrobně jsem to zase netestoval, ale nebyl žádný problém).
Program Everest ukazuje míru opotřebení 0% (co já vím, zda-li se tomu dá věřit).
Systémová ikonka je oranžová, přestože je baterie nabitá na 99% (tedy v noci byla), když jsem dnes počítač zapl, tak to chvíli bylo v pořádku a pak opět ikonka oranžová, ukazatel dole na liště šedý a ntb baterii nepozná.
Trochu jsem tu o tom již něco četl, ale týkalo se to řady T60 atd., že je tam špatná serie baterii, o mém modelu jsem se zde nic nedočetl.
Co s tím, prosím?
Děkuji
Jeste dodatecne doplneni:
Prave jsem zkusil zmerit napeti, ktere jde do baterky (kdyz je notebook pripojeny k siti a baterie vyndana) a je to pouze cca 5 voltu, nejni to malo? Kdyz napeti z napajece je cca 16 voltu.
Jinak napeti je stale stejne- i kdyz je notebook vyply a pouze pripojeny k napajeci a rovnez kdyz je zaply pouze na napajec- stale onech 5 voltu.
BUDU vdecny za kazdou radu.
IBM R32 nabíjení/nenabíjení baterie PROBLÉM
IBM R32 nabíjení/nenabíjení baterie PROBLÉM
Začínal jsem na 8mi bitech a stále vlastní (Sharp PC-1500A + EPSON PX-4). Zlatý BASIC
Nyní IBM R-32 (P4m/1.8, 512ram, 80hdd) + IBM NetVista

Nebojte se, nekoušu :-)
Tolik profi uživatelů IBM a žádná rada či reakce, stejně tak, jako na můj již dřívější dotaz.
Asi nejsem příliš slušný, či co:-)
Asi nejsem příliš slušný, či co:-)
Začínal jsem na 8mi bitech a stále vlastní (Sharp PC-1500A + EPSON PX-4). Zlatý BASIC 

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“