Lenovo T500 výměna za rychlejší HDD
Lenovo T500 výměna za rychlejší HDD
Zdravím. Chci koupit lenovo t500 z eshopu. Konkrétně tento model:2082-BRG.
Obsahuje vsak 320 SATA HDD s 5200 otáčkami. Chtěl bych tento harddisk vyměnit za rychlejší 7200. Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký vybrat? Sedne tam klasický 2,5 např.
http://www.suntech.cz/produkt/83136/HIT ... SATAII.htm
Původní HDD bych poté mohl dát do ultrabay jako rozšíření kapacity.
Vyvstává další otázka- jak přetáhnu systém z původního HDD na nový?
Děkuji za případné odpovědi.
Obsahuje vsak 320 SATA HDD s 5200 otáčkami. Chtěl bych tento harddisk vyměnit za rychlejší 7200. Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký vybrat? Sedne tam klasický 2,5 např.
http://www.suntech.cz/produkt/83136/HIT ... SATAII.htm
Původní HDD bych poté mohl dát do ultrabay jako rozšíření kapacity.
Vyvstává další otázka- jak přetáhnu systém z původního HDD na nový?
Děkuji za případné odpovědi.
Dobre, dejme tomu, ze by to byl disk se stejnou nebo vyssi kapacitou ale 7200 otacek. Napriklad tento:
http://www.lan-shop.cz/seagate-st3500320as-48086
Cetl jsem nekde, ze nejvetsi brzdou notebooku jsou prozatim HDD, proto bych to chtel resit diskem s vyssima otackama (model t500 jsem s timto diskem nenalezl-tedy v rozumne cenove relaci- pro me max 35 000,-) A SSD je zatim opravdu drahe.
Takze co myslite? vleze tam zmineny HDD? A co pretahnuti systemu? Ma nekdo zkusenosti?
Diky
http://www.lan-shop.cz/seagate-st3500320as-48086
Cetl jsem nekde, ze nejvetsi brzdou notebooku jsou prozatim HDD, proto bych to chtel resit diskem s vyssima otackama (model t500 jsem s timto diskem nenalezl-tedy v rozumne cenove relaci- pro me max 35 000,-) A SSD je zatim opravdu drahe.
Takze co myslite? vleze tam zmineny HDD? A co pretahnuti systemu? Ma nekdo zkusenosti?
Diky
- Chlebovnik
- guru
totem:
nevleze, musis koupit 2.5palcovy sata disk, 3.5 se davaji do desktopu
500GB 7200rpm te vyjde cca na 2.5k s dani, davaji okolo 80MB/s prumerne.
nevleze, musis koupit 2.5palcovy sata disk, 3.5 se davaji do desktopu
500GB 7200rpm te vyjde cca na 2.5k s dani, davaji okolo 80MB/s prumerne.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
.když jsem začal shánět notebook,tak mezi mými favority byl HP ProBook s HDD 7200 ot.-ale prodejce a servisman mi říkal,že jich prodal nějakou velkou várku do velkého podniku a téměř všechny s HDD 7200 ot. v brzké době odešly !!!!!.....prý s HDD s vyšší rychlostí jsou u notebooků problémy s chlazením........
Ano,vice se hreje ,poznam to i u sve toshiby,v kovovem klasliku kde je disk pridelany je ten se 7200ot znatelne vice rozpaleny, nez disk v druhe sachte se standartnimi otackami.Znamy tez zakoupil a upgradoval u sveho zanovniho notebooku disky na 7200ot a ani ne po roce mu umrel.
Jinak prechod od 5400ot na 7200ot zbytecny,rozdil opravdu minimalni.
Jinak prechod od 5400ot na 7200ot zbytecny,rozdil opravdu minimalni.
Naposledy upravil(a) uiqjirka dne 05 pro 2009 19:26, celkem upraveno 1 x.
HP ProBook 470 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 2TB HDD, 16GB RAM, Intel Core i7
Lenovo Thinkpad T430s - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i3
Lenovo Thinkpad T420 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i5
Lenovo Thinkpad T430s - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i3
Lenovo Thinkpad T420 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i5
Co SSD
ahoj a co zkusit SSD, nyní dorazily do obchodu modely Kingston V a mají poměrně slušné výsledky. Neřešíš otřesy a hlučnost. Měl by se méně zahřívat a možná mít i menší spotřebu.
64 GB varianta stojí cca 2800 s daní a to mi přijde už přijatelná nabídka, navíc to s přehledem smete jakýkoliv 2,5" HDD....
Já osobně mám T500 a nejspíš si jej koupím.
64 GB varianta stojí cca 2800 s daní a to mi přijde už přijatelná nabídka, navíc to s přehledem smete jakýkoliv 2,5" HDD....
Já osobně mám T500 a nejspíš si jej koupím.
Z61m -> T500 -> X220 -> MBPro 13 -> XPS 15 -> MBPro 13
BTW: Rozdil mezi 5400 a 7200ot. disky je tak nesmyslne maly, ze menit hned po koupi kvuli par procentum vykonu je blbost... Kdyz uz chces vykon, kup SSD. SSD je ale docela drahej rozmar.. kazdopadne kdo to zkusi, uz klasicky HDD nechce ani videt.
Jinak spotreba SSD oproti HDD fakt neni to dulezity... Hlavni vyhodou je bezhlucnost a rychlost.
Jinak spotreba SSD oproti HDD fakt neni to dulezity... Hlavni vyhodou je bezhlucnost a rychlost.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- občas něco napíše
Proc?
Zkusili jste si polozit otazku, proc tam nedal rychlejsi disk rovnou vyrobce? Ono tech aspektu je povicero: Rychlejsi disk nejenom vice hreje, ale take spotrebuje na udrzeni otacek vice energie a podstatne choulostivejsi vuci otresum. SW od lenova navic zastavuje disk behem otresu, cimz neustale rozjizdeni na 7.2kpmr spotrebu jeste zvysi.
Vykon pri pouziti pomalejsiho disku znatelny pochopitelne je. Dokonce vyrazne. Ale projevi se pouze v pripade, ze jiz operacni system nema dostatek volne RAM a zacne ukladat data do swap souboru na disku. Doba nahodneho pristupu pri potrebe ctceni a zapisu do swapu se projevi zbrzdenim systemu na pozadavky a neustalym "strouhanim" disku.
Pokud pouzivate Windows Vista ci Windows 7, doporucuji vykompenzovat v pripade nedostatku RAM (coz 2GB mohou byt) radeji nakupem 4GB flash USB disku a nechat system at jej vyuzije pro technologii ReadyBOOST. Flash disk nestrouha hlavickami a windows si na nej proto uklada data, ktera se malo meni a casto ctou. (vetsina swapu). Tim dojde k eliminaci problemu se ctenim z HDD a vykon systemu se enormne zvysi.
V pripade, kdy zrovna preferujete vydrz baterie a spotreba USB vam vadi, muzete flash kdykoliv vytahnout. S rychlejsim diskem to moc nejde.
V neposledni rade pravdepodobnost poskozeni hlavicek disku pri otresech je vetsi zrovna pri rychlem nahodnem pristupu k disku, kdy hlavicky skacou z mista na misto. Takze vlastne ulevite i disku..
Vykon pri pouziti pomalejsiho disku znatelny pochopitelne je. Dokonce vyrazne. Ale projevi se pouze v pripade, ze jiz operacni system nema dostatek volne RAM a zacne ukladat data do swap souboru na disku. Doba nahodneho pristupu pri potrebe ctceni a zapisu do swapu se projevi zbrzdenim systemu na pozadavky a neustalym "strouhanim" disku.
Pokud pouzivate Windows Vista ci Windows 7, doporucuji vykompenzovat v pripade nedostatku RAM (coz 2GB mohou byt) radeji nakupem 4GB flash USB disku a nechat system at jej vyuzije pro technologii ReadyBOOST. Flash disk nestrouha hlavickami a windows si na nej proto uklada data, ktera se malo meni a casto ctou. (vetsina swapu). Tim dojde k eliminaci problemu se ctenim z HDD a vykon systemu se enormne zvysi.
V pripade, kdy zrovna preferujete vydrz baterie a spotreba USB vam vadi, muzete flash kdykoliv vytahnout. S rychlejsim diskem to moc nejde.
V neposledni rade pravdepodobnost poskozeni hlavicek disku pri otresech je vetsi zrovna pri rychlem nahodnem pristupu k disku, kdy hlavicky skacou z mista na misto. Takze vlastne ulevite i disku..
Opravdu 7200 vs. 5400 - je rozdil tak velky?? Ja tedy nevim, ale za me je to sul nul prd.... Az narocne operace, velky swap mohou ukazat rozdil, ale i tak, je to m inimalni. Mel jsem 250GB 5400 a 200GB 7200 a fakt jsem rozdil pri provozu nepoznal.. Kdyz uz to nekdo dela kvuli te ryhchlosti, tak nema smysl menit hlemyzde za hlemyzde, ale dat tam rovnou SSD.. pokud je SSD financne nedostupny, tak radeji hodit ty penize do prasatka a udela lip...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
no tak ked to vezmem takto,tak medzi 250 v notase a mojim 7200otackovym v desktope je rozdiel obrovsky. DOkonca je rozdiel aj v novom do notasu co som kupil -320GB, 5400 ( kvoli teplote a spotrebe). Cez vianoce sa ich chystam vymenit
Lenovo ThinkPad T500 , T9400, 6GB RAM, crucial m4 240GB ssd, 4500mhd+3650, LED podsvietenie, 320GB Ultrabay, Win8
Lenovo ThinkPad X201
Lenovo ThinkPad X201
5400ot v notebooku a 7200ot v notebooku temer zadny viditelny rozdil.S domacim PC to neporovnavej.
HP ProBook 470 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 2TB HDD, 16GB RAM, Intel Core i7
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“