LENOVO G550
Včera mi přišel G550A a mimo to, že je to výbornej stroj, klávesnice super, výkon za tu cenu je taky parádní... ale mám taky problém s ventilátorem, který po zapnutí není slyšet vůbec, pak se při běžné práci zapíná chvílema a nakonec zůstane běžet při docela hlasitých otáčkách a vypne se jen občas na pár vteřin. OEM W7 HP jsem přeinstaloval na Professional, zkoušel jsem si hrát s power managementem, intalovat různý ovladače grafiky, ale bez výsledku. Psal jsem do Lenova, zatim mi nepřišla odpověď, pak dam vědět.
Spíš se zeptam takhle: Je tu někdo s G550A (s T6600 a G210M), kdo nemá s hlučnym větrákem problém?
Spíš se zeptam takhle: Je tu někdo s G550A (s T6600 a G210M), kdo nemá s hlučnym větrákem problém?
otava5 píše:podle me to dela ta dediktovana grafika kdyby byla integrovana tak by me zajimalo jak je hlucnej ...
To máš pravdu, větrák spouští hlavně ta grafika, ty nižší verze s tim problém nemaj.. Dokonce ani to starší Áčko s G105M.
Jinak zatim největší spokojenost, věřim, že se s tim chlazením Lenovo nějak vypořádá a brzo vydaj opravenej bios. Rozhodně neuvažuju o tom, že bych ho kvůli tomu vrátil
udo píše:takze ta verze s G105M toto nedela?
Pozor ale třeba na CZC píšou ve specifikacích G105M, ale ve skutečnosti tam je G210M...
Jinak mě napadlo možný řešení problému.. Používam ForceWare 195.55, kdyby někdo měl čas a náladu testovat různý ovladače a jejich vliv na teplotu, můžete zkoušet z http://laptopvideo2go.com/
Nebo jestli někdo zvádá RivaTuner (http://www.slunecnice.cz/sw/riva-tuner/), tam by se možná taky něco dalo vymyslet.
No hluk jako takový zas tak strašný není, spíš jde o to, jak často ventilátor spíná. Teď zrovna jak ti tady píšu (kromně firefoxu není nic spuštěno) tak spíná každých asi 8 vteřin a běží vždy jenom 2 vteřiny. Když jen tak serfuju a mám k tomu třeba potichu puštěné rádio, tak to vůbec nevnímám. Problém trochu je, když je ticho a potřebuju se soustředit na práci, potom to docela ruší. Jinak ntb je to hezký, ale kvůli tomuhle mám i po měsíci od koupě občas nutkání jít ho vrátit. Zatím čekám a doufám, že přijde update biosu, který to vyřeší
tak, a ted babo rad
ahojte vsichni co jste o tomto modelu uvazovali. I ja jsem mel po rocnim blbnuti s MSickem /nakonec jsem ho ze tretiho servisu uz nedostal zpet/naslapnuto na tohoto kone a ted tady ctu o situci s vetrakem, coz je dost neprijemny.
Re: tak, a ted babo rad
i ja ale furt nemuzu najit lepsi nahradu tak asi pujdu do tohoto stale vaham
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“