Klávesové zkratky - konkrétně (Ctrl+F2)

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
tjantac
občas něco napíše

Klávesové zkratky - konkrétně (Ctrl+F2)

Příspěvekod tjantac » 30 lis 2009 13:36

Zdravím,

jsem čerstvý užitatel ThinkPadu T400s a mám problém se zkratkami.

Programuji v Delphi (D7) a při tom používám velmi často několik klávesových zkratek. Mezi nimi například Ctrl+F2 (zastavení právě debugovaného programu). Ale na čestvě aktivovaném notebooku s W7 cz mi tato klávesová zkratka nefunguje.

neví někdo co s tím? kde je zakopaný pes?

Když jsem procházel nastavení, tak jsem našel několik, jiných, klávesových zkratek u nastavení pro Intel VGA adapter a po jejich vypnutí mi Ctrl+F2 začalo fungovat. Nicméně po restartu se opět problém vrátil. Na desktopu mi klávesové zkratky pod stejným OS fungují bezproblémů.

ps. Lenovo jak se zdá jde v tomto směru proti proudu a jeho ignorantní chování ohledně umístění Ctr vs. Fn mne od koupi odrazovalo. Nicméně jsem tak učinil a už musel například odinstalovat jejich úžasnou lupu (Fn+space) jejiž aktivace 10x za hodinu díky záměně s obdobnou zkratkou mne přiváděla k šílenství. Jestli se mi nepodaří rozchodit NORMÁLNI KLÁVESOVÉ ZKRATKY tak budu muset buď změnit zaměstnání, nebo vyhledat nejakého zástupce a jinak naprosto úžasný ThinkPad mu hodit na hlavu :(

tjantac
občas něco napíše

nalezení programu který "sežral" Ctrl+F2

Příspěvekod tjantac » 10 pro 2009 14:21

cca dva týdny práce s notebookem a problém jsem odhalil:

Program "ThinkVantage Pasword Manager" používá defaultně tyto klávesové zkratky:

CTRL+F2 - Login Recall
CTRL+SHIFT+B - Open Password Manager
CTRL+SHIFT+H - Try-and-Transfer Tool

pokud máte problém s nefunčností některé z těchto zkratek, stačí SW vypnout nebo si zkratky předefinovat

postup: CTRL+SHIFT+B > SetPreferences > Hot keys

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“