Jsem vývojář a při psaní jedné aplikace se mi stala taková nepěkná věc u které jsem se zasekl na několik hodin hledáním chyby v kódu. Chyba ovšem nebyla přímo v mém programu ale spíše v kombinaci náhod způsobených působením utility "ThinkVantage Password Manager".
Stručně řečeno, utilita hlídá spouštěné programy a pokud se na nějakém otevíraném dialogu objeví okénko pro zadání hesla, snaží se jej vyplnit a usnadnit tak uživateli práci. Každopádně způsob jakým tato utilita zjištěje a vyplnuje údaje není zcela korektní a může způsobit pád aplikace.
Pokud se tedy někdy stkáte na svém Lenovu s programem který vám nejde spustit, nebo padá, zkuste vypnout utilitu "ThinkVantage Password Manager".
Nedaří se Vám spustit aplikace, nebo Vám hned vyhlásí chybu?
Pokud by někoho zajímali podrobnosti tohoto problému, pak stručně řečeno jde o toto:
Pokud změníte vzhled nějaké vizuální komponenty, která je zrovna v ten okamžik skrytá a vynutíte si u ní její překreslení, některým mechanizmům uvnitř knihoven Windows se to moc nelíbí a často vyvolají vyjímku. Pokud tato vyjímka není ošetřena, často se to projeví pádem celé aplikace.
Aplikace "ThinkVantage Password Manager" se může pokusit vyplnit políčka pro zadání přihlašovacích údajů v době kdy není zobrazen přihlašovací dialog a to může způsobit výše uvedený stav.
Pokud změníte vzhled nějaké vizuální komponenty, která je zrovna v ten okamžik skrytá a vynutíte si u ní její překreslení, některým mechanizmům uvnitř knihoven Windows se to moc nelíbí a často vyvolají vyjímku. Pokud tato vyjímka není ošetřena, často se to projeví pádem celé aplikace.
Aplikace "ThinkVantage Password Manager" se může pokusit vyplnit políčka pro zadání přihlašovacích údajů v době kdy není zobrazen přihlašovací dialog a to může způsobit výše uvedený stav.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“