Jak bych to uvedl ? Nefunguje to *JOKINGLY*
Ze začátku se na ntb jen párkrát za týden při nějákém otřesu objevila bluescreen->reset a zase šlapal. Začínalo to být častější, tak jsem naivně přeinstaloval systém. Nepomohlo.
Nejzajímavější je, když už to 'spadne' tak po restartu to dělá pokaždé něco jiného, jen málokdy naběhne a musím počkat tak den a zase jede.
jedny ze scénářů které se po restartu dějí jsou:
1) při načítání systému se to restartuje a tak pořád dokola.
2) Vůbec se neobjeví uvítací okno biosu, jen černá obrazovka a nic se neděje.
3) naběhne bios a vypíše hlášku The file may be corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.(stačí počkat tak tři hodiny a spustí se zase normálně)
4) po naběhnutí biosu se jakoby posere grafika, obrazovka je plná nesmyslných barevných obdelníčků a nic dál
5) jednou za čas to naběhne do systému, načež zase bluescreen a já čekám co se bude dít dál
6) A posledním stavem je že to naběhne a drží se 24h/d i s cestováním
Ze začátku jsem spoléhal na vadný hdd, ale nejspíš by to aspoň dělalo pořád to samé. Nějáký návrhy ? Jen mi prosím neříkejte deska, to se mi nelíbí..
(Notebook má již 3,5 roku, základovka je půl roku stará)
Ibm T43
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Disk to nebude. Ten neumí "posrat" grafiku. Celkem bych se vsadil, že chyba bude v desce - tam máš grafiku od ATI?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Má to chipset od intelu (910GML Express Chipset Family) Asi po 3 měsících používání té nové desky jsem i měnil teplovodivé pasty za lepší(Po výměně to jelo v pohodě dál, až do posledních dvou týdnů).
Jako bohužel to asi bude něčím na desce, pomohlo by kdybych věděl aspoň přibližnou lokaci pomocí těchto 'symptonů' dál už bych to snad zvládl.
Jako bohužel to asi bude něčím na desce, pomohlo by kdybych věděl aspoň přibližnou lokaci pomocí těchto 'symptonů' dál už bych to snad zvládl.
IBM T43 - Intel Pentium-M 1.73 GHz, 1x 1024 MB DDR, 60 GB 5400rpm, Windows 7 Home premium + Ubuntu 8.10 GNOME
-
- občas něco napíše
Přitlač při startu na northbridge (stačí i přes chladič), na 90% je tvůj problém tam:-). Na T43 s Intel grafikou se takhle prakticky nic jinýho nesype. Dovedu si představit, že by to mohl být i problém southbridge, ale vzhledem ke zkušenostem s těma deskama sázím jednoznačně na sever:D. Disk to podle příznaků skoro určitě nedělá, nemá jak - zkus ho vytáhnout a uvidíš (k zapnutí je potřeba jen holá deska, CPU, RAM, napájení a něco čím to zapneš, tzn. většinou klávesnice, nebo docking, disk potřeba není).
Institution of Black Magic
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“