Thinkpad R400/R500 seria
Problem s R500
Zdravím,
již před nějakou dobou jsem psal, že se mi muj Thinkpad R500 (kupovany nekde v září 2009) začal asi po 3 měsících srát.
Problémy jsou následující:
při spuštění nějaké hry (ani nijak náročné) se ntb náhle vypne
Po následnovném spuštění to buď hází modrou obrazovku a fatal error, po nějaké době se ale zase vzpamatuje. Tohle celé se něděje po každém spuštění hry, neobjevil jsem žádnou příčinu. Projel jsem všechny testy v ThinkVantage Toolbox a žádná závada nebyla nalezena.
Display problikává
Občas když chci display vypnout, nebo se naopak zapíná, se stává, že začne problikávat, tzn. vypínat se a znovu zapínat. Takhle je schopen blikat třeba minutu.
Display je "unavený"
Když někdy probudím ntb z režimu spánku, display svítí příšerně málo. Při nejnižším stupni podsvícení je takřka nečitelný. Po nějaké chvíli se postupně rozsvítí na normální uroveň. Mimo to se dost často stává že se nějak zasekne regulování jasu displaye a musím kvůli tomu ntb restartovat.
Displey je zažloutlý
Bílá barva je hnusně nažloutlá, jak na displayích starých X let. a to mám ntb cca 7 měsíců. V porovnání s bratrovým Dell Studio fakt humus To samé v porovnání s kámošovým SL500.
Dál bych ještě zmínil dle mého názoru až nadměrné vrzání plastů. Srovnával jsem s kámošovou SL500, která oproti mé R500 nevrže takřka vůbec.
Notebook ovšem stále nemůžu dát na reklamaci, protože VŠE SE DĚJE JEN OBČAS a žádný test závadu nezaznamenal, tudíž bych to dal do servisu a oni by mi to tutově vrátili s tím, že nic neobjevili. A mě se nechce se vzdávat na 14 dní notebooku aby mi ho ve stejném stavu. Proto stále čekám, až se to vysere úplně...
Máte někdo nápad, co s tím může být a jak to řešit?
Děkuji za rady či názory
již před nějakou dobou jsem psal, že se mi muj Thinkpad R500 (kupovany nekde v září 2009) začal asi po 3 měsících srát.
Problémy jsou následující:
při spuštění nějaké hry (ani nijak náročné) se ntb náhle vypne
Po následnovném spuštění to buď hází modrou obrazovku a fatal error, po nějaké době se ale zase vzpamatuje. Tohle celé se něděje po každém spuštění hry, neobjevil jsem žádnou příčinu. Projel jsem všechny testy v ThinkVantage Toolbox a žádná závada nebyla nalezena.
Display problikává
Občas když chci display vypnout, nebo se naopak zapíná, se stává, že začne problikávat, tzn. vypínat se a znovu zapínat. Takhle je schopen blikat třeba minutu.
Display je "unavený"
Když někdy probudím ntb z režimu spánku, display svítí příšerně málo. Při nejnižším stupni podsvícení je takřka nečitelný. Po nějaké chvíli se postupně rozsvítí na normální uroveň. Mimo to se dost často stává že se nějak zasekne regulování jasu displaye a musím kvůli tomu ntb restartovat.
Displey je zažloutlý
Bílá barva je hnusně nažloutlá, jak na displayích starých X let. a to mám ntb cca 7 měsíců. V porovnání s bratrovým Dell Studio fakt humus To samé v porovnání s kámošovým SL500.
Dál bych ještě zmínil dle mého názoru až nadměrné vrzání plastů. Srovnával jsem s kámošovou SL500, která oproti mé R500 nevrže takřka vůbec.
Notebook ovšem stále nemůžu dát na reklamaci, protože VŠE SE DĚJE JEN OBČAS a žádný test závadu nezaznamenal, tudíž bych to dal do servisu a oni by mi to tutově vrátili s tím, že nic neobjevili. A mě se nechce se vzdávat na 14 dní notebooku aby mi ho ve stejném stavu. Proto stále čekám, až se to vysere úplně...
Máte někdo nápad, co s tím může být a jak to řešit?
Děkuji za rady či názory
-
- píše často
- Chlebovnik
- guru
Re: Problem s R500
philipp píše::arrow: při spuštění nějaké hry (ani nijak náročné) se ntb náhle vypne
Display problikává
Tohle by klidně mohl být problém s drivery. Zkus jiné drivery na grafiku (pokud máš nejnovější, pokud ne, tak upgrade).
philipp píše::arrow: Display je "unavený"
Tohle je klasická vlastnost CCFL displayů. Tzn. že po probuzení chvíli trvá, než osvětlení dosáhne maximální intenzity.
philipp píše::arrow: Displey je zažloutlý
TN displaye jsou prostě mrdky. Může to souviset i s konkrétním výrobcem displaye nebo s technologií podsvíceni (LED vs CCFL).
philipp píše::arrow: Dál bych ještě zmínil dle mého názoru až nadměrné vrzání plastů. Srovnával jsem s kámošovou SL500, která oproti mé R500 nevrže takřka vůbec.
Tohle už se tu několikrát řešilo... bylo tomu tak i na R61, je tomu tak (částečně) i na mojí T61p. Ty plasty nedoléhají k vnitřní kovové kostře natěsno, aby v případě pádu existovala nějaká vůle. Kdyby tam nebyla, hrozilo by větší riziko prasknutí toho plastu.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Hmm, zajímavý, u mně funguje jenom jako \ nebo | ať mám přeplou klávesnici jakou chci (EN nebo CS). Namalovaná hvězdička tam je, ale nedokážu ji z tý klávesy vyloudit. A ani & za pomoci týhle klávesy nevím jak napsat. Zkoušel jsem jen samotnou = \ se Shiftem = | s Alt Gr = nereaguje. Na EN klávesnici to dělá úplně stejně. Je to normální?
-
- píše často
Díky, Fn+NmLk a pak P a zase přepnout zpátky vypadá asi nejpoužitelněji, i když moc velká výhra to taky není.
Přepínáním na anglickou a Shift+8 znám.
Alt+42 se dá napsat jen se zapnutým NmLk-to už je jednodušší zapnout NmLk a zmáčknout P.
Ale stejně mi přijde divný že mi na tý spodní klávese jde napsat jen \ a |.
Přepínáním na anglickou a Shift+8 znám.
Alt+42 se dá napsat jen se zapnutým NmLk-to už je jednodušší zapnout NmLk a zmáčknout P.
Ale stejně mi přijde divný že mi na tý spodní klávese jde napsat jen \ a |.
stačí si změnit klávesnici ve windows, je tam nejen česká, ale i "qwerty" a "programátorská" (taky je qwerty).
Jedna z nich má !@#$%^&*() přístupné pře pravý alt a jinak se chová normálně, druhá !@#$%^&*() se shiftem, české znaky přes shift a klasicky čísla.
Jinak se dá klávesnice i SW překopat, jsou na to programy, na win xp jsem používal klávesnici, která bzla normálně qwertz, ale přes pravý alt jsem měl anglické znaky.
http://www.craftcom.net/08_upravujeme/k ... layout.htm
prg stáhnete zde:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
jestli to valí i na nových OS, nevím.
Každopádně to zkusím (tu překopanou klávesnici jsem si bohužel nikde nezálohoval) a pak dám vědět (win7 x64)
Jedna z nich má !@#$%^&*() přístupné pře pravý alt a jinak se chová normálně, druhá !@#$%^&*() se shiftem, české znaky přes shift a klasicky čísla.
Jinak se dá klávesnice i SW překopat, jsou na to programy, na win xp jsem používal klávesnici, která bzla normálně qwertz, ale přes pravý alt jsem měl anglické znaky.
http://www.craftcom.net/08_upravujeme/k ... layout.htm
prg stáhnete zde:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
jestli to valí i na nových OS, nevím.
Každopádně to zkusím (tu překopanou klávesnici jsem si bohužel nikde nezálohoval) a pak dám vědět (win7 x64)
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“