koupe starsiho thinkpadu
Já jsem šel do T40p s půlroční zárukou a jsem nadmíru spokojený, pokud nestane nějaká nenadálá událost, tak mi vydrží hezkých pár let (výkon je pro mé potřeby nadprůměrný, většinu času jedu s procesorem na 600 MHz a vytížením do 20%), líbí se mi vzhledově i zpracováním.
Jen bych se zeptal na dvě věci.
1. jsem četl, že se nějak vylamuje grafika či co, můžete to někdo rozvést, co to znamená a jak k tomu obvykle dochází (notebook mám jako cestovní).
2. dá se někde ještě koupit nebo nechat zrepasovat baterka? Sice mi vydrží něco málo přes tři hodiny, ale NHC i Everest tvrdí, že je opotřebovaná z 67%, proto bych rád co nejdříve novou).
Děkuji.
Jen bych se zeptal na dvě věci.
1. jsem četl, že se nějak vylamuje grafika či co, můžete to někdo rozvést, co to znamená a jak k tomu obvykle dochází (notebook mám jako cestovní).
2. dá se někde ještě koupit nebo nechat zrepasovat baterka? Sice mi vydrží něco málo přes tři hodiny, ale NHC i Everest tvrdí, že je opotřebovaná z 67%, proto bych rád co nejdříve novou).
Děkuji.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
-
- Moderátor
Faramir píše:1. jsem četl, že se nějak vylamuje grafika či co, můžete to někdo rozvést, co to znamená a jak k tomu obvykle dochází (notebook mám jako cestovní).
prerusia sa kontakty ktorymi je priletovana grafika k mainboardu (grafika je v BGA puzdre). moze to nastat pri nadmernom mechanickom namahani spodnej casti sasi a tym padom aj mainboardu (skrutenie, prehnutie).
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
sirius1983 píše:Repasování podle mě nemá moc smyls, je spousta shopů, kde prodávají neoriginální nové baterie pro všechna možná zařízení a ceny se pohybují už os 1500. Ale opotřebování baterky z 1/3 podle mě ještě není na výměnu...
Při opotřebování z 1/3 by to opravdu smysl nemělo, ale tohle je ze 2/3.
zvonicek píše:Doporučuji koupi neoriginální baterie na eBay.com, pro můj starší ThinkPad R40 jsem zde koupil baterii jen za 800 Kč s poštovným a s jsem s ní velmi spokojen.
Tam je podle mě celkem otázka, co vlastně ve skutečnosti přijde. Ale možná to zkusím.
Ghost píše:prerusia sa kontakty ktorymi je priletovana grafika k mainboardu (grafika je v BGA puzdre). moze to nastat pri nadmernom mechanickom namahani spodnej casti sasi a tym padom aj mainboardu (skrutenie, prehnutie).
Děkuji za vysvětlení. Chápu-li dobře, může se to stát třeba tehdy, když se notebook vezme jen za jednu stranu/roh. Tohle naštěstí nedělám, ale kamarád by s tím měl dost problém, bere takhle notebook velice často.
Core i5 750@3600 MHz, Gigabyte GA-P55-UD3R, 8 GB DDR3 1600 MHz, Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X, Kingston SSDNow V 64 GB, 2x320 GB RAID0 + 1 TB, 24"+22", Win 7 HP x64
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Faramir píše:Děkuji za vysvětlení. Chápu-li dobře, může se to stát třeba tehdy, když se notebook vezme jen za jednu stranu/roh. Tohle naštěstí nedělám, ale kamarád by s tím měl dost problém, bere takhle notebook velice často.
Nechci přímo strašit, ale u mého sekundárního IBM T41 se ta vada s čipem projevila přesto, že jsem ho víceméně nikam nebral a většinou ležel na stole. O té vadě jsem věděl od začátku a dával si fakt pozor, ale stejně se stalo. Nevím, kdo ví, ale je to o štěstí na kus, kamarád má T40p, který nosí deně do školy a pořád drží
Ježkovy zraky. A to jsem T40p koupil právě proto, že to je ThinkPad, o kterých se tvrdí, že jsou velice kvalitní a "držáky"
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Tak v tom případě doufám, že u mě se to neprojeví, byl bych fakt nerad, protože jinak je to výborný, výkonný a na pohled moc pěkný notebook. Akorát budu muset koupit větší disk, protože 40 GB je fakt hodně málo a uvažuji o nové baterce, protože ta co tam je je z roku 2003 a dost jetá (sice mi teď vydrží lehce přes tři hodiny, ale nevěřím tomu, že to tak vydrží moc dlouho)...
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Děkuji
Ona právě až tak pomalu neklesá Tímto tempem co je doposud bude total dead počítám tak do dvou měsíců (přeci jen notebook jede z baterky celkem často, dost s ním cestuji).
Ona právě až tak pomalu neklesá Tímto tempem co je doposud bude total dead počítám tak do dvou měsíců (přeci jen notebook jede z baterky celkem často, dost s ním cestuji).
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
Acer Aspire One 110-Bw
HTC HD2
-
- občas něco napíše
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“