ThinkPad EDGE 11
ThinkPad Edge 11
Ba ne processor = 3,9,Index 3,2 je Aero, ale například grafika pro hry je 4,7. Těch cca 5 hodin jedu s wifi. Jak říkám jsem velmi spokojený. Volil jsem mezi 11" nebo 13" a zatím jsem přesvědčen, že jsem volil správně.
Já se taky právě rozhodovat mezi 13" a 11", ale zdálo se mi, že ta AMD varianta 11"ky má lepšíí baterii (a dle fotek i inteligentnější rozložení klávesnice).
A ještě jeden dotaz - co pevnost víka a displaye? Je tak strašná, jak ji popisovaly recenze 13"ky? Měl bys odvahu EDGE držet pouze za display, nebo na to se ti zdá moc "plasťák"?
A ještě jeden dotaz - co pevnost víka a displaye? Je tak strašná, jak ji popisovaly recenze 13"ky? Měl bys odvahu EDGE držet pouze za display, nebo na to se ti zdá moc "plasťák"?
ThinkPad Edge 11
Asi nejsem ten správný na takové pokusy. Vše je na způsobu zacházení. Měl jsem před tím Asus 901 (roky) a stále chodí. Denně jsem jej nosil do práce. Dal jsem tam 32GB SSD a dělal jsem na tom 2 roky práci (office). Spokojenost. Teď jsem musel již řešit větší, protože mám již velká data a přeci jen Asus již nestačil. Proč tento notebook. Malá váha,dlouhá výdrž,dobré zobrazení (13 má to samé).
Nemyslim, ze by Edge 11 mal horsie panty alebo sasi ako cenovo podobna konkurencia. Co mas na mysli tym podrzanim za veko?
Btw Thinkpad je len marketingovy nazov pre pracovne notebooky od Lenova, ktore maju rozne rady od lowendu az po highend. A Edge je prave ten lowend, ktore by som zrovna ako odolne nenazyval. To, ze je nejaky Lenovo notebook zaradeny do Thinkpad rady znamena len lepsiu servisnu podporu a zatial aj to, ze ma trackpoint. Nic viac nic menej. Tie marketingove reci o "torture testoch" ber s rezervou (a nie len u Lenova). Vsetky notebooky co idu do predaja sa testuju a neznamena to, ze su na svoju cenu/triedu nadstandardne odolne.
Btw Thinkpad je len marketingovy nazov pre pracovne notebooky od Lenova, ktore maju rozne rady od lowendu az po highend. A Edge je prave ten lowend, ktore by som zrovna ako odolne nenazyval. To, ze je nejaky Lenovo notebook zaradeny do Thinkpad rady znamena len lepsiu servisnu podporu a zatial aj to, ze ma trackpoint. Nic viac nic menej. Tie marketingove reci o "torture testoch" ber s rezervou (a nie len u Lenova). Vsetky notebooky co idu do predaja sa testuju a neznamena to, ze su na svoju cenu/triedu nadstandardne odolne.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8
Podržením za víko myslím to, že si ten notebook rozevřeš co nejvíc to jde a chytneš ho za vrh víka/displaye a třeba si z něj čteš.
Každopádně, to, že je to lowend je mi jasné podle ceny, vzhledu i vnitřností. Torture testy s rezervou beru, na notebook si stejně budu dávat pozor co nejvíc to pude, nebudu jej zbytečně týrat a mlátit s ním.. ale zase by se to nemuselo rozpadnout, když to právě uchopím za víko a tak.
Každopádně, to, že je to lowend je mi jasné podle ceny, vzhledu i vnitřností. Torture testy s rezervou beru, na notebook si stejně budu dávat pozor co nejvíc to pude, nebudu jej zbytečně týrat a mlátit s ním.. ale zase by se to nemuselo rozpadnout, když to právě uchopím za víko a tak.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bych teda fakt s žádným lowendem radši nedělal.pajousek píše:Podržením za víko myslím to, že si ten notebook rozevřeš co nejvíc to jde a chytneš ho za vrh víka/displaye a třeba si z něj čteš.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- občas něco napíše
Zdravím, já mám jiný problém, koupil jsem kvůli výdrži baterie NTB s 6ti článkovou baterií, ale jak mám dole na liště ten zelený ukazatel od Lenova tak se to nikdy nepřiblíží ani k 5ti hodinám. Myslím že výdrž byla mezi 5-6h udávaná. Nikdy jsem NTB neměl, nemohl by mi to pomoct někdo nějak nastavit, pokud se to musí?
Další problém jsem měl se zálohou, je tu vytvořeno 10 GB disk na zálohu a když mi to Winy i Lenovo Toolbox hlásilo jako upozornění, dal jsem to zálohovat, na disku nebylo dost místa, asi tam již něco bylo, protože bylo pouze 2 GB volného místa. Upozornění nezmizelo, tak jsem si řekl, že těch 9,5 GB musí na zálohu stačit. Disk jsem tedy naformátoval a záloha se uložila jen 4 GB a pak to hlásilo, že na zálohu není dost místa a záloha neproběhla. Tak jsem si řekl, že už to stačí a na externím disku jsem měl 130 GB volného, i tam se záloha neudělala a hlásilo to, že není dost místa. Přitom jsem dával zálohovat vše kromě mnou nahraných věcí (filmy, fotky, mp3 atd...). Nakonec jsem nechal tu zálohu, která se vytvořila (4,6 GB) a všechna upozornění jsem zamítl. Ví někdo co s tím?? Co bych měl nastavit a tak??
Ještě jedna věc, možná se mi to zdá, ale ten reprák moc nehraje, nebo se pletu?? Je pravda, že jsem zvyklej z PC na 5.1 repro.
Další problém jsem měl se zálohou, je tu vytvořeno 10 GB disk na zálohu a když mi to Winy i Lenovo Toolbox hlásilo jako upozornění, dal jsem to zálohovat, na disku nebylo dost místa, asi tam již něco bylo, protože bylo pouze 2 GB volného místa. Upozornění nezmizelo, tak jsem si řekl, že těch 9,5 GB musí na zálohu stačit. Disk jsem tedy naformátoval a záloha se uložila jen 4 GB a pak to hlásilo, že na zálohu není dost místa a záloha neproběhla. Tak jsem si řekl, že už to stačí a na externím disku jsem měl 130 GB volného, i tam se záloha neudělala a hlásilo to, že není dost místa. Přitom jsem dával zálohovat vše kromě mnou nahraných věcí (filmy, fotky, mp3 atd...). Nakonec jsem nechal tu zálohu, která se vytvořila (4,6 GB) a všechna upozornění jsem zamítl. Ví někdo co s tím?? Co bych měl nastavit a tak??
Ještě jedna věc, možná se mi to zdá, ale ten reprák moc nehraje, nebo se pletu?? Je pravda, že jsem zvyklej z PC na 5.1 repro.
anThrax-S- píše:Zdravím, já mám jiný problém, koupil jsem kvůli výdrži baterie NTB s 6ti článkovou baterií, ale jak mám dole na liště ten zelený ukazatel od Lenova tak se to nikdy nepřiblíží ani k 5ti hodinám. Myslím že výdrž byla mezi 5-6h udávaná. Nikdy jsem NTB neměl, nemohl by mi to pomoct někdo nějak nastavit, pokud se to musí?
Asi se to tu už řešilo jinde, ale ve zkratce: Kliknutím na ikonu baterie spusť Power Manager a přepni do režimu Advanced. Zde si můžeš nastavit politiku zvlášť pro stav, kdy je ntb připojený k el. síti, a zvlášť pro práci na baterii. Základem pro dobrou výdrž je ztlumit jas displeje (na hodnotu, která ti ještě není nepříjemná) a nastavit taktování CPU na "adaptive". Dále mám nastaveno vypínání displeje po 5 min nečinnosti.
Pokud si chceš prodloužit životnost baterie a často přenášíš ntb, je dobré v záložce Battery kliknout na Battery Maintenance a nastavit si nabíjení baterie tak, aby se nedobíjela stále, ale až při poklesu pod určitou kapacitu (já mám třeba 80 %).
Rozhodně dobré je mít vypnutý bluetooth a wi-fi, pokud s nimi právě nepracuješ. Ve Windows vypni sidebar a možná i indexování disku (disk - vlastnosti).
Paulie z malého města
Lenovo ThinkPad R61 / Lenovo ThinkPad T410s
Lenovo ThinkPad R61 / Lenovo ThinkPad T410s
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“